tiistai 28. lokakuuta 2014

11 -haaste

Sain Nealta 11+11+11 -haasteen, kiitos! :) Olen tehnyt tällaisia aiemminkin, mutta en vähään aikaan, joten ihan kivahan se on naputella vähän vastauksia erilaisiin kysymyksiin (tosin jos pääsen sinne lisäkoulutukseen, voi olla, etten enää ensi keväänä niin nauti tästä tunteesta...).


Haasteen säännöt:
- Kerro 11 asiaa itsestäsi
- Vastaa 11 kysymykseen, jotka haastajasi on sinulle tehnyt
- Haasta 11 pientä, alle 200 lukijan blogia
- Tee heille 11 kysymystä 
- Kerro ne 11 blogia, jotka haastat


1. Olin eilen jumpassa rehkimässä ja huomasin, että kunto on selvästi kohonnut esimerkiksi vuoden takaisesta ja että suurimman osan ajasta ihan nautin enkä vain rukoillut tunnin loppua tai kuolemaa. Olin ylpeä itsestäni.
2. Olin eilen lainalupausneuvottelussa puhelimitse. Hyi. Ihan hyvin se kuitenkin meni.
3. Olen käynyt (perheen kanssa toki) taas joka viikonloppu jossain asuntonäytössä. Olemme päättäneet, että ensi vuonna me vihdoin muutetaan.
4. Rakastan lukemista ja yritän aina kirjastoreissulla lainata ainakin yhden kirjan myös itselleni. Sitten luen sen loppuun vaikka olisi kuinka raastavaa (näin on tapahtunut viimeisen vuoden aikana aika usein, kun kiireessä nappaan pikaselauksella jonkun kirjan mukaani taaperon murtautuessa jo kirjaston ovesta ulos)
5. Olen vähän huolissani Ellun päivähoitopaikasta. Tietoa hoitopaikasta on turha odotella ennen kuin kuukausi ennen hoidon alkua, mutta mie haluaisin tietää sen jo nyt. Varsinkin, jos Ellu ei pääse toivomiimme kohteisiin (=lähelle) ja joudumme hakemaan hoitopaikkoja yksityisiltä
6. Vietämme mahdollisimman vähälihaista lokakuuta, ja olen huomaamattani rikkonut sitä pari kertaa. Viime viikolla söin kiinalaisessa tyytyväisenä lautasellisen kanaa ennen kuin muistin koko tavoitetta. Ups.
7. Olemme mieheni kanssa leikitelleet ajatuksella yhteisestä blogista, joka käsittelisi meidän perheen elämää ja vanhemmuutta hiukan useammalta kantilta. Saas nähdä, näkeekö blogi koskaan päivänvaloa, mutta hauskaa on ollut!
8. Olen todella onnellinen. Miulla on ihana perhe, ihana suku, ihania ystäviä ja tammikuusta alkaen taas myös ihana työ. Olen saanut ja saan edelleen tehdä kaikenlaisia kivoja asioita - eikä se ole ollut tuuria vaan välillä aika kovan työn takana.
9. Kuten kaikilla, miullakin on menneisyydessä todella hankalia aikoja ja isoja vastoinkäymisiä. En vain yleensä puhu niistä. Eikä se ole mitään peittelyä, mutta olen loppujen lopuksi aika yksityinen ihminen ja toisaalta elän ajatellen, että jokainen voi muuttaa omaa elämäänsä ja tehdä siitä sellaista kuin haluaa.
10. Rakastan suklaata. Olisi joskus mielenkiintoista kokeilla, montako levyllistä voisin syödä putkeen. Omatunto ei kuitenkaan anna kokeilla, ja riippuvuuteni vuoksi ostan suklaata kotiin varsin harvoin.
11. Palelen helposti ja hiihtelen jo nyt kotona villasukat jalassa ja jättimäiset villapaidat päällä. Vaikka meillä on ihan lämmin!


Vastaukseni 11 kysymykseen

1. Valko- vai tummasuklaa?
Tumma. Ihanan täyteläinen maku!
2. Mitä teet ensimmäisenä aamulla noustuasi ylös?
Laitan hiukset kiinni. Nukun hiukset auki enkä pukeutuessani jaksa sitä, kun takkuinen tukka heiluu silmillä. 
3. Milloin viimeksi otit selfien?
Sunnuntaina kun tukka oli kivasti. En kyllä jakanut sitä mihinkään. 


4. Mikä tekee sinut onnelliseksi?
Yhdessäolo mukavien ihmisten kanssa ja erityisesti mieheni tai Ellun ilo. 


5. Lempikarkkisi?
No se suklaa. :D 
6. Milloin viimeksi ajattelit olevasi kaunis / tyytyväinen ulkonäköösi?
Sunnuntaina katsoin tuota selfietä ja olin ihan tyytyväinen - tosin mietin silloinkin, että kulmat pitäisi nyppiä! 
7. Mitä einestä / puolivalmistetta teillä käytetään eniten vai käytättekö eineksiä laisinkaan?
Aiemmn meillä on aina ollut purkillinen hernekeittoa kaapissa ja toisinaan myös pinaattilettuja. Nyt olen opetellut tekemään molempia itse. Olen aina halunnut tehdä ruuan mahdollisimman pitkälle itse, mutta on meillä välillä myös kalapuikkoja tai pakastepitsaa.
8. Teetätkö vielä valokuvia albumeihin?
Kyllä! Kahdesti vuodessa, vähintään. :D Viimeksi teetin kesän jälkeen ja nyt varmaan seuraavan kerran samalla kun tilaan joulukorttikuvat. 
9. Mitä seuraavista löytyy kotoanne: Marimekko, Me&I, muumiastioita, MiniRodinia tai Vallilaa
Kaikkea paitsi MiniRodinia. Miikkareita meillä ei ollut pitkään aikaan, sitten löysin kirpparilta mustat velourleggarit ja viikonloppuna ostin kaverilta Ellulle tunikan.
10. Millainen on sinun mielestäsi ihana lastenhuone?
Valoisa, avara, värejäkin saa olla mutta lelut pitää myös saada piiloon ja huone rauhalliseksi lepohetkiä varten. Pidän Ellun huoneesta mutta esimerkiksi myös sellaisista huoneista, joissa on yhdellä seinällä jokin aika voimakaskuvioinenkin tapetti. Olisi ihanaa, jos huone olisi niin iso, että sinne mahtuisi vaikka keinu ja kiipeilypuut!
11. Mikä on ollut tässä päivässä parasta? 
Nyt on vasta aamu, mutta töihinlähtösuukot mieheltä. Ja se, että Ellu nukkui niin pitkään, että ehdin vastata tähän haasteeseen. :DNea olikin jo haastanut aika monta sellaista, jotka miekin olisin haastanut. Kökkö äiti ei nyt keksi uusia kysymyksiä eikä haasta ketään. "Tyy(l)sää", sanoisi tyttäreni.

Mukavaa (täällä ainakin vähän sateista) tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Hihihih. Suklaa! Niimpä niin, mä syön sitä välillä kun leipää :S NAM!
  Kivoja juttuja. Mutta tuo päikky homma, on muuten ihan tositosi epäreilua että ne paikat saa tietää vasta niin lähellä hoidon aloitusta. Meilläkin on tasan yksi tarha mikä kelpaa, koska mulla on kävelymatka töihin ja tarha kodin ja työpaikan välissä. Kaikkiin muihin hoitopaikkoihin melkein vaatisi toisen auton hankkimisen tai sitten bussilla edestakaisin veivaamista joka taas vie aikaa vähintään melkein 1,5h. Jep jep. Ahdistaa jo ajatuskin siitä tarhapaikan odottelusta. Siispä tsemppiä sinne<3

  (mulla oli muuten villasukat jo elokuussa :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan ymmärrettävää, ettei niitä voi luvata aiemmin kenellekään, koska nykyisten hoitolasten vanhempien ei tarvitse irtiasanoa hoitopaikkoja aiemmin kuin kuukautta ennen hoidon loppumista, mutta ääh, on tää epätietoisuus aika raastavaa!

   Jos paikkaa olisi hakenut alkaen elo-tai syyskuusta, tiedon olisi saanut touko- kesäkuussa eli hiukan aiemmmin. Hiivatti. :D

   Poista
 2. Kiva että teit haasteen :) oli kiva lukea tätä!

  Voi että, yhteinen blogi miehen kanssa! Siitä tulisi varmasti mielenkiintoinen :)

  Lastenhuoneesta, näin jossain lehdessä joskus kuvan huoneesta, jossa oli ihana lankkukeinu, paksuilla juuttinaruilla! Niiin ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli hauska tehdä! :)

   Samoin on ollut hauska suunnitella ja aloitella yhteisblogia, mutta saa nyt nähdä, kuinka se tästä kehittyy.

   Oi, keinu! Täydellisessä maailmassa unelma-asuntoni olisi jokin vanha kansakoulu johon mahtuisi vaikka mitä härpäkettä. Oikeassa maailmassa murehtisin liikaa lämmityslaskuista. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!