tiistai 7. lokakuuta 2014

Meidän päivä

 

Mielessä on ollut jo pitempään kirjoittaa meidän ihan tavallisesta päivästä, mutta aina jos muistan kameran olemassaolon ennen puolta päivää, on päivän ohjelmassa jotain "epätyypillistä". Toisaalta, ehkä se epätyypillisyys sitten on meille sitä arkea? :D

Edellisen kerran olen kirjoitellut arkipäiväpostauksen viime vuonna. Omituista katsella leikkimatolla pötköttävää Ellua, tänään kun ei todellakaan pötkötelty.

Miehen herätyskello herätti meidät klo 7. Jes. Nousin miehen kanssa aamukahville, totesin sään harmaaksi ja luin lehden. Mies käytti koirat ulkona ja painui itse töihin. Mie otin hetkeksi ompelukoneen esille ja ajattelin Ellun heräilevän siihen, mutta pöhpöh. Tyttö olisi varmaan koisinut vielä pitkään, mutta kävin avaamassa likan huoneen oven hiukan kahdeksan jälkeen, että päästäisiin elämässä eteenpäin.


Ellu heräili suhteellisen hyväntuulisena. Aamusylittelyjen (ehkä päivän paras hetki!) jälkeen likka lueskeli kirjaa hoitopöydällä ja potalla ja mie selvitin isoimmat takut tukastani. Vedin molemmille meistä vaatteet päälle ja lähdettiin syömään Ellun aamupalaa (puuroa, mustikoita ja sämpylää) sekä ruokkimaan koirat. Mie siivosin keittiön Ellun ruokaillessa ja esitin valaistuneita arvioita Ellun kyselyihin siitä, missä isi on (töissä), entä mummi (varmaan töissä), S.-kaveri (varmaankin kotona aamupalalla) ja S.:n perheen koira (sekin lienee siellä kotona).


Kello alkoi olla yhdeksän ja lähdettiin ulos ja kohti puistotreffejä. Tytöt saivat purkaa energiaansa ja kaverin kanssa paransimme maailmaa, mie mm. vuodatin päivähoidonaloitusahdistustani.

Puistossa on kiva liukumäki josta Ellu yleensä laskee tyytyväisenä. Nyt mäen harjalla kuitenkin iski jonkinlainen jäätyminen, ja kiipesin tytön seuraksi mäen harjalle. "Me voidaan laskea yhdessä", ehdotin. Ellun naama kirjastui: "Yyki, kaaki, NELJÄ!" Juu, hienosti, mutta äiti tarkoitti kyllä mäenlaskua... 


Puistoilun jälkeen käytiin kirjastossa palauttamassa lainoja ja hakemassa uutta luettavaa. Kirjasto on Ellun lempipaikkoja ja aina se ohi kuljettaessa pitäisi päästä kirjahyllyjen ääreen. Onneksi lähikirjasto on hyvin auki ja sananmukaisesti lähellä, siellä voi piipahtaa vaikka joka päivä.


Kotona lämmitin meille eilisen päivällisen jämät, Ellulle pastaa, kasvisgratiinia ja kanaa ja itselleni samaa sapuskaa, tosin lihattoman lokakuun vuoksi ilman sitä kanaa. ;) Ellu leikki duploilla ja mie aloin luonnostella iltapäivän kauppalappua. Luettiin pari kirjastosta lainattua kirjaa ja Ellu hämmästytti miua muistamalla kaikki Maisa -kirjan hahmojen  nimet.


Ellu lähti päiväunille puoli yhdeltä jälleen yhden sadun jälkeen ja mie pesin varastosta kaivamiani villatamineita. Osa niistä jää meille käyttöön, osa lähtee lahjoitukseen vastaanottokeskukseen. Pelailin kännykällä Sanajahtia (huonosti) ja selasin Etuovea, turhaan. Kirjoitin kauppalapun loppuun.


Ellu heräili välipalalle kahdelta ja sai ilokseen välipalaksi eiliseltä jäänyttä pannaria. Äitikin sai. ;) Ellun välipala on yleensä viiliä/hedelmiä/leipää ja näiden yhdistelmiä, mutta voi sitä välillä syödä (vähäsokerisia) herkkujakin. Välipalan jälkeen Ellu halusi piirtää ja mie aloin valmistaa päivällisfalafeleja - ekaa kertaa koskaan, iiks.


Ellu malttoi piirrellä aika kauan ja ja sain falafelit uuniin asti, ennen kuin kovin värikynäinen tyttö tarvitsi käsienpesuapua. Sitten Ellu halusi omaan huoneeseensa, ja siellä taas piirtää, ja kirjojakin piti lukea, ja sitten taas piirtää.. Jospa nuo muut puuhat alkaivat taas kohta kiinnostaa, toivoo lukemiseen hiukan jo kyllästynyt äiti. Jossain lukemisen lomassa laitoin riisit kiehumaan ja yritin tehdä kermaviilikastikkeen maustumaan, mutta ilmeisesti jääkaappi oli syönyt sen pahuksen maitotuotteen.

Ekat falafelini - ei ehkä niin kauniita, mutta olivat kyllä hyviä

Mies tuli kotiin neljän jälkeen ja kävimme koko poppoo ruokapöytään. Ellukin piti falafeleista mutta riisit eivät oikein uponneet. Mie käytin koirat pienellä kävelyllä ja mies hoiti Ellun lähtövalmistelut: suuntasimme autoon ja sillä sairaalaan katsomaan sukulaista.


Ellu on nyt muutamaan otteeseen käynyt sairaalassa katsomassa tätä meille rakasta potilasta ja visiitit ovat menneet hyvin. Aluksi mie kävin muutamaan otteeseen ilman Ellua koska silloiseen hoitohuoneeseen ei noin pientä oikein olisi uskaltanut viedä (liikaa johtoja), mutta nyt "kodinomaisemmissa" oloissa taaperonkin uskaltaa laskea hetkeksi pois sylistä. Ellusta on kiva ajella hissillä eikä hän osaa erityisemmin jännittää sairaalavaatteissa liikkuvia ihmisiä. 

Kotimatkalla kävimme kaupassa ja Ellu sai hurjastella autokärryillä. Selvisipä myöskin, mikä se Ellun sairaalalla hokema paappa oli: tietenkin kauppa.  Ostoksilla käynti on ilmeisen mukavaa. Ellun isä olisi halunnut ostaa leluja (!!), mutta ostimme kuitenkin vain ruokaa.


Kotiin päästyä hylkäsin miehen purkamaan kauppakasseja ja vedin itselleni jumppakuteet päälle. Ellu jäi iltapuurolle ja mie kiirehdin jumppaan naapurikaupunginosaan - viikottainen oma aikani. Joka kerta jumpassa ollessani mietin, kuinka ihanaa olisi harrastaa myös jotain tanssilajia ja käydä jossain syvävenyttelyssäkin: miksi ihmeessä en harrastanut niitä silloin, kun miulla ei vielä ollut lasta? Äh. Kun päivähoito ja työt alkavat, aion pitää kiinni tästä yhdestä iltajumpastani, mutta lisää en halua ottaa ennen kuin Ellu on isompi.


Kotiin palatessani Ellu oli jo unilla. Katsoin Sinkkuelämää ja Erilaisten äitien uusintaa, ja kirjoitin tämän postauksen, johon meni ihan uskomattoman kauan. (Samalla tosin viestittelin Facebookissa parinkin kaverin kanssa, hups.) Mies käytti koirat ulkona, vannoin vieväni ne huomenna Ellun kanssa pitemmälle lenkille ja painuin suihkun kautta unille kymmenen jälkeen. Huomenna on päivä uusi, ja miun pitää jaksaa lukea taas aika monta kirjaa. 

18 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen päivä, näitä on mukava lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että lukeminen oli kivaa! Kirjoittaminenkin oli, mitä nyt jossain kohtaa meinasi tarmo loppua. :D

   Poista
 2. Hauskoja nämä meidän päivä-postaukset, olipa hauska päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut toviin tullut tällaista tehtyä, joten oli kyllä itsestäkin kivaa vaihtelua. :)

   Poista
 3. Yllättävän paljon löyty yhteneväisyyttä meidän päivään :D rytmi on suunnilleen sama :) mekin ollaan ahkeria kirjaston kuluttajia. Riisiä oli meilläkin tänään eikä vieläkään ole mitään suurta herkkua pojasta :D perunaa ja bataattia söis vaikka joka päivä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tämä on tällainen hyväksi todettu päiväkotirytmi. ;)

   Peruna on Ellunkin lemppari, varmaan siksi, että pysyy parhaiten lusikassa/haarukassa. Riisistä tulee aikaiseksi lähinnä sotku, mutta pitäähän sitäkin harjoitella. :D

   Poista
 4. Näitä päivän kuulumiset juttuja on aina niin kiva lukea :)

  VastaaPoista
 5. Mukavan oloinen päivä teillä! :) Minä hieman kateellisena luin näitä Ellun rauhallisia ajanvietteitä, miksei meilläkin? :D Piirtäessä heitetään ennemmin kynät ja paperit lattialle ja syödään loput kynät ja paperit, kirjoja luetaan, mutta aina sitä yhtä ja samaa kirjaa. Eikä tosiaan vielä mitään satukirjoja, vaan niitä kartonkisia vielä, muista revitään sivut.. No ehkä tuo meidänkin herra vielä oppii arvostamaan myös näitä rauhallisempia harrastuksia.

  Meilläkään ei muuten riisi uppoa ollenkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu kyllä viihtyy aika hyvin rauhallisemmissakin aktiviteeteissa, mutta vastapainoksi meillä myös tyhjennetään laatikoita, kannellaan tavaroita, kiivetään ties minne ja juostaan päättömästi ympyrää. :D Nyt on puuhissa vähän rauhallisempi kausi, kyllä teillekin sellainen tulee! Ja temperamentteja toki on erilaisia, jotkut on vähän, köh, tarmokkaampia.

   Poista
 6. Mä tykkään hirveesti lukee tälläsiä postauksia, kivan kuulonen päivä ollu teillä :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kun jaksoit tehdä ja kirjoittaa tämän. Näitä on aina kiva lukea. :) Siis ihan todellista normi arkea eikä vain osia arjesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä satunnaisesti tosi kivoja, mutta en jaksaisi kirjoittaa tällaista joka päivästä, enkä kyllä ehkä lukeakaan, ainakaan montaa viikkoa putkeen. :D

   Poista
 8. Näitä päiväpostauksia on niin kiva lukea, mukavan kuuloinen päivä ollut teillä :)

  VastaaPoista
 9. Yhdyn edellisiin, kiva juttu, kivat kuvat ja kiva päivä :) Koska sä joudut palaamaan töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo "joutua" kuulostaa kovin pahalta. :D Mutta joo, vähän joutumistahan se kyllä on. Palaan tammikuun alkuviikkoina ja samalla Ellu lähtee hoitoon.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!