torstai 2. lokakuuta 2014

Puolitoistavuotias tyttö


Vuosi sitten kirjoitin, kuinka puolivuotias on aivan ihanassa iässä. Sen jälkeen kokonainen vuosi Ellun kanssa on ollut aivan mahtavaa aikaa - jossain kohtaa olin sitä mieltä, ettei mikään voi olla mukavampaa kuin elämä yksivuotiaan kanssa, mutta tämähän vain paranee koko ajan!

Yritin kirjoittaa teille siitä, millainen tämä tuore puolitoistavuotiaani on - Ellun kohdalla se on vain hiukan vaikeaa. Tiedämme, että hän painaa noin kymmenen kiloa ja lienee hiukan alle 85 cm pitkä, hallitsee hiukan yli sata sanaa, osaa syödä haarukalla ja juoda lasista ja nukahtaa itse yö- ja päiväunille, mutta millainen hän nyt sitten on... Vaikeaa.

 Ehkä Ellu on miua liian lähellä tai sitten tytön luonne on hiukan vaikeasti määriteltävä. Ellu on tasainen luonne, mutta siihen tasaisuuteen mahtuu sitten pitkäjänteisiä leikkituokioita ja pää kolmantena jalkana juoksemista pallon perässä pitkin pihaa. Tyttö on todella energinen, mutta sellaisissa paikoissa, joissa se ei ole niin hyve (kaupat, virastot jne) hän ihme kyllä on kiinnostunut ihan muista jutuista kuin käytävillä juoksenteluista.


Toisaalta tyttö on myös jalkaa polkeva tahtotapaus, joka kuitenkin leppyy nopeasti. Mummi toi Ellulle hienon Muumiperheen lauluretki -kirjan ja levyn, ja levyllä on kappale, jossa lauletaan siitä, kuinka pippurinutturainen Myy ei toiseksi jää ja vetäisee ovenkin kiinni Mörön nenän edestä. Ellu on jo tovin bongannut Myyn mistä vain muumijutuista, ja ehkä noissa kahdessa on jotain samaa. Ja mikäs siinä - sillä asenteella pääsee elämässä pitkälle.

Ellu on aurinkoinen tyttö, jonka suureen sydämeen mahtuu vanhempien, tätien ja isovanhempien lisäksi myös kaikki maailman koirat ja kissat ja jokainen luomakunnan (nukke)vauva. On aika ihanaa, että joku noin pieni ja aito rakastaa miua.


Lapset tai vanhemmuus eivät ole kaikille avain onneen, mutta mie olen joka päivä äärettömän kiitollinen siitä, että saan olla juuri Ellun äiti. Elämäni olisi paljon tyhjempää ja merkityksettömämpää ilman tuota pientä öttömönkiäistä. Tyttö on aivan mahtava pakkaus ja mie uskon vakaasti, että hänestä kasvaa uskomattoman hieno aikuinen.

Onnea Ellu-kulta!

27 kommenttia:

 1. Onnea Ellu<3 ihana teksti :')

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ja ihania kuvia!
  Mun mielestä ekat neljä kuukautta vauvan kanssa oli ihan hirveää, sitten oli pari semmoista vähemmän hirveää kuukautta ja nyt kun Itu on kohta 11-kuinen, on välillä jo aika kivaakin. Vaikka hän onkin aikamoinen vintiö, menee just sinne minne ei pitäisi ja tekee kaikkia riiviöyksiä, niin onhan hän aikamoisen mainio mukula jo. Joten vaikka kaikki aina sanovatkin, että siitä pikkuvauva-ajasta pitää nauttia kun se kestää vain hetken, niin kyllä mun mielestä on koko ajan menty vain kivempaan suuntaan. Joten oli mukava kuulla, että se kivuus todennäköisesti vielä lisääntyy ajan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaan tunteesi. Meillä elämä muuttui kivaksi puolivuotiaana kun Ellu alkoi nukkua öitä aika hyvin ja soseet maistuivat joten saatiin elämään rytmiä - ja silloin alkoi tuntua, että hei, miulla EHKÄ on homma hanskassa.

   Olen kavereiden vauvoja sylitellessä miettinyt, että olihan se pikkuvauva-aika toisaalta aika ihanaa aikaa, mutta mutta. Tyytyväinen sylivauva on tietysti ihana juttu, mutta kun se ei todellakaan aina ole tyytyväinen.

   Poista
 3. Onnea Ellulle! :)

  Vau, jo sata sanaa! Meillä osataan vasta 4. :D No, aikanaan, aikanaan. Minäkin nautin kovasti tästä taaperon kanssa elosta, vaikka vauva-aikakin oli omanlaistaan. Mutta nyt lapsesta on kasvanut jo niin oma persoonansa, se on aivan ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä oikein pulppuaa sieltä jossain kohtaa, usko pois!

   Ehkä luonto tekee sen, että äidistä kaikki lapsen iät ovat aika ihania?

   Poista
 4. Onnea Ellu! Teidän tyttö onkin jo aikamoinen papupata :D ihanat vaatteet muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on - usein kyllä se suomi unohtuu ja tilalle tulee ihan muut jutut, kun sitä selitettävää olisi niin hirveästi. :D

   Poista
 5. Haleja ja suukkoja Ellulle mummilta ja kummilta.Oli taas mukavaa viettää pari päivää luonanne.
  Kiitos ja kumarrus, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu kiittää. :) Eilen siulle yritettiin kovasti soittaa avoimen pk:n leikkipuhelimella ja kotona Ellu näytti, mitkä kaikki kirjat mummi oli lukenut.

   Poista
 6. Onnea Ellu! Aivan ihana teksti, kauniisti kirjoitettu <3. Osaapa jo monta sanaa :). Miekin olen monta kertaa sanonut, että nyt on ihanassa iässä, mutta tuntuu, että koko ajan muuttuu vain mukavammaksi arki.
  T. Heidi (1 v 4,5 kk ikäisen lapsen äiti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toistaiseksi tämä elo on vain parantunut! Voisikohsn vauvat tilata jo valmiiksi puolivuotiaina?

   Kiitoksia onnitteluista! :)

   Poista
 7. Onnea ihanalle Ellulle.♥ Aivan ihania kuvia.
  Siellä osataankin valtava määrä sanoja. :) Meillä ei vielä lähellekkään noin montaa osata, mutta hiljalleen niitä putkahtelee lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellulla oli aikaa harjoitella ennen kuin oppi kävelemään. :D

   Poista
 8. Onnittelut Ellulle!
  Suloisia kuvia suloisesta tytöstä ♡

  VastaaPoista
 9. Ihana tyttö, ihanat kuvat ja ihanat villavaatteet! Meidänkin neiti osaisi yli sata sanaa tuossa vaiheessa. Kävely tuli niin hitaasti, että pidin ihan excelissä kirjaa sanoista, ettei se kävelyn puuttuminen tuntunut niin pahalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin listasin sanoja paperille, kiinnosti ihan ammatillisessa mielessä ja ehkä vähän siksikin, kun kävely puuttui leikkikavereita pitempään. Nyt meinasin lopettaa, ei viitsi enää. :D

   Villatamineet ovat isomamman neulomat. :)

   Poista
 10. Onnea vielä näin jälkikäteen! Onpa kyllä mahdottoman suloinen tyttö ja ihana villa-asu :)

  VastaaPoista
 11. Onnea 1.5 vuotiaalle suloiselle tytölle! Ellulla on kyllä aina niin suloisia vaatteita päällä! Mulla on vaatekriisi Lilianin keskiviikon tulevista 1v kuvaus vaatteista. Haluisin just jotain hempeetä valkoista neuletta ja jonkun kivan mekon, mutta mitään täydellistä ei löydy :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!