lauantai 29. marraskuuta 2014

Kranssi, jossa on jokin eläin

Lapsen mielikuvitus on kyllä ihailtavaa. Tikku voi vaivatta olla koira, palikkatorni linna, kaksi päällekkäin laitettua hiekkaista lumikökköä lumiukko ja niin edespäin.

Tosin, ei kannattaisi luottaa lapsenkaan mielikuvitukseen liikaa. Tein meille uuden ovikranssin (vanhaan pohjaan) ja halusin siihen oravan, koska Ellu pitää oravista ja bongailee niitä innoissaan lähimetsässä. Äkkiäkös mie yhden oravan(kaltaisen) otuksen neulahuovutin, ja esittelin sitten tuotosta ylpeänä tytölle.


"Ihaa?"
"Öö, ei se ole heppa."
"Kää(r)me?"
"Noh, ei ole käärme..."
"Peehonen?" 
"Arvaas mitä kulta, tämä on orava."
"Ovava? Äiti... Kääme on. Ovava? Eeeei." 

Myöhemmin Ellu käänteli oravaa käsissään ja pohti kulmat kurtussa: "Peehonen? Kääme? Ovava?" :D Kauneus ja oravuus on  ilmeisesti katsojan silmässä.


Kaverini kommentoi, että miun olisi pitänyt laittaa oravan kouraan käpy tunnistamista helpottamaan. Eräs äitikaverini taas neuvoi, että olisi pitänyt jo alunperin kysyä tytöltä, että eikös olekin hieno ORAVA, niin olisi saanut heti mieluisan vastauksen. Ehkä käytän tätä kikkaa joskus myöhemmin, mutta nooh, eihän se haittaa, meillä voi ihan hyvin olla ovikranssi jossa on koristeena käärme.

Ihanaa viikonloppua!


Ps. Kai se nyt edes etäisesti muistuttaa oravaa?

13 kommenttia:

 1. Onhan se....sanoisinko hieman omaperäinen.Mutta totta että käpy puuttuu.Se on terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jonkun niin siun pitäisi kehua, että se on maailman hienoin orava. :D Terkut takaisin!

   Poista
 2. Miusta tuo näyttää ihan oravalle! Tulee mieleen näitä oikein vanhan ajan nukkeanimaatioita, joita joskus pienenä tuli katottua VHS-kasettinauhoilta, kun äiti oli niitä nauhoittanut :) Ellulla on vissiin erilainen käsitys oravasta ku meillä! :'D Ihana Ellu jälleen kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :D

   Olen yrittänyt etsiä joulukuuseen oravia, mutta kauppojen oravakoristeet eivät miusta ole oravaa nähneetkään. En sitten tiedä, mitä ne Ellusta olisivat, pitäneekin kysyä kerta mielipiteet näin eroavat!

   Poista
 3. Niinhän sitä sanotaan, että lasten suusta totuus kuullaan. ;)
  Ihan on kyllä oravan näköinen.

  ps.Kiitos tontulle. Oven takanta löytyi kassi ja ihana kortti. Mihin osoitteeseen voin teidän joulutervehdyksen lähettää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Laitan siulle sähköpostia joku päivä jos välttämättä haluat meitä kortilla heittää. :)

   Poista
  2. Juu haluan! Sähköposti on minttu579@gmail.com. :)

   Poista
 4. Oi, ihana Ellu. :)
  Kyllä se minusta oravalta näyttää. :) Muistan kans kun kerran väkersin kakkuun koristeeksi ponia ja kysyin tytöltä miltä tämä näyttää niin vastaus oli kaikkea muuta kuin poni. :) Sitten kun kerroin sen esittävän ponia sain vastaukseksi Ai, no ihan hieno. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siulla on tietysti äitinä kehittynyt silmä tunnistamaan kaikenlaiset taideteokset. :D

   Voi eeei, se oli varmasti tosi hieno poni!

   Poista
 5. No vähänkö on hieno kranssi, jossa on käärme! :D Vaikka kyllä minäkin tuota oravaksi sanoisin, mutta uskottavahan se on, jos Ellu kerta niin sanoo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin selitys oravasta taisi mennä perille, nyt se sitten kuulemma on aina sisääntullessa orava ja Ellu on löytänyt siitä hännänkin. ;)

   Poista
 6. Tupsukorvat pitäis olla! Hieno ovikranssi. :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä huomio, tupsut!! Auttaisikohan se? Pitääkin tehdä jos saan aikaiseksi ottaa kranssin pois ovesta. :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!