keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pinninauha pussilla

Meillä etsiskellään aika usein pinnejä, koska Ellu on perinyt isänsä hiusrajan (ohimoilta hiusraja on suht samalla korkeudella kuin Kalle Palanderilla), mutta miun suvun hiusmäärän: otsatukka on siis keskeltä kunnioitettavan pituinen ja tulee silmille. Se kiinnitetään sivulle aika usein pinnillä, joka sitten riisutaan tarkoituksella tai vahingossa mystiseen paikkaan X.

Googlettelin pinnien säilytysvinkkejä ja jotkut olivat tehneet pinninauhoja. Hieno idea, meille kanssa! Kävin miettimään, että ponnarit olisi myös kiva saada samaan paikkaan talteen, ja kehittelin pinninauhan ja ponnaripussin yhdistelmän.


Tämä oli oikein helppotekoinen viritys. En tiedä, kaipaako kukaan ohjetta, mutta tässä sellainen kuitenkin tulee!

 Tämän tekemiseen sopii parhaiten purkautumaton kangas, esimerkiksi huopa tai villakangas. Itse käytin huopaa ja taustakankaana paksua puuvillakangasta joka oli jäänyt yli huonekalun verhoilusta. Mie ompelin vain reunat yhteen siksakilla, mutta toki kankaat olisi ensin voinut ommella yhteen oikeat puolet vastakkain ja kääntää sitten, jolloin lopputuloksesta olisi tullut siistireunaisempi. Jos haluat pussin roikkuvan tukevasti seinällä, on hyvä käyttää vähintään toisena kankaana jotain hiukan peruspuuvillaa paksumpaa.

Tarvitset siis... 

- Paksuhkoa kangasta etu- ja takakappaleisiin 
- Nauhan, johon pinnit tulevat roikkumaan (itse käytin pitsinauhaa) 
- Nauhaa ripustamista varten 
- Haluamanlaisesi koristeet taskupussiin
- Ompelukoneen ja lankaa

Leikkaa taustakangas ja taskupussi ja niille taustakankaat. Mittaa sopivan pituiset nauhat ja sommittele mahdolliset pussin koristukset.


Ompele pinnejä varten oleva nauha kiinni taustakankaan ylä- ja alalaitaan ja parista kohtaa niiden välistä. Ompele haluamasi koristeet taskuun ja siksakkaa pussin taustakangas reunoista kiinni päälliskankaaseen. Mittaa sopivanpituiset ripustusnauhat ja kiinnitä nuppineuloilla ne ja tauskangas kiinni etupuolen kankaaseen. Siksakkaa reunat yhteen koko pituudelta, surauta ripustusnarujen ja pussin ylälaitojen kohdalta kahdesti.


Taita yläreuna oikeanpuoleisen kuvan osoittamalla tavalla ja ompele reunasta suoralla ompeleella: tämä tekee pussista tukevamman ettei se roiku ripustettaessa. Huomaa, että ompelet myös ripustusnauhojen yli että ne taittuvat oikeaan suuntaan!


Ja tadaa, valmis! Yllättävän kivan oloinen ja toimiva systeemi, ehkä meidänkin pinnit tästä eteenpäin löytyvät. Ja näitähän voisi tehdä vaikka minkälaisia... Ideoita olisi, harmillista, että miulla on vain yksi lapsi ja sillä vain yksi pää!

14 kommenttia:

 1. Kivan näköinen! Mulla ollut myös ajatuksissa tehdä hiusjutuille jotain vastaavaa mutta ei ole vaan saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ollut näppärä, pinnit ovat ainakin suurimman osan aikaa samassa paikassa! :D

   Poista
 2. Aivan loistava idea, tommoinen mekin tarvittaisiin, aina on pinnit ja ponnarit hukassa. :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno idea! Meillä on ponnarinauhat ja pinnit semmosessa synnäriltä saadun Libero-kassin näytepakkausten verkkopussukassa (olikohan tarpeeksi eoäselvästi selitetty ;) ). Toi teidän on kyllä sisustuksellisesti paljon kivempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli mahtava pussi, meilläkin oli sellainen ja hyötykäytin sitä vaikka mihin ennen kuin vetoketju hajosi.

   Poista
 4. Ompa kaunis! Meillä on ruuvattu kylpyhuonenen peilikaapin "pohjaan" keittiöön kuuluva magneettinen veitsiteline mihin napautetaan aina pinnit ja kynsisaket ja pinsetit kiinni.. Mutta tuo teidän on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kuulostaa kyllä näppärältä!

   Poista
 5. Onpas mahtava idea ja tosi kaunis lopputulos! :)

  VastaaPoista
 6. Minä kun en ompelua harrasta niin voisin tilata sinulta tuollaisen, jos nyt välttämättä haluat tehdä lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pidän siut mielessä jos törmään sopivan näköisiin tilkkuihin. :)

   Poista
 7. Hahaa, onpa hauska idea! Voisipa olla aika käytännöllinen tähänkin talouteen, vaikka toistaiseksi minä olen se pääpinninkäyttäjä (ja mies vastaa hiuslenksuosastosta). :) Hamsteroin pinnejä yleensä vessan kaapin hyllylle, mistä ne varisevat kivasti lavuaariin ja lattialle... Tuommoinen pussi-/nauhasysteemi saattaisi pelastaa.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!