perjantai 14. marraskuuta 2014

Taaperon perhenäkemyksiä


Ellu sai nimipäivälahjansa hiukan etukäteen, eli sen tuunatun nukkekodin ja siihen Sylvanian Families -perheen. Olimme ajatelleet, että kissaperhe olisi Ellulle mieluisin, mutta annoimme tytön itse valita kaupassa. Ankaran pohdinnan jälkeen Ellu valitsi harmaan pupuperheen: muita loppusuoralle päässeitä olivat oravaperhe, toinen pupuperhe ja se kissaperhe.

Ja voi jesta, millaiset leikit tytöllä on ollut! Puput laskevat mäkeä, menevät nukkumaan, syövät, keinuvat ja erityisesti halailevat ja pussailevat. Tai siis, kaikki muut puput paitsi perheen poika: tyttöpupu kiljaisee aina välillä apua ja äiti- tai isikani ryntää ottamaan pikkutytön "syhiin". Äiti- ja isäpupu pussailevat paitsi keskenään, myös tyttöpupun kanssa, mutta poikapupun katkera osa on vain nukkua koko ajan sängyssä tai tulla teljetyksi jääkaappiin.


 On ihan ymmärrettävää, ettei Ellu ainoana lapsena (ja tyttönä) oikein osaa käsitellä poikapupua. Miusta on kuitenkin ihana seurata Ellun leikkejä ja olen äitinä niiiin tyytyväinen, että tytön maailmankuva on sellainen kuin on: tyttöpupu matkustaa isin selässä, koko perhe halailee ja pussailee, syö kakkua yhdessä ja toivottelee, jälleen pusujen, kera hyvät yöt kun on aika mennä nukkumaan. Äiti- ja isipupu käyvät pissalla nukkekodin pöntöllä, mutta tyttöpupu huutaa eeeei ja pesee vain käsiään pitkät tovit.


Pupukoti kaipaisi vielä ammetta, (vanhanaikaista) televisiota (puput tahtoisivat katsoa Maisaa, yllätysyllätys) ja ehkä kehittelen jonkinlaisen kerrossängyn pupusisaruksille, nyt ressukat joutuvat jakamaan vauvansängyn, johon ehkä saattaa Ellun joulukalenterista ilmestyä ihan pupuvauvakin. Mielenkiintoista nähdä, mitä sille sitten tapahtuu, jos velikin halutaan säilöä jääkaappiin...

Mukavaa perjantaita kaikille! Ihania leikkihetkiä!

21 kommenttia:

 1. Nämä perheet ovat yksiä hauskimpia leluja mitä tiedän. Oli ostamassa näitä yhdelle ystävän lapsenlapselle, mutta sitten päädyin ihanaan palolliseen astiastoon. Ehkä ensi kerralla näitä.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma astiasto on varmasti aivan yhtä mieluisa lahja kuin eläinperhekin! Näillä leikkivät onneksi monenikäiset, joten varmasti on vielä aikaa. :)

   Poista
 2. Siis nää on aivan ihania! Hypisteltiinkin näitä jo siskon kanssa kaupassa :)
  Eikä oo ees hintaviakaan mun mielestä:) olis ihana keräilykohde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä nämä ovat tarjouksessa, nytkin Cittarissa 16 euroa, eli ei paha hinta aika kestäville elukoille. :)

   Poista
 3. Ihana Ellu ja voi poikapupua :D <3 hihi. Niin pieni mutta silti niin iso. On huikea ajatella paljonko pienen taaperon pään sisälle jo mahtuu osaamista ja ymmärrystä. Ole vaan ylpeä, minäkin olisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, varsinkin, kun Ellu ei vielä puhu valtavasti, niin välillä tuo ympäristön ymmärtämisen määrä todella hämmästyttää!

   Poista
 4. Oi ihanat leikit! Voi veljeä, kun joutuu asumaan jääkaapissa. :D Ja ihanan taitavat leikit jo Ellulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se toki olla, että on velipupusta maailman ihanin leikki, istua jääkaapissa? :D

   Tytöllä on kyllä ollut todella hyvät leikkitaidot aina, mielikuvitusta on osattu käyttää. :) Äiti on ylpeä!

   Poista
 5. Eikä, miten ihana pupuperhe ja miten suloinen Ellu. Minusta on hyvä, että lapsella on mielikuvitusta. :)
  Oon niin kade tosta teiän nukkekodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen hiukan harmistunut, että se on nyt aika valmis. :D Varsinkaan noin pienelle sinne ei voi laittaa valtavan paljon tavaraa. Pöh. Minkähän projektin sitä seuraavaksi keksisi...

   Poista
 6. Päivän piristys ja ihanaa, kun näitä söpöjä hahmoja on ja tehdään vieläkin. Itsellä oli muutama lelu lapsena näitä ja meidän hoitotytöllä hieman enemmän ja leikittiin pitkät tovit niillä, vaikka mitään taloja niille ei olutkaan. :)
  Pikkaraisiksi hoitotyttö kutsui näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun sanoit, niin aloin miettiä, että onkohan näitä ennen myyty Suomessa Pikkaraisina? Olen kuullut monen muunkin puhuvan niistä samalla nimellä ja meilläkin oli lapsuudessani nalleperhe, joihin muistan joskus viitatun samalla tavalla.

   Poista
 7. Voi ei, ihana Ellu! <3 Miä repesin kokonaan tuolle "poikapupun katkera osa on vain nukkua koko ajan sängyssä tai tulla teljetyksi jääkaappiin." :D Vielä tulee kuitenkin se aika, jolloin tyttöpupu tuo poikapupun kylään ja sit ei ketään teljetä jääkaappiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isipupu potkaisee poikapupun ulos ovesta ja... :D

   Näiden mainoslappusessa suurinpiirtein luvattiin, että nämä lykkäävät poikaystävien miettimistä muutamalla vuodella! ;)

   Poista
  2. Nii tai isipupu potkaiseen poikapupun sinne jääkaappiin ;) Lasten mielikuvitus on vaa niin parasta! :)

   Poista
 8. Voi ihanuus Ellunen <3 On kyllä ihan mahdottoman hienot ja mielikuvitukselliset leikit jo, wau! Ja niin kiva tuo nukkekoti! Olisikohan mun vanha nukkekoti vielä jossain tallessa, alkoi kyllä tuunailut kiinnostamaan minuakin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, näiden tuunailu on kyllä hauskaa puuhaa, alan ymmärtää, miksi lapsettomat aikuisetkin harrastavat nukkekoteja. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!