perjantai 7. marraskuuta 2014

Talvisia tunnelmia

Lähestyvä talvi saa kaivamaan ihanan paksut huivit ja pipot kaapeista ja haikailemaan kaikista ihanista, lämpimistä sisustustekstiileistä. Joulukin alkaa olla kalenterissa jo sivun päässä. ;)

Vaikka yritän karsia kotimme tavaramäärää, ovat joulukoristeet ja jonkinlainen joulusisustus miulle tärkeitä. Kynttilöitä, kauniita värejä ja materiaaleja, kuusi ja sopivassa määrin kimmellystä... Jokin raja näissä hankinnoissa kuitenkin. Ei sellaista heitonttu-ukotnissepolkkaahyppikää-meininkiä vaan pieniä punaisia väriläikkiä tuttujen ja turvallisten harmaan, mustan ja valkoisen joukossa. Vaihdan talvisemmat tekstiilit yleensä jo marraskuussa ja lisäilen joulukoristeet sitten pikkuhiljaa.


Rakastan koristetyynynpäällisiä ja näistä (ihanista) päällisistä ehkä välittyy ne värit ja tunnelma, joita kotiin sitten joulun lähestyessä haluan. Ehkä enemmän talvinen kuin jouluinen meininki, kaikkea pehmeää, ei kimmellystä, aika paljon harmaata ja sellaista askarrellun ja kotikutoisen näköistä. Lämpöisen näköiseen vilttiinkin olisi ihana kääriytyä.


En tykkää puhua jouluvaloista koska virittelen yleensä jonkinlaiset valot terasseille ja portaikkoon jo marraskuussa kun sää ulkona pimenee. Ehkä ne ovat enemmän tunnelmavaloja? Paperiset tähtivalot olen aiemmin ripustellut ikkunoihin ensimmäisenä adventtina ja antanut olla pitkälle uuden vuoden puolelle. Tuo kollaasin ensimmäinen valaisin oli kivan erilainen ja sopisi meidän tyyliin, joten se saattaisi olla yksi tämän vuoden hankinnoista. Metalliset pallovalot ovat kauniit ja sopisivat käyttöön muihinkin juhliin kuin jouluun.


 Kuusemme on aiempina vuosina ollut musta (koska järkeilin sitä monta vuotta sitten ostaessani, ettei tekokuusi aidoksi muutu vaikka olisi vihreä). Olen ollut siihen tyytyväinen mutta kieltämättä haikailen aina välillä valkoisesta kuusesta - uutta en osta (mutta jos joku vaikka haluaisi joskus vaihtaa?) koska aikeissa on alkaa hankkia oikea kuusi sitten, kun oikeasti vietämme joulun kotona. Saas nähdä, se lienee jo ensi vuonna - tänä jouluna loisimme vielä mummin ruokapatojen ääressä.


Viime vuonna joulukuusessamme roikkui pääosin lasisia koristeita (palloja ja käpyjä) sekä paperitähtiä. Meillä on myös punaisia lasipalloja, mutta ne jäivät viime vuonna laatikkoon: saas nähä, kuinka käy tänä vuonna. Ja ehkä askartelemme Ellun kanssa yhdessä lisää jonkinlaisia kuusenkoristeita? Tilaa voisi ehkä olla vielä muutamalle pienelle pallolle, tai erityisesti linnulle!

 Olen miettinyt jo jonkin verran joululahjoja ja aloittanut askartelemaan yhtä joulunajan juttua kotiin. Koska miun ei sukulointijoulun vuoksi tarvitse miettiä tarjottavia kauhean paljon etukäteen, voin laittaa tarmoni kaikkeen ihanaan turhuuteen. ;)

Joko teillä on joulufiilis?

12 kommenttia:

 1. Oi mitä ihania juttuja Ellokseltakin löytyy! Minäkin oon jo pikkuhiljaa alkanut miettimään joulun sisustusta, ja ainakin muutama väriläiskä tulee tulemaan uusista tyynynpäällisistä ja tuollaset pallovalot meinasin kans hommata. Meillä on valkoinen kuusi, mutta saa nähdä kuinka kauan se pysyy pystyssä, kun Lilian on innokkaana sen kimpussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuakin hiukan mietityttää meidän kuusen kohtalo tänä vuonna, ties vaikka joku kiipeäisi siihen. :D

   Poista
 2. On jo joulufiilis. Olen ostanut ja noin 20 joululahjaa ja ne ovat työhuoneen nurkassa pakattuina. Vielä on paljon hankittavaa, mutta pikkuhiljaa se hoituu.

  Nyt on ensilumi maassa ja se tuo tunnelmaa, vaikkei se ajokelien kannalta hyvä juttu olekaan.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululahjojen ostaminen ja valmistaminen on kyllä ihanaa, se on hauskaa (ja tarpeellistakin) aloittaa jo hyvissä ajoin etukäteen. :)

   Poista
 3. Ihanalta kuulostaa! Itsekin tykkään pallovalosarjoista ja koristetyynyistä.
  Mies onkin yrittänyt jo rajoittaa tyynyjen ostelua :D
  Joulufiilis on jo ja koitan vielä hillitä itseni :) pipareita ja torttuja tosin voisi jo tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, meilläkään mies ei ymmärrä koristetyynyjen merkitystä, mutta ei onneksi valita jos yhtaikainen määrä sohvalla pysyy ymmärrettävänä.

   Oi, koulupipareita olisikin kiva leipoa joku päivä!

   Poista
 4. Pikku hiljaa alkaa tulla joulufiilis, varsinkin kun lunta oli satanu yön aikana jee :) Tai illalla sitä jo alko sataan, mutta aamulla oli ihanan valkosena joka paikka :)

  Tekis mieli jo viritellä vähän valoja sinne tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi kyllä toi ihanasti valoa, ja hiukan sitä joulufiilistäkin!

   Poista
 5. On on on joulufiilis! Isken varmaan ekana jouluvalot pihaan kun saadaan avaimet uuteen kotiin, sitten vasta aloitan remontin:D

  Ihania juttuja kaavailet <3 Mäkin haluun IKEAn torkkupeiton!

  VastaaPoista
 6. On ollut joulufiilis jo lokakuun puolivälistä lähtien. ;)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!