lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulu 2014


 Meidän joulu sujui perinteisesti mummilassa. Ellu nautti täysillä siitä että pääsi viettämään aikaa Hämeen sukulaistensa kanssa. Me miehen kanssa nautimme myös, kaikesta: ruuasta, tunnelmasta, läheisten seurasta, kuusista, kukista, rennosta meiningistä, suklaasta ja vihreistä kuulista. Niistä se joulu on tehty.


Jouluruuat olivat perheemme perinteisen ruokalistan mukaisia mutta pääkokkina olin, tadadaa, minä! Olipahan kokemus, mutta stressin sijaan tällainen ainutkertainen puolen suvun joulupäivällisen kokkaaminen oli ihan mukavaa. Onneksi miulla oli apuna kilttejä tonttuja joten keittiössä nauratti enemmän kuin itketti. Enkä polttanut kuin yhden patalapun!


Me vanhemmat saimme lahjaksi mm. lumikolan ja muita aikuismaisia juttuja, mutta Ellu sai kaikkea kohta kaksivuotiasta tyttöä ilahduttavaa, mm. sen kauan kaivatun pehmokissan ja valtavan kasan värikyniä. Kiitos taas kilteille tontuille!

Palasimme kotiin eilen ja kävimme vielä tänään moikkaamassa miehen sukua. Kotiin päästyä Ellu kommentoi joulua: ""Pappa hauska, mamma hauska, mummi hauska, täti hauska,  kissa hauska, M. hauska, J. hauska, A. hauska." Uudet lahjalelut ovat olleet ahkerissa leikeissä, mutta on ihanaa, että ainakin vielä tänä jouluna Ellulle oli pääjuttu saada olla tärkeiden sukulaisten kanssa.

Blogien kautta on vaikuttanut siltä että monella muullakin on ollut ihana joulu. Toivottavasti niin olisi tulevaisuudessakin!

10 kommenttia:

 1. Nauratti tuo "enkä polttanut kuin yhden patalapun" :DD
  Millainen tuo kakku on, jossa on piparipossu koristeena? :) Näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on puolukkajuustokakku jossa on pohja murskattuja pipareita ja voita. Täyte on aikalailla tällä ohjeella:http://harmaajamuutiloisetvarit.blogspot.fi/2013/10/puolukkajuustokakku-suklaakakkupohjalla2.html

   Poista
 2. Minäkin nauroin tuolle patalappu-jutulle :D

  Kylläpäs oletkin ollut ahkera ja valmistanut monenlaista herkkua joulupöytään.

  Ihana Ellu ja pehmokissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patalappu onneksi nauratti miuakin enemmän kuin itketti, tosin tyhmänä olin vaihtanut uudet patalaput ENNEN tätä suurkokkausta enkä jälkeen. :D

   Poista
 3. Kuullostaa ihanalta :) Paitsi se palanut patalappu, hihhih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin kärähti onneksi vain yhdestä kulmasta ja on käyttökelpoinen edelleen. ;)

   Poista
 4. Kuulostaa mahtavalta joululta! Hih, ja söpösti Ellu halaa pehmokissaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu oli silminnähden liikuttunut kissastaan ja se onkin nyt aika tärkeä. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!