maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri


Jouluhörhönä halusin tehdä Ellulle joulukalenterin. Olisi ihanaa, että saman tutun kalenterin voisi vuosi toisen jälkeen nostaa esiin ja taskuista löytyisi sitten tontun tuomia pikkuyllätyksiä.

En halunnut iloisen värikästä taskukalenteria vaan pitäydyin turvallisen harmaissa sävyissä. Muotoja ja kuoseja onkin sitten enemmän, ja käytetyt kankaat ovat melkein kaikki kierrätettyjä: kalenteriin pääsivät miun ja miehen ensimmäisen asunnon verhot, miun lukioaikainen lempihame, ensimmäisen asuntoni keittiöpyyhe, Ellun mummin pipo ja jopa Ellun isomamman aikanaan kapioikseen ompelema tyynyliina. Pari nappia oli Ellun vauva-aikaisesta villatakista ja helmet ja pikkutilkut vähän sieltä sun täältä. Jokaisella pussilla on siis jonkinlainen tarina - ja näppäränä likkana Ellu varmasti keksii niitä itse lisää. 

 


Taskujen täytteeksi on monenlaista pientä yllätystä, kirjoittelen niistä vaikka joskus erikseen. Ihan kaikkiin pusseihin ei yllätystä vielä ole, mutta voinhan aina tunkea sinne pari maissinaksua tai vaikka mandariinin. Aika monta yllätystä olen tehnyt itse, mutta joitain pieniä olen myös ostanut.


Ensimmäisen adventin myötä ainakin mie ja Ellu päästiin joulutunnelmaan. On polteltu kynttilöitä, viritelty valoja, laitettu hiukan koristeita ja käyty katsomassa kaupunginosan joulunavausta lauluineen ja kynttilöineen. Ellun lempikirjaksi on muodostunut Tompan joulu ja ilmeisesti sen innoittamana hän on alkanut "lakittaa" duplo-ukkeleitaan palikoilla tontuiksi. Ellu sai myös oman tonttulakin ja on, ihme kyllä, pitänyt sitä mielellään päässään - ei kai siis ole kovin ihme, että äidilläkin on jo ihan joulufiilis?

Ihanaa joulukuuta! Onko teillä joulukalentereja?

26 kommenttia:

 1. Vau miten upea joulukalenteri, tosi hieno! Itsekin aion varmasti väsätä itsetehdyn joulukalenterin neidille, mutta en ihan vielä tänä vuonna. Itsetehdyt kalenterit ovat parhaita :)
  Ihanaa joulukuun alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. :)

   Meilläkin tämä olisi toki voinut odottaa vielä vaikka vuoden, mutta halusin siitä kangaspussista eroon. :D Ellu on kyllä tykännyt tästä ja hiipii kuiskaillen katsomaan, mitä "tontu" on tuonut hänelle.

   Poista
 2. Todella upea kalenteri! Mun viritelmä on aika onneton tuohon verrattuna. :D Ehkä ensi vuonna Liliankin saa kivoja pikku ylläreitä omastaan kalenterista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siun kalenteri on nykyaikaa, se on todella hieno!

   Poista
 3. Kaunis kalenteri! Ihanaa, että siihen liittyy jo nyt noin paljon muistoja ja tarinoita! Meidän vähän päälle 1,5-vuotiaan kalenteri löytyy täältä: http://tipulassa.blogspot.fi/2014/11/taaperon-joulukalenteri.html Se sai ainakin näin ensimmäisenä päivänä hyvän vastaanoton. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin käydä kurkkimassa teidän kalenteria!

   Kauankohan tämä mielenkiinto kestää? Todellako aattoon asti?

   Poista
 4. Ihana joulukalenteri! Ehkä joskus innostun itsekin tekemään jonkinlaisen taskukalenterin. Nyt meillä on pojalla suklaakalenteri (joo hyi hyi sokeria) ja kuvakalenteri. Mutta tuollainen itsetehty taskukalenteri olisi kyllä kaikkein paras, varsinkin varmasti lapselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos omistat, tai joku tuttu omistaa, ompelukoneen, niin tällainen on aika helppo hurauttaa! Ja aika moni on ommellut pusseja käsinkin, reippaat. :D

   Noo, pieni suklaapala piristää mukavasti!

   Poista
 5. voi mahoton miten ihana kalenteri! Varsinkin tuo että jokaisella pussilla on oma tarinansa :) ihana!

  VastaaPoista
 6. Ihan mielettömän ihana kalenteri!! Harmaan säyisenä tosi kaunis ja kiva myös, että jokainen pussukka on erilainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättäen taas näitä harmaan sävyjä... :D

   Poista
 7. Itse tehty joulukalenteri on kaikkein paras! :)
  Kysy vain kuinka monta joulukalenteria tai käy lukemassa täältä http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2014/11/lisaa-joulukalentereita.html

  Ihanaa joulukuuta! <3

  ps. Mielenkiinnolla odotan 13. päivää, että mitä tuosta isosta nyssäkästä löytyy... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin käynyt kurkkaamassa, kyllä niitä kalentereja saakin useampi olla. ;)

   Hih, miekin odotan kovasti, että tulee meidän luukkujen vuoro!!

   Poista
 8. voi vitsi kuinka söpö toi kalenteri :)

  Meillä on J:llä perus suklaakalenteri, pimulla ei oo vielä mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellukin olisi varmasti pärjännyt ilman, mutta äiti halusi kangaspussistaan eroon. :D Ja onhan tuota ollut aika kiva täyttää ja availla tytön kanssa.

   Poista
 9. Voi miten ihanan ja muistorikkaan joulukalenterin oletkaan tehnyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oli hauska tehdäkin, kun kankaista tuli mieleen kaikenlaista. :)

   Poista
 10. Laittaisitko sitä osoitetta ennen viikonloppua. :)

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka suloinen kalenteri!! Sinulla on ihania juttuja täällä, liityinkin heti lukijaksi :) meidän joulukalenterin voit käydä vilkaisemassa täältä; http://ainojatuhmatluistimet.blogspot.fi/2014/11/the-joulukalenteri.html?m=1

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!