sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenterin yllätyksiä


Ellu saa aina aamuisin kurkata tekemääni joulukalenteriin. Tonttu on ollut anteliaalla tuulella ja tuonut tytölle joka aamulle jonkin pienen yllätyksen. Ellusta on ollut hauskaa laskea luukkuja, kurkkia joulukalenteriin ja hän on ihan oma-aloitteisesti kiittänyt tonttua jokaisesta saamastaan lahjasta.

Parin vuoden päästä olisi mukava toteuttaa enemmän elämyksellinen joulukalenteri, mutta ainakin meidän tytön kanssa materia on toiminut varsin hyvin. ;) Yritän pyrkiä siihen että yllätyksistä olisi oikeaa hyötyä ja/tai että ne olisi tehty itse.


Tähän mennessä Ellu on saanut joulukalenteristaan mm. kaksi virkattua piparia ja yhden leivoksen, huopapalloista tehdyn kaulakorun, heijastimen, harjoittelusakset, hiusharjan, ponnareita, mummin virkkaaman kananmunan ja lapaset ja villasukat nukelleen. Eniten ihastusta ovat tuottaneet kaulakoru ja Tigerssista eurolla ostettu sydänhiusharja.


Luukuista tulee paljastumaan ainakin lisää leikkiruokia ja väriliidut, ehkä toinenkin kaulakoru ja rannekorukin jos vain saan aikaiseksi pujotella hiukan helmiä nauhaan. Mandariini tai muutama maissinaksu ovat sitten viimeisten luukkujen täytteitä jos äidiltä loppuvat ideat kesken. ;)

Joku vuosi kalenterista voisi paljastua vaikkapa duploja/legoja pala kerrallaan, nukkekodin tarvikkeita, askarteluvälineitä tai niitä yhteisiä jouluvalmisteluja. Saas nähdä, kuinka kauan äidin täyttämä joulukalenteri kelpaa, ainakaan sen jälkeen, kun niinsanottu totuus joulupukista ja tontuista paljastuu!


Sakset löytyivät kalenterista tässä pari päivää sitten ja Ellu oli niistä kovin otettu. "Sahset! *Ellun* sahset!" Fiskarssin harjoittelusaksilla olemme nyt pari kertaa leikelleet, leikkaajana on toki enemmän äiti kuin lapsi mutta ehkä metodi tulee Ellullekin pian selväksi.

 •  


Kiitos kaikille talonosto-onnitteluista! Muutto on edessä vasta helmikuun lopulla, mikä sopii meille enemmän kuin hyvin, mutta saa aikaan sen ettei tässä itse osaa vuosien etsinnän jälkeenkään olla vielä oikein innostunut. Kertoilen tästä jättiostoksesta lisää myöhemmin, onhan miulla tässä aikaa ennen kuin muuttamista täytyy edes aloitella. ;)

12 kommenttia:

 1. Tollanen kalenteri on tosi kiva, paljon kivempi kun perus suklaakalenteri. Siltikin, meiltä löytyy J:lle vaan suklaakalenteri (ja pimulle ei mitään :/ :D) mutta ens vuonna haluisin kans toteuttaa tollasen, mihin ite laitan jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa aloittaa ajoissa ja pitää syksyllä silmät auki ideoille ja kivoille pikkulahjoille, jos siis ei halua täyttää kalenteria vaikka karkeilla. :)

   Poista
 2. Hi, hi voin kertoa, että omalla kohdalla äitin tekemä kalenteri kelpaa vielä aikuisenakin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, saa nähdä, mihin kohtaan itse vetäisin rajan. :D Tai ehkä Ellu joskus täyttäisikin joulukalenterin miulle? Sitä odotellessa!

   Poista
 3. Ellu on saanut kivoja juttuja joulukalenteristaan. Aivan niinkuin minäkin blogijoulukalenteristani. :)
  Lämmin kiitos osallistumisesta. Molemmat luukut olivat erittäin mieleisiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että pidit meidän luukuista! Oli hauska osallistua. :)

   Poista
 4. Ihania juttuja on Ellun kalenterista paljastunut. :) Voisin kuvitella että meilläkin oltaisiin ihastuttu tuohon sydämen muotoiseen harjaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hieno, olen jopa ehkä hiukan kade siitä. :D

   Poista
 5. Ihania pikku juttuja on joulukalenterista paljastunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä aika monta päivää jäljellä ja ideat alkaa olla loppu. :D

   Poista
 6. Ihana idea! Sinä olet viitseliäs! Kyllä äidinkin lahjat ovat varmasti mieluisia. Minulla ainakaan joulun taika ei kadonnut, vaikken enää uskonut joulupukkiin. Tilalle tulikin erilainen antamisen ja vastaanottamisen ilo, kun tiesi saavansa lahjoja tärkeiltä ihmisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kun usko loppui niin ihan toisenlainen joulurakkaus alkoi.

   Saas nähdä miten käy ensi vuonna - ostaako stressaantunut työssäkäyjä-äiti vain perussuklaakalenterin vai miten. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!