sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukuusi 2014

Viikonlopun aikana näimme kaikki paitsi yhden iso- tai isoisovanhemman ja joukon muita sukulaisia. On ihanaa nähdä sukulaisia joulun aikaan, mutta koska kaikki eivät asu samalla paikkakunnalla, olemme luopuneet edes toiveesta nähdä kaikkia aatonaaton ja toisen joulupäivän välillä. Jouluaaton ja joulupäivän olemme perinteisesti rauhoittuneet mummilassa.

Neljäntenä adventtina päivä oli keskivertoa valoisampi ja sain otettua tämän blogin melkein perinteiset joulukuusikuvat. ;) Sytytin myös adventtikynttilät: samat kynttilät ovat töröttäneet meillä kolme vuotta, mutta vasta tänä vuonna olimme kotona sytyttämässä  neljättä kynttilää!

 

 Joulukuusemme sai aikalailla samat koristeet kuin viime vuonnakin, paperitähtiä myöten (ohjeen löysin viime jouluna täältä). Ainoa uutuus olivat liitutaulumaalilla maalatut pallot, Ellun tekemät taikataikinalumihiutaleet ovat saaneet koristaa sivupöydällä olevaa pikkukuusta.


Mieheni ehdotti että ottaisimme ensi vuonna ihan oikean kuusen: syy on sama kuin se, miksi meillä on tekokuusi oikean puun sijaan. "Tämähän karisee", valitti ukkokultani joulupuuta kasatessaan.  Mitäpä muuta kuusi vuotta vanhalta puulta voi odottaakaan?

Täällä on odoteltu joulua vähän kahdenlaisin fiiliksin. Välillä tekisi mieli siirtää joulu viikkoa tai kahta eteenpäin kalenterissa (kyseessä ovat nyt vähän isommat asiat kuin vaikkapa joulusiivous tai lahjat), mutta eihän tässä voi mitään, aatto on täällä jo parin hassun yön päästä. Ehkä kaikki järjestyy, tavalla tai toisella.

6 kommenttia:

 1. Sanotaan, että talvi yllättää joka vuosi suomalaiset.. Mut niin sen tekee joulukin! Kaikki vähä viimetinkaan jääny.. :/ Vieläki pakerran viimoisten lahjojen kanssa.. Ja ihana kuusi teillä, ja tuo joulukortti kans on aiva ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli lahjat kasassa jo aikoja sitten, mutta tässä tuli nyt tällaisia yllättäviä yllätyksiä matkaan. :P

   Poista
 2. Tsempit jouluaskareisiin, kerkeät kyllä! Muista myös rentoutua, se vasta tärkeää onkin. <3 Nuo paperitähdet on ihania! Meidänkin kuuseen haluan noita ensi jouluksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä aika symppiksiä! Olen yrittänyt keksiä noille muita käyttökohteita mutta toistaiseksi niitä on vain kuusessa. :)

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisen näköinen neljäs adventti ollut teillä! Me koristeltiin tänään meidän yhtä iäkäs tekokuusi, ei tullut noin nättiä ;) Melkein kaikki koristeet on 3-vuotiaan korkeudella ja niitä on montaa väriä :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!