torstai 18. joulukuuta 2014

Joulupuut on rakennettu


Teimme Ellun kanssa taikataikinasta kuusenkoristeita. Kaulimisen harjoittelu on tytöstä hauskaa (kiitos vain mummille pienemmästä kaulimesta) ja kuvion tekeminen muotilla on aika jännää puuhaa:: "Toinen tähti tuli! OHO! Äiti, OHO!" Innokkaan tutkimisen jälkeen Ellun muovailuja ei oikein saatu kuivumaan asti, mutta hän pääsi sitten seuraavan päivänä maalaamaan.

Taikataikina

3 dl jauhoja
1,5 dl suolaa
1,5 dl vettä
1,5 rkl ruokaöljyä  

Sekoita aineet hyvin keskenään. Jos taikina tuntuu murenevaiselta, lisää hiukan vettä. 

Muovaile ja kuivata 100 -asteisessa uunissa n. tunti. Käännä taideteokset puolessavälissä kuivatusta että ne kuivuvat tasaisesti. Paksummat teokset vaativat pidemmän kuivatusajan, mutta itse paistan kaikkea yleensä noin tunnin ja nostan sitten kuivumaan loppuun ihan huoneenlämmössä. Maalaushommiin pääsee viimeistään seuraavana päivänä.


 


Pystytimme joulukuusemme jo perjantai-iltana että ehdimme ennen joulusukulointeja nauttia siitäkin. Ellu rakastui kuusen koristeluun yhtä palavasti kuin äitinsä ja koristeita oli kiva ottaa pois ja laittaa takaisin, ottaa pois ja laittaa takaisin.. Onneksi meillä oli pienempikin kuusi johon Ellu saa asetella koristeita vaikka joka päivä jouluun asti. Itsetehdyt lumihiutaleet ja koristelaatikosta löytyneet lumipallot kestävät asettelua hiukan paremmin kuin äidin rakkaudella vaalimat ison kuusen lasipallot.

 
 Taloutemme molemmat kuuset ovat Ellusta äärettömän hienoja ja hän on rahdannut jokaisen pehmoeläimensä niitä ihastelemaan: "Hieno kuusi, Maisa! Istuu Muumi, katsoo."

 Vaikuttaa lupaavasti siltä, että olen saanut talouteen seurakseni toisen jouluhörhön. ♥ 

Milloin teillä koristellaan kuusi?


22 kommenttia:

 1. Hihii, voi miten suloisia juttuja, etenkin nuo ihastelevat pehmoeläimet! Ihana pikku jouluhörhö!

  Meillä koristellaan kuusi tänään. Minun piti koristella se tänään jo päivällä, kun olen sairaslomalla (flunssa, ei mitään dramaattista), mutta emme saaneetkaan sitä eilen pystyyn, kun varsi oli ihan vino. Illalla siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kyllä saada meille toinen hörhö, mies ymmärtää kyllä mutta ei innostu yhtään samalla lailla. :D

   Toivottavasti olet jo toipunut flunssasta!

   Poista
 2. Voi ei, Ellulla on aina kyllä niin ihania juttuja! Aivan mahtavaa tuo pehmolelujen kanssa kuusen ihastelu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina pehmot ovat maanneet suht unohdettuina mutta aika tärkeitä ne kuitenkin siis ovat kun kuusikin piti esitellä niille. :)

   Poista
 3. Mun lapsuudenkodissa kuusi tuotiin tupaan aina aattonaatto iltana ja koristeltiin tuolloin. Sama perinne jatkuu nyt miehen kanssa. :) Siitä alkaa joulu, kun kuusi on koristeltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli samoin, ja jos joskus aletaan pitää oikeaa kuusta niin otettaneen sama perinne. :) Se tuoksu on niin ihana!

   Poista
 4. Me mennään mun vanhemmille ja kuusi koristellaan varmaankin 23.12 tai sitten vasta 24.12 aamulla, riippuen varmaan mennäänkö vasta aattoaamuna vaiko jo edellis iltana yöks. :)

  Tosi hienosti Ellu jo puhuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttua kyllä löytyy!

   Mieheni ilahtui siun kommentista, heidän kotonaankin kuusi koristeltiin aattona!

   Poista
 5. Voi tulipa kauniita koristeita, ihana idea! :) Meillä on kuusessa samat koristeet kun mun kotonai 20v sitten ;) Muutamia uusia hommasin viime vuonna. Ehkäpä ensi vuonna tehdään Kukkiksen kanssa omat koristeet, oli niin kiva ajatus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja muovikuusi ollut pystyssä itsenäisyyspäivästä :D Sitähän sä kysyit. Mä vaan luin eka vähän väärin :D

   Poista
  2. Itsenäisyyspäivä lienee se ensimmäinen luvallinen päivä pystyttää kuusi, ainakin moni tuttuni tekee niin! :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Hmm... Hyvinkin tutun näköisiä lumihiutalemuotteja ;) Meillä kuusen tilalla tänä vuonna pieni sypressi. Sen miä jo koristelin ja mies katto vieressä, et "et oo tosissas!". Voi että, KYLLÄ OLEN! :))

   PS. Taas miulta unohtu tuo "ilmoita" ja menin hätäpäissäni poistaa kommentin.. Oisin vaan voinu kommentoida uudellen.. WÄÄH!

   Poista
  2. Hih, tekevälle sattuu!

   Joo, vein viimeiset lumihiutalemuotit Askaretasta, olivat kuulemma tulleet saman päivän aamuna. ;)

   Poista
  3. OIKEIN! Niin miäki tein silloin, kun ne itselleni ostin :))

   Poista
 7. Me koottiin tuo valkoinen tekokuusi olohuoneeseen maanantaina ja ylleen se on saanut vasta valot. Koristeet laitetaan varmaan vasta aatonaattona. :)
  Voi ihana Ellu, meillä pikku S sanoo kuusen nähdessään vain "hyi"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi!! :D Voi S.:ää. Ehkä mieli muuttuu joulun edetessä?

   Poista
 8. Oi miten ihana kuusi ja koristeet!
  Mäkin olen haaveillut kuusesta tänne meidän omaan kotiinkin, mutta sen lisäksi että olohuoneessa ei ole tilaa niin vietetään pitkä pätkä joulun ajasta ja siis aattokin tietysti kaukana asuvien sukulaisten luona. Joku pieni kuusi vaikka pöydälle olisi tosin kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli samankaltaiset suunnitelmat, mutta tekokuusi on onneksi armollinen. ;)

   Poista
 9. Hienoja koristeita! Vähän tylsästi meillä ei ole kuusta (ei tilaa) ollenkaan eikä siten koristeitakaan. Mistä mallistosta mahtaa olla tuo Ellun päällä oleva harmaaraidallinen Pompin neulemekko?

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis! Harmi, että noin vanhoja on melko vähän myynnissä.

   Tiina

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!