keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Seitsemän jouluista salaisuuttaniSain Terhiltä Mintun liikkeelle laittaman Seitsemän jouluista salaisuuttani -haasteen. Kiitos kovasti! Haasteessa on vastattava seitsemään jouluiseen kysymykseen ja haastettava seitsemän muuta bloggaajaa paljastamaan joulusalojaan.

Ja anteeksi nyt kaikille antijouluihmisille, mie rakastan joulua ja se taas näkyy täällä blogissa. Tulkaa takaisin sitten tammikuussa! ;)

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Uskoin aika pitkään joulupukkiin joulun alla vähän niin kuin varmuuden varalta. :D Töissä lasten kanssa olen ihan yhtä innoissani tontuista kuin hekin, mutta olen kyllä niin tylsä aikuinen että tarvitsen avuksi sen lapsen innostuksen voidakseni itse uskoa.


2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille?
Ainoastaan tontuille tämän blogin kautta. Odotan kyllä kovasti sitä, että saan olla kirjoitusapuna Ellulle tulevaisuudessa!
3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin? 
Selviäisin ilmankin, vaikka kinkkua jouluna palan otankin. Enemmän syön sitä kyllä leivän päällä joulun aamuina. Jos muu porukka haluaisi luopua kinkusta niin en vastustaisi, mutta sellaista päivää tuskin tulee niin kauan kuin pysyn kinkkua rakastavan mieheni kanssa.


4. Noloin saamasi joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
Mitään noloa ei tule mieleen, mutta eräällä jouluisin läsnä olleella isovanhemmallani oli ikävä tapa joulupukin lähdön jälkeen kauhistella, kuinka paljon olimme saaneet lahjaksi "kaikkea törkyä". Ymmärrän hänen lapsuutensa erilaisuuden, mutta se tuntui todella ikävältä ja koska sama toistui syntymäpäivillä, olen ollut nyt aika tarkkana siitä kuinka Ellun kuullen puhutaan tavaroista ja tytön saamista lahjoista. Saadut lahjat on aina ansaittu ja niistä on saatava olla onnellinen.
5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Juu! Sain pari vuotta sitten ihanat Ugg-tyyliset kengät, mutta sain niistä kävelemisellä nilkat ja polvet kipeiksi. Myös jotkin kasvoille tarkoitetut naamiot ovat jääneet käyttämättä ekan kokeilun jälkeen kun ihoni on muuttunut niin herkäksi.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Meillä on tekokuusi emmekä ole aattona kotona, joten kuusi tulee laitettua hyvissä ajoin etukäteen. Parina viime vuotena olemme kuun puolivälissä tehneet suursiivouksen ja silloin kuusikin on koristeltu. 

Miulla on laatikollinen kuusenkoristeita joita en kaikkia kuitenkaan laita joka vuosi kuuseen. Kuvia viime vuoden kuusesta löytyy täältä , ja samankaltainen on luvassa tänä vuonna. Kuuseen tullee myös pari uutta Ellun mieleistä koristetta.
7. Ostatko kotiin joulukukkia, Hyasintti, Joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?
Ostan aina jonkun, ainakin hyasintin (jotka pettymyksekseni eivät oikein enää tuoksu!). Tänä vuonna olen suunnitellut valkean joulutähden hankkimista, luotan siihen ettei Ellu saati koirat kiipeä sitä syömään.

Terhi ja Minttu olivatkin jo haastaneet aika monta miunkin seuraamaa blogia, mutta laitetaas haaste eteenpäin teille, jotka ilmeisesti innostutte joulusta keskivertokansaa enemmän:

Hääpäivälahjaksi saamani pariskunta sai muuten taannoin perheenlisäystä, kun löysimme meille ihan Ellumaisen Ellun!

13 kommenttia:

 1. Ihania joulujuttuja! :) Ja kiitos, vastaan haasteeseen pikimmiten, kun kiireiltäni ehdin! Tuo Ellumainen Ellu on kyllä ihana. Miusta tuo kokonaisuus kuvaa teitä niin hyvin kuin olla ja osaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, moni muukin on sanonut, että niissä on ihan oikea henki. :D Erityisesti Ellu on ihan Ellu.

   Poista
 2. Mukavaa kun vastailit tähän ja kiitos osoitteesta. :)
  Saatte postia ensi viikolla. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihana kun löysitte tuon Ellumaisen Ellun. :) Ja nuo kolme ylintä kuvaa, niin kaunista!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään (noh, miun kodissahan ne ovat), kauhean kiva laitella kaikkia joulujuttuja kotiin!

   Poista
 4. Ihania kuvia!! Ja kiitos nappaan haasteen heti toteutukseen:)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia ja kiitos tästä haasteesta! :) Voisinkin ehkä varastaa saman idean ja näytellä samassa postauksessa meidänkin joulukoristeluja. Pitääkin heti tänään ehkä käydä kaupoilla ostamassa viimeisetkin jutut paikoilleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluisia kotikuvia on aina kiva nähdä!!

   Poista
 6. Hauska jouluhaaste! Saatanpa napata tämän jossain vaiheessa.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!