tiistai 16. joulukuuta 2014

Taapero odottaa joulua - ja syö kissoja


Nyt joulun alla olemme Ellun kanssa käyneet monenlaisissa joulutapahtumissa. Olimme ensimmäisen adventin hartaudessa, myyjäisissä, kirkossa katsomassa pientä joulunäytelmää ja muskarin pikkujouluissa. Tänään olisi vuorossa muskarin joulujuhla esityksineen (meidän tiimi tähtää siihen että hilluisimme mukana lavalla,  koreografia on Ellulle hiukan haastava).  Kotona olemme tehneet joululahjoja, -koristeita ja -kortteja, koristelleet kuusta, kuunnelleet joululauluja, leiponeet pipareita ja torttuja ja aukoneet joulukalenteria. Ellun lempikirja on tällä hetkellä Tompan joulu ja dvd:ltäkin on aika monta kertaa katsottu Maisan joulu. Tontut ovat tällä hetkellä kovasti in. Aika herttaista, kuinka toinen innostuu joulusta, vaikkei muista siitä mitään edelliseltä vuodelta!

 Ystäväni tyttärineen kutsui meidät taaperoiden pikkujouluihin leipomaan pipareita ja jouluilemaan. Kiitos vielä, oli todella kivaa! Ystävälläni E.:llä on vielä laajempi piparimuottikokoelma kuin miulla, mutta yhden muotin otimme Ellun kanssa mukaamme kotoa. Vihreän talon Minttu oli lähettänyt Ellulle kissanmallisen piparimuotin jota me molemmat halusimme päästä kokeilemaan. Kaikkien ihanien muottien joukosta kissamuotti olikin Ellusta se paras ja kaverikin leipoi sillä mielellään.

Kissapiparitkin taisivatkin olla niitä parhaita: seuraavana päivänä Ellu oli nyrpistyneen näköinen kun pyytäessään kissakekkiä saikin vain etanapiparin. Onneksi sekin maistui. Isot kiitokset Mintulle kauniista muotista!

Huomenna Ellun tulevasta päiväkodista tullaan meille kotikäynnille. Tarvitseeko edes kertoa, että hiukan jännittää olla tällä kertaa toisella puolella pöytää?  Elluahan he tulevat katsomaan, eivät miua, mutta kyllä tässä äitiäkin jännittää: tapaan ensimmäistä kertaa ihmiset, jotka tammikuussa ovat vastuussa miun pienen kissapiparityttöni päivästä. Nyyh!

6 kommenttia:

 1. Hi, hi, kiva kun oli mieluinen. :) Tai arvasinhan minä kun Ellu tykkää kissoista, niin kissa muotti on onnen omiaan.
  Kyllä Ellu niin hienon enkelin maalasi, että pitihän mun jotain keksiä vastalahjaksi. :) Viikon päästä enkeli lentääkin eteisestä joulukuuseen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että enkelille on löytynyt käyttöä! :)

   Ellu kaipaili tänään taas kissakeksiä... Pitänee seuraavan kerran leipoa pelkkiä kissoja. :P

   Poista
 2. Kiva käytäntö toi että sieltä tullaan kotiin, täällä ei oo mitään sellasta :/

  Oi söpöö, kun toinen on niin intona joulusta. :) Musta tuntuu, ettei meillä Pimu oikein ymmärrä siitä mitään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on pienten hoidonaloituksesta ihan oma toimintamallinsa, ja on kyllä vaikuttanut hyvältä näin äidinkin näkökulmasta. :)

   Poista
 3. En ole koskaan kuullutkaan tuollaisesta kotiintulokäytännöstä, aika hieno juttu!
  Ja joo tuo tiettyjen pipareiden suosiminen on täälläkin tuttua. Sen piparin syömistä kivempaa näyttää välillä olevan se oikean muotoisen piparin valitseminen purkista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsi saa tavata päiväkodin aikuisen "omalla maaperällään" niin on sitten kiva mennä päiväkotiin tapaamaan tuttua ihmistä. :) Elluun tämä ainakin teki vaikutuksen ja hän oppi heti oman aikuisensa nimen.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!