perjantai 30. tammikuuta 2015

Astetta kuninkaallisemmat legotMeillä on viime aikoina ollut aika prinsessallista meinikiä. "Piisessat" ovat vallanneet olohuoneen lattian ja äidin ja isin homma on auttaa Ellua rakentamaan torneja ja etsiskemään hukassa olevia tyttöjä ja poikaa. Täytyy kyllä myöntää, että näillä duploilla leikkiminen on äidistäkin aika hauskaa. ;)


Vuosi sitten jouluna Ellu sai joulupukilta lahjaksi hiukan rahaa jotain lelua varten. Koska meillä oli meneillään siirtymäkausi vauvaleluista isojen tyttöjen leluihin, päätimme miehen kanssa sijoittaa tulevaisuuteen ja ostimme Ellulle legopaketin jossa oli Ariel prinsseineen. Prinsessoja tuli meiltä ja suvulta lahjaksi pitkin vuotta ja nyt jouluna viimeinenkin sarjan "tyttö" saatiin kotiin tai siis niinhän me luulimme: tämän vuoden puolella leluhyllyihin ilmestyi prinsessa Sofia palikoineen. Hän meiltä puuttuu, mutta Arielin sussulla on jo  nyt aikamoinen haaremi!


Miusta oli vuosi sitten ihana huomata, että on olemassa myös tyttömäisempiä duplofiguureja. Olen nähnyt, että tytöt menettävät kasvaessaan helposti kiinnostuksensa duploihin, legoihin yleensäkin ja muuhun rakenteluun, koska monet legohahmot ja aiheet on tehty erityisesti poikia ajatellen. Tytöt ja pojat leikkivät luonnostaan eri lailla, mikä saa vanhemmat hankkimaan heille erilaisia leluja, ja koska leikki on lapsen työtä, oppivat he näin myös erilaisia asioita. Sitten ihmetellään, miksi miehiä ei saada hoitoalalle ja tytöt eivät pärjää matematiikassa.

En nyt kuvittele, että prinsessaduplojen myötä Ellu voittaa tekniikan Nobelin tai edes kirjoittaa eximian pitkästä matematiikasta, mutta olisihan se hienoa, jos palikoiden yhdistely herättelisi tyttöä näkemään logiikkaa ympäristössään ja tyttö kiinnostuisi muustakin rakentelusta ja ongelmanratkaisusta. Ja ehkä prinsessafiguurit tekisivät duploista tulevaisuudessa vähän vähemmän vauvamaisia ja siten myös pitempään kiinnostavia.


Prinsessapalikoiden lisäksi meillä on myös jonkin verran eläimiä sekä aika hyvä valikoima kulkuneuvoja, mm. moottoripyörä, lentokone ja erilaisia autoja. Ellun tytöt ovatkin kovia ajamaan rallia, ja aika usein ei-prinsessasarjaan-kuuluva -vauva ajaa ja joku prinseissoista pääsee prinssin kanssa tämän kyytiin. En sitten edes halua käydä tulkitsemaan, mitä tämä kertoo Ellun salaisista haaveista. :D

Duplot ovat taas tällä hetkellä eniten in. Muita kivoja juttuja ovat leikkikeittiössä kokkailu, nuppipalapeli ja muovailuvahalla muovailu sekä pallon heittäminen ja potkiminen. Ulkona kivointa on laskea pulkalla mäkeä, yllätysyllätys. ;)

Millä teidän lapset leikkivät tällä hetkellä?

14 kommenttia:

 1. Legot on aivan ihania, mä leikin pitkään itsekin legoilla :) Niissä isompien lasten legoissa on ainakin jo enempi tyttömäisiä juttuja, mut kiva että dubloissakin nykyään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä löytyy joo, mutta jos pojille suunnattuja on kymmenen pakettia, niin tytöille ehkä kaksi. Mutta onneksi niitä on, toivottavasti Ellukin aikanaan innostuisi niistä!

   Poista
 2. Meilläkin on paljon noita duploja eri aiheisina, prinsessojakin. Tosi kiva et nykyään on niin paljon vaihtoehtoja noissakin, myös ruoka-aiheita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kivoja ne peruseläimetkin ovat, mutta tuovathan nämä leikkiin paljon uutta. :)

   Poista
 3. Ompas siellä kiva kokoelma, meiltä löytyy tuo tuhkimo. :) Dublot on täälläkin päivittäin leikeissä, samoin nukeilla ja puisilla palikoilla leikitään kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Meni äskön vahingossa tohon Terhin kommentin perään :D

  Mutta ihania legoja!

  Meillä leikitään mm. nukella & nukenrattailla, pallolla, pehmoleluilla ja leikkiastioilla.

  Onkohan sähköpostini tullut sinulle perille? Osoitettasi kyselin ilahdutusta varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut! :( Kokeiletko uudestaan tai jos pistät osoitteesi niin mie lähestyn siua!

   Poista
  2. No höh!
   No jos sinä laitat minulle sähköpostia ninni.poyry88@gmail.com

   Poista
 5. Tyttöjen legot on kyllä kivoja. Itse olen tyttölapsena katkera siitä, ettei Lego Friendsejä ollut minun lapsuudessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla oli lapsena jokin uimarantasetti ja jokin huvipuisto tms, ne olivat kai vähän enemmän tytöille suunnattuja, ainakin niissä oli vaaleanpunaista. :D

   Poista
 6. Ihania legoja! Meillä ei ihan hirveesti innostuta vielä legoista, muutakun niitten purkamisesta. Välillä Lilian onnistuu jotain kasaamaankiin, mutta nopeesti menee hermot jos ei sitten legot mee niinkun haluais :D
  Parhaimpia leikkejä on keittiöleikit ja vauvanhoitoleikit. Päiväkodissakin Lilian kuulemma työntelee vauvaa pitkin päivää aina vaunuissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ilmeisen suuri hoivavietti Lilianilla. :D Meillä duplot ovat nyt olleet Se Juttu, vauvaa on välillä vain hiukan vilkaistu.Tosin kun ostin nukkevauvalle tutin, alkoi se taas kiinnostaa enemmän.

   Poista
 7. Noissa Duploissa on muuten se hyvä puoli, etteivät akkelit ole ihan hirveän laihoja!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!