lauantai 10. tammikuuta 2015

No miten nyt menee?

Terveisiä tästä uudesta arjesta!

Miun työt lähtivät käyntiin oikein hyvin. Sairaslomat hiukan verottivat työkavereita joten viikko oli poikkeuksellisen kiireinen, mutta aika hyvin aloin päästä hommasta jyvälle ja tunsin oloni tervetulleeksi. Päivät kuluivat nopeasti ja tuntui kuin en olisi poissa ollutkaan! Nämä olivat kyllä elämäni nopeimmat kaksi vuotta.


Töihinpaluuta tietysti helpotti että miun ensimmäinen työpäivä ei ollut Ellun ensimmäisen hoitopäivä. Mies on ollut lomalla ja he ovat käyneet Ellun kanssa ahkerasti tutustumassa päiväkodissa. Miehellä olisi selkeästi kykyjä koti-isyyteen: leikkien ja peruskotitöiden lisäksi on rakenneltu lumiukkoja, tehty retkiä ja ties mitä muuta. "Jos sitten seuraavan kanssa lisää", mies mietti, mutta mie haluaisin tietää,  että minkä ihmeen seuraavan ja miten hän meinasi saada neuvoteltua itsensä kotiin jääväksi vanhemmaksi, mie nimittäin nautin varsinkin tästä hoitovapaaosasta niin paljon! ;) Mutta,  vakavissaan, tietysti katsotaan asiaa jos se joskus on meillä vielä ajankohtainen.

Päivät isin kanssa ovat menneet hyvin, onhan Ellu toki kysynyt missä äiti on, mutta tyytynyt hyvin "Töissä" -vastaukseen. Siellä mystisessä paikassahan iskäkin aina arkipäivisin on. Kotiintullessa sain ensin iloisia haleja, mutta kolmannen työpäivän jälkeen perjantaina Ellu tuli vastaan ilme tiukkana. "MISSÄ?", hän halusi tietää vaativasti ennen kuin halasi. Ilta meni hyvin, mutta illalla sängyssään hän jupisi, että äiti ja isi jäävät huomenna kotiin ja hän lähtee töihin.

Nyt vuorossa on pitkä viikonloppu, saa ladata akkuja,  hoitaa pyykkihuoltoa ja hermoilla tiistaina olevaa Ellun ensimmäistä hoitopäivää. Maanantaina olenkin joustavalla hoitovapaalla: sain palkkalaskelmani tästä nelipäiväisestä viikosta ja hiukan itkettää, mutta ihan varmasti tämä on jokaisen menetetyn euron arvoista.

Ihanaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Itselläni oli sama kokemus, kun kahden vuoden hoitojakson päästä palasin töihin. Ihan kuin ei olisi poissa ollutkaan. Hauskaa kun koit asian noin positiivisesti.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä jännä fiilis, vähän epäilin että näin voisi käydä mutta oli ihan kiva, etten ollut ihan pihalla kaikesta. :)

   Poista
 2. Voi Ellua, voin hyvin kuvitella tämän "missä" hetken :) Kiva että työt on alkanut kivasti ja saatte pehmeän laskun arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän pehmeän laskun järjestäminen on kyllä fiksuin tekoni koskaan! Olisi ollut karmeaa, jos miun eka työpäivä olisi heti ollut Ellun eka hoitopäivä.

   Poista
 3. Hyvä, että töihin paluu on tapahtunut noinkin helposti! Itse olen miettinyt muistaako sitä enää mitään työelämästä, mutta kesällä onneksi huomasin, että muistaahan sitä! :) Tsemppiä ensi viikkoon! Ja ihana Ellu, kun hän on lähdössä töihin! :) Mahtava neiti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihmeellistä miten hyvin sitä kaiken muisti ja pääsi rutiineihin mukaan. :) Toki muutoksiakin on tullut tässä välillä, mutta perushommat oli hallussa.

   Poista
 4. HAHAHAH :D Ihana! Mä niin ootan, että Lilian alkaa puhumaan kanssa vaikka mitä sanoja!
  Mutta hienoo, että töihin paluu on sujunut nuin hyvin! Varmasti hoitokin alkaa hienosti, kun Ellu on niin reipas :) 4 päiväinen työviikko on varmasti hyvä ratkaisu niin voit olla myös vähän kotonakin kaksistaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä keskustelut lapsen kanssa ovat kyllä äitiyden parasta antia, odotapa vain. :D

   Miulla on isot odotukset tältä nelipäiväiseltä viikolta.Saas nyt nähdä, miten tämä oikeasti vaikuttaa ja kauanko tätä jatkan.

   Poista
 5. Mukava kuulla että töihinpaluu on sujunut hyvin. :)
  Ihanaa viikonloppua teille myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä oikein onnistunut viikonloppu! :)

   Poista
 6. Voin myös niin elävästi kuvitella tuon hetken, kun toinen on ollut totisena vastassa, että missä sitä onkaan tullut luuhattua :'D Ihana pieni! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilme kertoi kyllä kaiken. Onneksi oli nyt vain kolme työpäivää!

   Poista
 7. Ei voi muuta todeta jälleen kerran, kuin ihana Ellu <3 Voin jo kuvitella toisen eteiseen vastaan vaativa ilme kasvoillaan, missä äiti on ollut koko päivän! Ja tsemppiä töihin ja lapsiarjen pyörittämiseen! Varmasti sekin aika on omalla tavallaan antoista aikaa :) Ja mistäs sen tietää, mitä tulevaisuus eteensä tuo. Aiemminkin se on todettu: älä koskaan sano "ei koskaan"! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tulee kyllä varmasti antoisaa, kunhan hoitopaikka tule ensin Ellulle tutuksi ja löydetään meidän perheelle uudet rutiinit arkeen. :)

   Poista
 8. Kiva kuulla että töihinpaluu on alkanut mukavasti. Varmasti Ellun hoitotaivalkin sujuu hyvin, lapset sopeutuvat aikuisia paremmin uusiin asioihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on toisaalta totta, mutta toisaalta lapset ovat niin herkkiä että miun sydäntä kyllä vähän särkee. :/ Uskon kuitenkin, että alun jälkeen Ellulla on hoidossa paljon enemmän kivoja kuin ikäviä juttuja.

   Poista
 9. Kiva kuulla, että töihin paluu on sujunut hyvin :)

  Kovasti tsemppiä tiistaille :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!