tiistai 13. tammikuuta 2015

Olohuoneen sisustussuunnitelmia

Uudessa kodissamme on olohuoneen ja keittiön osalta varsin avoin ratkaisu, melkeinpä sellainen tupakeittiömallinen: aluksi ajatus siitä, että sohvalta näkee suoraan tiskialtaalle, tuntui oudolta, mutta näkeehän siinä samalla sitten sen tiskaajankin. ;)

Koska olohuone ja keittiö ovat samaa tilaa, haluan niihin myös samantyylisiä värejä ja huonekaluja. Toinen vaihtoehtohan olisi erottaa huoneita toisistaan valitsemalla kumpaankin ihan omat sisustusratkaisunsa, mutta Ellun huonetta lukuunottamatta meillä on aika samantyyppinen sisustus jokaisessa huoneessa joten sillä linjalla aiotaan myös jatkaa.

Keittiössä on perusvalkoiset kaapistot, lattian (tammen) väriin sointuvat työtasot ja kollaasin kuvan kaltainen kaakelointi välitilassa. Ikkunaan tullee vain rullaverho (kuva Ikean) ja muiksi kalusteiksi meillä entuudestaan oleva mustavalkoinen lipasto ja jo kotoa löytyvät Ikean pöytä ja tuolit (kuvat Ikean). Kattovalasinta pitää vielä hiukan pohtia: aluksi kattoon päässee nykyään olohuoneessa oleva risuvalaisin, mutta pitää katsoa, riittääkö se keittiön valonlähteeksi. Nykyisessä asunnossamme olemme manailleet pimeyttä ja uudessa haluamme laittaa valaistuksen kuntoon.


 Olohuoneessa on kuvantyylinen takka ja tosiaan tuota samaa tammiparkettia kuin keittiössäkin. Minkäänlaisia verhojärjestelmiä ei asunnossa ole valmiina, joten olemme suunnitelleet olohuoneeseen perusvalkoisia verhotankoja ja pitkään haikailemiani laskosverhoja, joiden väriksi tullee valkoinen.

Kalusteiksi olohuoneeseen tulee meillä jo entuudestaan oleva Ektorp, jonka näkee hiukan fiiliksistä riippuen valkoisissa, sinisissä tai liloissa irtopäällisissä. Lisäksi mukaan matkaavat olkkarissa jo nyt olevat harmaat, vanhat nojatuolit (kuva tämän postauksen lopussa) ja harmaat rahit sekä valkoinen sohvapöytä - hiukan kyllä haaveilen suorakaiteen mallisesta tammen sävyisestä sohvapöydästä, mutta se saa nyt ainakin hiukan odottaa.

Kuvat: Ikea

Isoin investointi muuton yhteydessä ovat uudet kirjahyllyt ja tv-taso. Toiveissamme on tukeva, puinen sarja josta löytyisi sekä simppeli tv-taso että lasiovelliset kirjahyllyt ja joka ei olisi liian romanttinen muttei myöskään kovin moderni. Ikean Hemnes-sarja voisi olla sopiva, nyt pitäisi vain miettiä, millaisen kokonaisuuden näistä loisi - kirjahyllyjä nimittäin tarvitaan kaksi, mutta voisiko toinen olla pienempi tai jos molemmat ovat kaksiovisia, niin olisiko toisessa umpinainen alaosa? Värikin on vähän mietinnässä, näitä löytyy valkoisena, mustana ja harmaana. Musta kokonaisuus voisi olla liian synkkä kun kaappeja tulee koko seinällinen ja televisiokin on musta, ja harmaan sävy ehkä riitelisi lattian kanssa. Valkoinen on tyhjänä hiukan blaah, mutta ei varmaan enää kun se täyttyy kirjoilla. 

Tapetti: K-rauta

Kirjahyllyjen taakse tulevalle seinälle olemme suunnitelleet tällaista lautatapettia. Erityisesti valkoisten kirjahyllyjen kanssa se voisi olla kaunis ja toisi sellaista, hm, kotoista fiilistä aika uuteen taloomme. Ikkunaseinä jää perusvalkoiseksi ja toiselle tapetoitavalle seinälle tulisi jokin lautatapetin sävyihin sopiva yksivärinen tapetti. Sille tullee myös jonkinlainen taulukollaasi tai pari taululistaa:

Kuva lainattu täältä

Valaistus on tosiaan asia johon haluamme uudessa kodissa panostaa nykyistä enemmän. Niin kaunis kuin risuvalomme onkin, antaa se iltaisin enemmänkin tunnelmavalon. Olohuoneeseen onkin siis etsinnässä valaisin jossa olisi useampi lamppu ja sen myötä enemmän valoa. Seinillekin voitaisiin tarvita valaisimia:  kollaasin oikeanpuoleinen Lintukoto -valaisin meillä on tällä hetkellä Ellun huoneessa ja olen hiukan pohtinut sitä tulevaisuudessa olohuoneeseen koska muuton myötä Ellun huone menettää puun taustana olleen puunsa.

Oikea laita Finnish Design Shop, muut Ellos


Miusta on mukava vaihdella mattoja, verhoja ja tyynypäällisiä vuodenaikojen ja oman fiilikseni mukaan - arvostaisin siksi aika pienellä välipaletilla olevia peruskalusteita joihin sopisivat sitten monenväriset ja -tyyliset tekstiilit. Kollaasin kuvien perusteella lopputulos näyttää aika mustavalkoiselta, mutta sitä se tuskin todellisuudessa tulee olemaan. 

Jos budjettipuoli unohdetaan, on ollut aika ihanaa päästä vihdoinkin suunnittelemaan ja jossain kohtaa myös toteuttamaan sitä ihan omaa kotia. Tästä on haaveiltu ja puhuttu niin pitkään ja meillä on miehen kanssa ollut pitkä lista asioita, jotka sitten joskus aikanaan haluamme kotiimme. Erityisen ihanaa on kun saamme muuton myötä hakea varastosta ennen Ellun syntymää varastoidut huonekalut jotka raijattiin evakkoon pinnasängyn ja vauvanvaatelipastojen tietä: esimerkiksi kunnon kokoisia työpöytiä ja riittävää kirjahyllytilaa onkin tässä jo ehtinyt olla ikävä. Saan myös ehkä vihdoinkin seinälle kaikki tauluni!

Aiemmin kirjoittelin Ellun huoneen sisustussuunnitelmista täällä.Ps. Ellun ensimmäinen hoitopäivä meni hyvin, hän oli oikein reipas pieni päiväkotityttö eikä olisi halunnut lähteä isän hakiessa kotiin. Palailen asiaan kun saan asiasta enemmän havaintoja!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Miustakin se on aika ihana! En kyllä pari viikkoa sitten olisi ikinä arvannut, että meille tulee lautakuvioinen tapetti, mutta tuo iski heti!

   Poista
 2. Ihania juttuja ja osittain samanlaisia ajatuksia täälläkin. Miekin oon alkanut pikkuhiljaa sisustaa, matto on jo valittu ja just surffailin parketteja ;) Hemnesiä huolisin meillekin, vielä pitäisi saada Ikea-kammoinen L. suostuteltua, hah. Mistä meinasit noi verhot hommata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa on miusta ollut myös todella laadukkaita kalusteita, meillä on tosiaan sänkyä, sohvaa, ruokapöytää jne - ja moni kaluste on ihan puuta eikä mitään lastulevyä.

   Laskosverhoja olen katsellut Ellokselta, Ikea petti miut ja siellä ei niitä ole. ;)

   Poista
 3. Ihania suunnitelmia! Oih, tuo takka ja nuo valaisimet! <3 Voin jo näiden kuvien ja tekstien perusteella kuvitella, miten kaunis koti teille on tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, todellisuus voi olla sitten ihan mitä vaan, mutta yritys on hyvä kymmenen. :D

   Poista
 4. Varmasti tulee kaunista ja kodikasta :) Saanko kysyä, mikä tuon lautakuvioisen tapetin nimi tai tuotenumero on? En löytänyt sitä Turun Skanssin K-raudan nettisivuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut että vastaaminen kesti!

   Tapetti on siis Collection for walls modern - white wood. Kyljessä on numero 201401 ja tälläkin hetkellä kaupan ainakin meidän K-raudassa. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!