torstai 22. tammikuuta 2015

Pullantuoksuiseksi äidiksi

Pullantuoksun sijaan miusta löyhähtää Ellun nenään yleensä Escada tai Tikkurila. Ellu on kuitenkin onnellisena muistellut joulun aikaan suoritettuja pipareiden leipomisia, joten töistä tullessani poikkesin kaupan kautta ja leivoimme huomisen hoitovapaapäivän (ja vieraiden) kunniaksi pullaa.


Kun lapsilta kysyy,  mitä on kiva tehdä äidin tai isän kanssa, vastaus on aika usein leipominen. Myös leikkiminen ja kirjojen lukeminen yhdessä on usein niitä lempipuuhia ja niitä meillä ihan kiitettävästi harrastetaankin. Tässä leipomisessa voisi nyt reipastua, koska Ellu niin selkeästi tykkää tästä. Miekin sain pullataikinan kerrankin onnistumaan joten ehkä miulla vielä onkin mahdollisuuksia pullamammaksi. Ensi kerralla voisi tosin tehdä vaikka sämpylöitä.

Illat ovat näin töissäkäyjältä menneet kovin äkkiä. Kotiin tulessa onkin heti päivällisaika, sitten aikaa on noin kaksi tuntia ennen kuin Ellun iltatoimet alkavat. Ilokseni olen huomannut että olemme saaneet vietettyjä iltoja käyden kirjastossa, ulkoillen, piirrellen, leikkien, käyden kaupassa, katsellen pikkukakkosta ja pesten pyykkiä, siis tehden niitä samoja juttuja kuin ennenkin. Kaikkea ei tietysti voi tehdä samana iltana, mutta eilen käytiin marketissa ja tänään sitten leivottiin ja leikittiin. Ehkä meillä vielä onkin yhteistä aikaa myös arkena eikä vain viikonloppuisin! Ehkä elämä ei lopukaan tähän. ;)


Elämä on aika mallillaan tällä hetkellä. Ellu tuntuu viihtyvän päiväkotiryhmässää, muutto lähenee, töissä on hiukan haasteellista, mutta kuitenkin mieluisaa. Ollaan kaikki terveitä, meillä on toisemme ja meillä on pullaa - mitäs tässä valittamaan! Nyt jos jotain toivoisin, niin toivoisin lauhaa ja valoisaa viikonloppua mahdollistamaan näinä työpäivinä tekemättä jääneet puuhat.


12 kommenttia:

 1. Oi tulipa niin hyvä mieli tästä postauksesta! Ihanaa, että elämä on mallillaan ja yhteistä aikaa tuntuu löytyvän arkenakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää luoda näitä pullantuoksuisia hetkiä arjenkin keskelle. :) Pullista tuli kyllä hyvä mieli pitkäksi aikaa.

   Poista
 2. Hienoa, että yhteistä aikaa löytyy edelleen ja pullatuokio näyttää ainakin mukavalta. :) Miten mä en olekaan hoksannut, että pulliakin voisi koristella tuollaisilla koristerakeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä oli ensikokeilu, raesokeri oli loppu ja halusin että Ellu saa koristella jollakin. :D Hyvin toimi!

   Poista
 3. Kuulostaa oikein onnelliselta tavalliselta elämältä. Yhdessä voi tehdä niin monenlaista. Minusta parhaita hetkiä olivat usein ne kun lapsi tuli mukaan tavallisiin päivän hommiin ja sai esim vispilän käteensä ja jotain aineksia astiaan. Hän "luuli" tekevänsä jotain todella tärkeää. No tavallaan tekikin. Hänen tekemänsä taikinat paistettiin uunissa tai pannulla ja syötettiin meidän dalmikselle, joka sitten taas oli hyvin onnellinen tästä. Hih!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, koiralla on ollut kissanpäivät. :D Miekin muistelen isovanhempieni luona leiponeeni "kakkuja" jotka mamma paistoi, mutta eivät ne kauhean hyviä tainneet kenestäkään olla. Mutta, olinpahan mukana!

   Poista
 4. Ihania pullia! Se on muuten totta, että usein lapset rakastavat vanhempiensa kanssa leipomista. Pitääkin antaa Bonbonille sitten heti vispilä käteen, niin saan leivontakeverin. Onneksi en harrasta mitään kovin pikkutarkkoja leipomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kuvista näkyy, en miekään. ;) Lapsen kanssa leipomiset ovat kyllä olleet kivaa puuhaa, kunhan kukaan ei yritä ottaa hommaa liian vakavasti.

   Poista
 5. Tipulassa kerätään hyvän mielen postauksia tammikuulta. Haluaisitko tulla linkittämään tämän ja/tai muita postauksiasi tänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hauskalta piristykseltä tammikuulle! Pitääkin käydä kurkkaamassa. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!