perjantai 2. tammikuuta 2015

Uuden lastenhuoneen suunnitelmia

Tulevaan kotiimme ei tarvitse tehdä paljoakaan kalustehankintoja, meillä on ollut varastossa joitakin isompaa asuntoa odottavia huonekaluja ja vanhat mööpelit tulevat luonnollisesti mukaan. Olemme olleet vailla kunnollista kirjahyllyä Ellun syntymästä saakka joten sellainen varmaankin hankitaan, ja voi olla että joudumme hankkimaan uuden sängyn, koska nykyisemme voi korkeine päätyineen sijoittaa tulevassa makuuhuoneessamme ainoastaan yhdelle seinälle emmekä ole aivan varmoja, mahtuuko se sille.

Eniten ostoslistalla on tapettia. Asunnon kaikki pinnat ovat erittäin siistissä kunnossa, mutta jokaiseen huoneeseen on laitettu aikamoisen värikäs ja moderni kukkatapetti, joka ei nyt ole ihan meitä. Sääli hyväkuntoista tapettia, mutta sen tilalle saa tulla vähän rauhallisempaa värimaailmaa ja tapetointi on helpoin tehdä ennen varsinaista muuttoa.

Talon parkettilattiaa ja melkein joka huoneesta löytyviä liukuovikaapistoja

Muutoin tapetteihin ei ole tulossa kuvioita, mutta Ellun huoneeseen houkuttaisi tehdä poikkeus. Vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä tehosteiseinälle valkoinen hiukan pitsikuvioinen tapetti, vanhan roosan sävyinen yksivärinen tapetti tai jokin vähän romanttisempi kukkatapetti. Alla kuusi mieluisaa mallia Tapettitalon valikoimista: vaikka muutammekin uuteen taloon niin jokin perinteisempi tapetti tuntuisi sopivalta Ellun huoneeseen. Värikin saa olla tyttömäinen koska Ellu saa tulevaisuudessakin pitää huoneen vain itsellään. Miltäs vaikkapa jokin näistä näyttäisi?


Tapetin valinta olisi helpompaa hiukan isomman lapsen kanssa kun ipana osaisi itse sanoa mielipiteensä: toisaalta tapetti on vain yksi, suhteellisen arvokas ja vaikeastimuutettava, juttu huoneessa ja ehkä on ihan hyväkin että aikuinen valitsee tapetin ja lapsi saa sitten valita huoneeseensa mieluisan päiväpeiton, koriste-esineitä, maton jne.

Itse kuulun siihen koulukuntaan joka haluaa lapsensa huoneen olevan aika rauhallinen. Leluja, kirjoja ja lapselle mieluisia juttuja pitää saada olla esillä, mutta huoneessa pitää pystyä myös rauhoittumaan ja lepäämään. Kuvia Ellun huoneesta suht tällä hetkellä löytyy täältä.

Ellun tuleva huone on suht samankokoinen kuin nykyinenkin (noin 12 -neliöinen) mutta ehkä hiukan pidempi ja kapeampi. Yksi seinä menee liukuovikaapistolle ja kahdella on ikkuna, joten jonkinlaisia sisustushaasteita riittää. Valoa ja tilaa kuitenkin riittää ja se on pääasia!


Ellun pinnasänky vaihtuu jossain kohtaa kevättä kollaasinkaltaiseen Laulumaan sänkyyn. Ellun nykyisestä huoneesta uuteen siirtyy ilmeisesti harmaita kalusteita ja aluksi sinne tullee harmaa mattokin, pitää sitten katsoa sopiiko se tulevaan tapettiin vai millainen uuden pitäisi olla. Ellun huoneessa on tällä hetkellä vaaleanpunaisia kehyksiä ja nukkekoti, tosin niiden värin vaihtaminen olisi tarvittaessa yhden illan juttu.

Huoneen verhoista ja pimentämisestä olen vielä kahden vaiheilla, ehkä sälekaihtimet ja kesäaikaan paksummat verhot? Toinen vaihtoehto olisi pimentävä rullaverho, mutta en tiedä, kuinka pitkäikäinen se sitten olisi lastenhuoneessa.

Tapetin lisäksi mietittävät huoneessa olevat liukuovelliset kaapit. Jee liukuoville, böö sille, että jokainen kolmesta ovesta on peiliä. Se ei tunnu lastenhuoneeseen toimivimmalta eikä muutenkaan mieluisimmalta ratkaisulta joten olen yrittänyt miettiä, peittäisinkö ainakin kahdesta ovesta alaosan peilipinnasta jollain sisustuskalvolla tms: ovatko ne heti täynnä tahmaisia sormenjälkiä? Heijastuuko niistä yöllä pelottavia kuvioita? Onko kellään kokemusta peiliovista lastenhuoneessa?

Pikkuhiljaa pitäisi alkaa tehdä päätöksiä tapetista että se mahdollisesti tilattaessa ehtisi saapua paikalle ennen sovittuja tapetointipäiviä. Myös niitä sälekaihtimia pitäisi selvitellä (ja tv-sopimusta, nettisopimusta, uutta kotivakuutusta, miljoonaamuutasopimusta), mutta välillä on ihan kiva miettiä ihan vain niitä tapetteja. ;)

Iiih, ensimmäinen uuden kodin sisustuspostaus! Tästä se lähtee!

18 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa suunnitelmat ja kiva päästä lukemaan tämmöisiä postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivakiva! Näitä todennäköisesti tulee näkymään, jokaisesta huoneesta. :D

   Poista
 2. Ihania tapetteja :) Ylärivin keskimmäinen oli mun lemppari! Meillä on pimentävät rullaverhot makkareissa ja oon kyllä tykännyt, niistä pääsee pikkusen valoa reunoilta, mutta ei ole haitannut :) Kaihtimet itsessään ei minusta pimennä tarpeeksi, ainakaan kesällä.

  Innolla odotan tulevia sisustus juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhea pohdinta että mihinhän tässä päädyttäisiin, kaihtimet ei riitä meilläkään Ellun huoneessa että siellä olisi niiden lisäksi oltava myös pimentävät verhot, mutta mutta, järkevää se olisi laittaa kaikkiin huoneisiin kerralla kaihtimet.. Hankalaa! :D

   Poista
 3. Nuo molempien rivien oikean reunimmaiset ovat mielestäni tosi suloisia!! Niistä en edes osaa päättää, molemmat ovat ihania. Jään myöskin mielenkiinnolla seurailemaan tätä projektia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet paineet näistä tapeteista, ne ovat niiiiin iso juttu että haluaisin löytää nyt todella mieluisat. :D Ainahan sitä saa tietysti tapetoida uusiksi, mutta jos nyt tähdättäisiin ainakin seuraavan kymmenen vuoden seinäkoristuksiin. ;)

   Poista
 4. Oon ihan innoissani teidän puolesta! Näitä postauksia lueskelee mielellään samalla haaveillen itsekin uudesta kodista :) Minä olen kanssa noiden kahden oikeanpuolisen tapetin kannalla. Molemmat tosi nättejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miussa toisten sisustuspostaukset aiheutti viimeiset puoli vuotta sekä intoa ja ihastusta että jumalatonta kateutta. Useamman vuoden talonetsintä alkoi jossain kohtaa ottaa pattiin. :P

   Mutta, lisäraportteja on varmasti luvassa!

   Poista
 5. Oi, vaelsi ihanaa päästä suunnittelemaan! Mun suosikkitapetti on ylhäällä oikealla.
  Kiva seurata tätä teidän projektia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muuten onkin jotenkin ihan siun oloinen! :D

   Poista
 6. Hei onnea uudesta kodista! :) mielenkiinnolla seurailen taas tätäkin :)

  VastaaPoista
 7. Minua viehätti noista tapetti vaihtoehdoista eniten tuo sini kukallinen, mutta en olekkaan hempeiden tyttövärien ystävä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika hankalaa muuten löytää tyttömäistä tapettia, joka ei olisi vaaleanpunainen eikä kauhean räikeä! Tässä olisi selkeästi tilausta tapetinvalmistajille.

   Poista
 8. Minusta tuo ylärivin oikean puolimmaisin on nätein tapetti, muutkin kyllä tosi nättejä!

  Lastenhuoneen sisustaminen on minullakin tässä työnalla, hitaasti hyvä tulee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, jään odottamaan siulta postauksia aiheesta vinkkejä toivoen! ;)

   Poista
 9. Tapeteista toi oikeen alakulman kuvio ja värit osuu muhun parhaiten =) Nykyinen huonekin näyttää mahtavalta joten jään innolla odottelemaan miltä uudessa kodissa näyttää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kirsikkapuu on aika suosittu tätä nykyä, ja onhan se kyllä mielettömän kaunis!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!