sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Värihaaste, osa 2: Keltainen


Miulla on salainen rakkaussuhde keltaiseen. Rakkauteni alkoi lahjakortista ja Marimekon musta-harmaa-keltaisesta Räsymatto -kuosista. Keltainen ja musta ovat miusta kaunis ja raikas yhdistelmä (onkohan tämä perua isältäni, joka on mieletön Saipa-fani?) ja aina välillä kaivan keltaiset tyynynpäälliset esiin.

Raskausaikana sisustin lastenhuoneen harmaa-musta-keltaiseksi ja ai että se olikin kiva, vaikka huoneen tyyli onkin taas nykyään toisenlainen. Nykyään suunnittelen keltaista lähinnä tulevaan kodinhoitohuoneeseen piristämään tahranpoisto- ja pyykinviikkausoperaatioita.


Keltaista löytyy tällä hetkellä pienestä tuulikaapistamme, säilytyskassissa, verhossa ja taulussa, sekä työhuo...kopperosta kranssin ja säilytyskassien muodossa. 

Omaan vaatekaappiini muuten hiipivät syksyllä murretut keltaiset, sinappi ja sahrami. Innostuin värivuodenaika-määrittelyistä ja sain uutta inspiraatiota pukeutumiseen. Lämmin keltainen viehättäisi myös sisustuksessa, sellaisina pieninä yksityiskohtina. Ellullekin olen ostanut mm. sinapinvärisen tyllihameen.


Ellun leluissa on jonkin verran keltaista joten iloisia väripilkkuja löytyy sieltä sun täältä vaikkei äiti olisi niitä sinne tarkoituksella asetellutkaan. ;) Me kaikki myös nukumme aika iloisenvärisissä vuodevaatteissa, Ellu keltapalloisissa ja me miehen kanssa tällä hetkellä Marimekon punaisissa Kaivo-lakanoissa.

Ellun rakastamissa Maisa-kirjoissa muuten on aika paljon keltaista kaikkien muiden iloisten värien joukossa. En tiedä onko kirjoilla ollut kuinka paljon vaikutusta, mutta Ellu tuntee jo varsin hyvin värien nimet - ja tuntuu osaavan kirjatkin jo ulkoa, sen verran ahkerasti niitä luetaan...

Värihaasteen edellinen osa, vaaleanpunainen, löytyy täältä.

Nyt me lähdemme viettämään iloisen värikästä sunnuntaita lasten liikuntamaahan! Mukavaa viikonlopun loppua teille muillekin!


7 kommenttia:

 1. Keltanen on yks munkin suosikki, etenkin lastenvaatteissa :) Sopii sisustuksessa tosi kivasti mustan kanssa yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on kyllä todella kiva lastenvaateväri, erityisesti keväällä ja kesällä!

   Poista
 2. Keltanen<3 Tykkään väreistä, mutta jos yksi pitäisi valita ylitse muiden niin se olisi tämä! Mä rakastan keltaisen ja harmaan yhdistelmää, siinä on sitä jotain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan yllättävää, olisin ollut varma, että siun lempiväri olisi turkoosinsininen! Tosin pirteä ja reipas, kuitenkin lämmin keltainen, kuulostaa kyllä just eikä melkein siun väriltä. :)

   Poista
 3. Täällä vähän samanlainen suhde keltaiseen. :)
  Tällä hetkellä meillä on aika vähän sitä väriä esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä josko meille ilemstyisi sitä joskus lisää. Kiva ja piristävä väri kyllä!

   Poista
 4. Vuosikausiin en ollut keltaisesta kiinnostunut, mutta sitten se jostain yhtäkkiä hiipi. Nyt olen ehkä jo viitisen vuotta ollut keltaisen ystävä ja jos se olisi mahdollista, pukisin Idun pelkkään keltaiseen... Mutta ehkä on ihan hyvä, ettei se ole mahdollista. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!