lauantai 21. helmikuuta 2015

Kohti kesää ja potkupyörää

Terkkuja parantolasta! Täällä toivutaan koko perhe vatsataudista, jonka onnistuimme tartuttamaan myös vierailulla olevaan mummiin. Sori! Tänään alkaa kuitenkin näyttää siltä että Ellu on jo ihan terve, mies aika hyvässä kunnossa ja mie suht hyväkuntoinen toipilas. Herkkämaha mikä herkkämaha..

Tässä sairastelun lomassa olen pohtinut pyöriä. Mummi ja kummi kysyivät Ellun synttärilahjatoivetta ja päädyimme sitten pyörään. 

Jokin kolmipyöräinen olisi varmaan varmin vaihtoehto, jos Ellu vain jaksaisi polkea pyörää eteenpäin. Toisaalta potkupyörät ovat nykyään in: ei apupyöriä, ei polkimia. Lapsi opettelee enemmänkin tasapainon taitoa kuin polkemista, jonka sitten aikanaan oppiikin tasapainoa helpommin. Kaksivuotiaskin oppii ensin kuljettamaan pyörää mukanaan ja sitten potkuttelemaan sillä, ja miua kyllä houkuttaisi ajatus ettei koskaan tarvitsisi luopua apupyöristä. Itselleni se oli aikanaan todella haastavaa ja Ellu on myös liikkuvaisuudestaan huolimatta aika varovainen luonne, joka saattaisi haluta apupyörät vielä kolmannellekin luokalle..

Kuva: Lasten.fi 

 Mutta. Niin mieluusti kuin ostaisinkin sen potkupyörän, niin onko se sitten Ellulle liian vaikea hallittava ja jää sitten käyttämättä? Toisaalta tekisi siis mieli pelata varman päälle ja ostaa jokin kevyt kolmipyörä. Turvalliselta vaihtoehdolta tuntuisi tämä Fitsch -pyörä jossa on kolme pyörää ja polkimet, mutta myös mahdollisuus harjoitella potkuttelua.

Fitschillä olisi painoa kuutisen kiloa ja satulakorkeus 23 cm, polkimia voi siirtää pituuden mukaan kahteen eri kohtaan. Pyörä mainitaan erittäin sopivaksi potkupyöräilyä edeltävään harjoitteluun ja myös sisäkäyttöön, mikä olisi tietysti nyt keväällä kiva juttu.

Kuva: Pikkusiili.fi 


Potkupyöristä Puky tuntuu meille parhaalta vaihtoehdolta. Satulan korkeus pienimmällä Pukylla on 29-39 cm ja painoakin on vain 3,5 kiloa. Pyörä vaikuttaa kestävältä ja sopisi ulkosäilytykseen varmasti paremmin kuin (ah niin söpö) Tup tup. 

Kuva: Stidersuomi.fi 


Markkinoiden suosituin potkupyörä lienee Strider, mutta kun katson sitä ja Pukya, jokin Pukyssa houkuttaa miua enemmän. Ehkä se on tuo lähes keskitangottomuus joka tekee pyörästä jotenkin turvallisen näköisen? Ellu on noin 90 cm pitkä joten pituutensa puolesta hänelle voisi hankkia niin Pukyn kuin Striderinkin, mutta jäljimmäisen käyttöikä on jopa 76-125 cm ja säätöjen luvataan olevan helppoja.

Nyt kun kirjoitan tätä, alan kyllä kallistua ihan potkupyörään ja unohtaa tuon kolmipyörän. Mutta mutta, Puky vai Strider vai jotain ihan muuta?

Vinkit, kokemukset ja omat suunnitelmat olisivat tervetulleita!

19 kommenttia:

 1. Ihanaa kun tulee kevät ja saa miettiä pyöriäkin :) Mä en oo vielä miettiny mikä Pimulle olis hyvä. Potkupyörä vois olla kyllä kiva, tykkäis varmaan isovelikin meillä sillä potkutella. Tosin, riitahan siitä varmaan sit tulis et pitäis ostaa kaksin kappalein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden lapsen ongelma. :D Joko isoveikka osaisi mennä sellaisella pienellä kevyellä potkulaudalla vai olisiko sellainen liian haastava?

   Poista
 2. Oo, en ollut tätä sinun postaustasi ennen edes ajatellut polku-/potkupyöriä!
  Kiitos siis tästä postauksesta!

  Minkä ikäisestä alkaen nuo potkupyörät on tarkoitettu?
  Mietin onko Senni niihin vielä aivan liian nuori ja pieni, kun täyttää kesällä 2v.
  Hmm... täytyy perehtyä asiaan. Potkupyörä voisi ehkä olla myös meidän neidin synttäritoivelistalla. Tosin Senni on vasta nyt uskaltautunut kotkuttelemaan potkumopollaan, joten voi olla että potkupyörän selkään tyttö ei vielä tulevana kesänä uskaltaudu tai mistä sitä tietää.

  Minä ainakin luen mielelläni pohdintojasi potkupyöristä ja kolmipyöristä, jospa pääsisin itsekin johonkin lopputulokseen.

  Voihan vatsatauti, toivottavasti toivutte kaikki pian entiseen kuntoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden vuoden kieppeiltä ilmeisesti. Ellu täyttää nyt huhtikuun alussa kaksi eli olisi aika otollinen aloittamaan potkuttelun, muttamutta. Meillä ei ole edes varsinaista potkumopoa jolla oltaisiin voitu treenailla, tosin kaverin luona Ellu kokeili sellaista ja meni kuin vanha tekijä. Ja tyttöä kyllä kiinnostavat tällaiset jutut, hmmm...

   Ja kiitos, nyt aletaan kaikki olla viimein kunnossa! Mies ja Ellu toipuivat pikavauhtia, mie en. :P

   Poista
 3. Mun pitäis myös katsella jotakin pyörää. Meillä on sellainen vanha kolmipyörä, mutta on jo siinä kunnossa että uutta tarvitaan tilalle. Potkupyörää suunnittelin jo aikoinaan pojalle, mutta se jäi. Jos nyt sitten tytölle katsoisi.

  Vatsatauti on kyllä niin karmee tauti. Onneksi olette jo paranemaan päin. :) Kauhulla odotan koska semmoinen rantautuu meille. Toivottavasti tajuaa kiertää meidät kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tosiaan kiertää teidät, tässä oli jo yhdenkin lapsen kanssa kestämistä. :P

   Poista
 4. Meillä oli aikanaan isommalla polkupyörä, mutta Jonne ei sillä juurikaan tykännyt ajella kun oli niin raskas poljettava, eikä hän päässyt eteenpäin, varsinkin epätasaisella ja hiekkaisella pihalla.
  Sitten kun voimat olisi riittäneet, niin siirryttiin jo tavalliseen pyörään kera apupyörien.
  Jälkeen päin harmittaa ettei silloin jo ostettu potkupyörää, koska nyt haluaisin semmoisen pienemmälle, mutta mietin kannattaako sitä enää ostaa kun täyttää jo kesällä 3v....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Polkupyörä eli yhtä kuin KOLMIPYÖRÄ :D

   Poista
  2. Moni ilmeisesti potkuttelee vaikka osaisi jo pyöräilläkin, se on ilmeisesti hauskaa? Eli ei se varmaan olisi turha ostos.

   Miekin pelkään, että kolmipyörä olisi liian raskas poljettava ja siinä menisi sitten maku koko hommasta. En myöskään varmaan haluaisi työntökahvaa, koska muutenhan homman juoni on se, että saisin kuljetella tyttöä ja pyörää ympäriinsä kesäpäivät läpeensä... :P

   Poista
 5. Meillä oli neidillä juuri tuollainen ensimmäisen kuvan kolmipyörä viime kesänä kun neiti täytti kaksi vuotta. Hän tykkäsi siitä kyllä aivan hurjasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla hyviä kokemuksia myös kolmipyörästä!

   Poista
 6. Mä katselin viime kesänä tuollaista potkupyörää ja totesin, ettei meidän 3v huithapelo rämäpää olisi mitenkään pysynyt sillä pystyssä.. ja niinhän se meni, että kiinni oli pidettävä, vaikka pojan pyörässä oli apupyörät.. olisi muuten aika pian löytynyt ojan pohjalta. Eli vähintään neljä pyörää ja kaks kättä niin avot! ;) Mä luulen, että sellaisen rauhallisemman ja varovaisen lapsen käytössä tuo potkupyöräkin voisi olla hyvä tapa harjoitella pyöräilyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mönkijä siis? ;D

   Meiltäkin kyllä luonnetta löytyy, joten jos homma ei onnistu, löytyy pyörä varmaan ojan pohjalta eikä siihen kosketa pitkällä tikullakaan koko kesänä. Äh.

   Poista
 7. Me ostettiin viime kesänä kolmipyörä jossa on työntökahva ja polkimet liikkuu itestään pyörää työntäessä. Jupiter muistaakseni. Alle 2 vuotias halus ajaa sillä joka päivä ja jakso tosi pitkiäkin matkoja. Potkupyörästä ei oo kokemusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie pelkään että siinähän miun ja miehen kesäpäivät menisikin, Ellua kolmipyörällä työnnellessä, jos meille tulisi kahva. :D

   Poista
 8. Meillä 2v poika sai joululahjaksi tuon pukyn. On tosi hyvä ja innostui heti! Pitkään käveli eteenpäin pyörän päällä istuen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Meillä mies luki tämän postaukseni ja ilmoitti, että joo, Puky se on hommattava. Ei perusteita, se kuulemma vain on. :D

   Poista
 9. Tsemppiä paranteluun! Meillä kans on ens kesälle jo mietinnässä pyörä ja ihan samoja mietteitä on. Jotenkin meitä tuo potkupyörä kyllä houkuttaisi, kun kälyn tyttö oppi sen avulla ajamaan suoraan ilman apurattaita. Katsotaan, mihin päädytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo apupyörättömyys houkuttelisi kyllä. Ja varmaan Ellusta tulee ihan kunnon kansalainen vaikkei tänä kesänä vielä innostuisikaan potkupyörästä, tuleehan sitä sitten seuraava kesä. Hankalia nää pyöräkaupat!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!