sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Kotimaanmatkailua, osa X (Lahti)


Lauantaina toivottelimme miehen kanssa hyvät huomenet. Ilmeisesti ukkokultani oli nähnyt unta frisbeegolfkiekoista, koska päivälle piti kuulemma keksiä jotain muutakin tekemistä kuin kotoilua. Puolen tunnin päästä olimme jo koko perhe autossa matkalla kohti Lahtea ja kiekkokauppoja.

Jos Ellu olisi päiväkodissa viitenä päivänä viikossa, jäisivät viikonloput varmaan ihan kotonaolemiselle. Nyt oltiin kuitenkin saatu rentoutua jo perjantai ja sunnuntaillekaan ei ollut buukattua ohjelmaa, joten lauantai oli loistava päivä toteuttaa tällainen ex tempore -reissu. Onneksi Ellu tuntuu tulleen meihin vanhempiin ja nauttii siitä, kun pääsee katsomaan maailmaa muuallekin kuin lähikauppaan.

Lahti on meille suht tuttu kaupunki vaikka sinne onkin 150 kilometriä. Olen itse asunut hetken Lahdessa ja mieskin kökki nurkissani ja Lahden seudun rakennustyömailla muutaman kuukauden - kun hyppyrimäet ja Radiomäen mastot alkavat näkyä, tulee aina hiukan olo kuin olisi tullut... noh, jos ei nyt kotiin, niin johonkin tuttuun ja mukavaan paikkaan kuitenkin.


Lahdessa suuntasimme ensimmäiseksi Lanttilan kirpputorille joka on lempikirppikseni. Isolta kirppikseltä löytää melkein aina jotain ja hinnat ovat paljon kohtuullisemmat kuin täällä meilläpäin. Väkeä ja jonoa oli sen verran paljon että mies ja Ellu lähtivät jo ensimmäiseen kiekkokauppaan kun mie kiersin kirppiksen loppuun - löytöjä kertyikin koko kassillinen. Kirppisshoppailua hiukan häiritsi mies joka lähetteli miulle kuvia ihastelemistaan fribakamppeista.. (Ellu oli kuulemma ollut onnessaan kiekkokaupoilla: "Kiekko, vau!")


Jatkoimme matkaa kauppakeskus Valoon jossa mies halusi mennä Budget Sporttiin, ja menikin, tosin vain todetakseen että pulju lopettaa eikä hyllyissä ollut enää kuin sekalaisia jalkapallokamoja. Kävimme kuitenkin samassa rakennuksessa olevan Cafe Idan lounaalla - ihanaa, että kotiruokamaista lounasta saa jostain lauantaisinkin! Olemme nyt pariin otteeseen käyneet tuolla ja voin kyllä suositella ruokaa lämpimästi.


Lounaan jälkeen Ellu ihmetteli Hoplopin portilta näkyviä lapsia (muistamatta varmaankaan, että on itsekin kerran puljannut samassa Hoplopissa). Selitin, että siellä ne isommat ovat leikkimässä. Ellu huokaisi haikealla äänellä: "Ellukin osaa leikkiä..." Pitänee mennä Hoploppiin joskus.

Valosta jatkoimme Trioon kurkkaamaan muutamaa liikettä. Ostoksia tehtiin kuitenkin vain Tigerissa - on ehkä onni, ettei mokomaa puljua löydy täältä meiltä, tuhlaisin sinne muuten pienen omaisuuden.

Polarn o Pyretiltä löytyi junarata
Trion kiertämisen jälkeen olikin aika lähteä kotimatkalle jotta Ellu pääsisi päiväunille. Tyttö sammuikin melkein heti ja veteli sikeitä ensimmäisen tunnin ajan. Loppuaika kuunneltiin lastenlauluja ja syötiin välipalaa.


Me kiersimme kauppakeskuksia, mutta jos Lahteen menee, suosittelen kyllä kävelemään keskustassa ihan ulkonakin ja poikkeamaan ainakin kesäaikaan Vesijärven rannalla. Myös hyppyrimäkiä kannattaa käydä katsomassa, ja ainakin kesäisin niiden huipulle pääsee katsomaan maisemia. Hyviä ravintoloita ovat ainakin Mamma Maria, oma lempparini Santa Fe ja hampurilaisista ja 1950-luvun tyylistä tykkääville Pikakievari (nyk. Busburger?). 

Jos meillä ei olisi koiria, tuhlaisimme varmaan aika paljon rahaa hotelliyöpymisiin tällaisilla pikkureissuilla. Silkkaa säästöä siis nämä lemmikit kun pakottavat tulevaan kotiinkin jossain kohtaa. ;) Tällaiset pienetkin päiväreissut kuitenkin piristävät mukavasti, kun saa rennosti kuljeskella ja ihmetellä, ehkä jopa ostaa hiiripalapelin tai kissalaukun kotiinviemisiksi.Sunnuntaihin mahtuikin sitten kotoilua, paljon leikkimistä, porkkanakakkua, currya, ompelua, pakkaamista, puistoilua ja koirien lenkittämistä. Huomenna uusin voimin ja hellyyttä tankanneena uuteen arkiviikkoon.

Toivottavasti teilläkin oli ihana viikonloppu.

8 kommenttia:

 1. Onpa kiva lukea entisen kotikaupunkini juttuja (nykyään kun asun naapurikunnassa). Lahti on kyllä kesällä kiva. On satama, perhepuisto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa jokainen kaupunki tuntuu kyllä olevan kesäkaupunki. :D

   Totta, perhepuisto on kiva, eritysesti parivuotiaasta eteenpäin. :) Kävimme sielläkin viime syksynä kun Ellu oli 1,5v., monet jutut oli jo ilmeisesti viety pois ja noin pienille oli aika vähän juttuja, mutta ensi kesänä puuhaa olisi varmasti taas enemmän!

   Poista
 2. Olettekin käyneet ihan meidän nurkilla :) En edes tajunnut, että asutte noinkin "lähellä" kuin 150km päässä!? :D Kiva että kirjoitit Lahesta positiivisesti, kun yleensä tästä kaupungista on jotenkin negatiivinen? sävy... :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän meitä erota kuin yksi betonimöykky siinä välissä, ja se 150 kilsaa. ;)

   Lahdesta taidetaan usein puhua vähän negatiivisesti, Suomen Chicagona jne, mutta miusta se on vain kateellisten panettelua! Hieno kaupunki ja mukavia ihmisiä, kunhan heihin ensin saa jotenkin tehtyä sen ensikontaktin. :D

   Poista
 3. Kuulostaapa hauskalta reissulta! Lahdessa en olekaan pitkään aikaan käynyt (viimeksi teininä), olisikin hauskaa käydä siellä taas joskus uudelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, erityisesti kesällä kaupungissa on paljon kaikkea kivaa!

   Poista
 4. Heti seuraavalla Lahden reissulla menen tonne hampurilaispaikkaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, se on kyllä hauska paikka ja ruoka on herkullista!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!