lauantai 7. helmikuuta 2015

Muuttovalmisteluja


Täällä on pikkuhiljaa aloiteltu muuttoa! Harvemmin tarvittavia tavaroita on pakkailtu jo aika paljon, ja koska meillä säilytetään aika paljon tavaroita koreissa ja säilytyskasseissa koko ajan, on iso osa omaisuutta helppo tempaista mukaan muuton hetkellä.  Kuitenkin on ihan varmaa, että jossain kohtaa iskee stressi ja paniikki.

Laatikoiden pakkailun lisäksi olemme yrittäneet myös karsia tavaraa. Turhat ja rikkinäiset tavarat yritetään kierrättää eteenpäin ennen muuttoa, muutama huonekalukin pitäisi saada aikaiseksi myydä tai lahjoittaa eteenpäin.

Tein periaatepäätöksen etten (tapettien lisäksi) osta yhtään uusia huonekaluja tai sisustustavaroita ennen kuin saamme avaimet ja pääsemme vähintäänkin mittomaan paikkoja. Verhoja ja muuta sisustustavaraa yritän alkaa miettiä vasta kun mööpelit ovat paikoillaan ja näen, millaista sitten oikeasti tarvitaan. Yleensä olen jo ennen muuttoa tilannut uusia verhoja ja tyynynpäällisiä, mutta nyt haluaisin olla maltillisempi ja tehdä tämän kunnolla.

mm.tällaisia ollaan viime aikoina pyöritelty

Uudet tapetit ovat nyt löytyneet kaikkiin huoneisiin paitsi pitkään ja kapeaan eteiseen (yhdelle seinälle). Urakka tuntui aluksi hankalalta mutta muuttui helpommaksi heti kun ensimmäinen mieluisa tapetti löytyi - haluan uuteen kotiin suht yhtenevän ilmeen joten kaikki tähän mennessä valitut tapetit, Ellun huonetta lukuunottamatta, ovat suht samantyylisiä. Valinnan vaikeutta helpotti kun ihan kaikki tyylit ja värit eivät enää olleet mahdollisia. ;)

Ja kun tapetit alkoivat selvitä, on voinut hiukan jo miettiä valaisimia ja niitä verhojakin. Olen kuitenkin pitäytynyt vain suunnittelemassa, ja se on aika hyvä saavutus miulta! Perjantaina sitten tosin sorruin kun tapoimme Ellun kanssa auton huoltoaikaa Prismassa ja näin juuri meille sopivan maton. Saman päivän iltana palasimme Prismaan ostamaan sen - onneksi, koska kyseessä oli puljun viimeinen matto jota ainakaan meidän Prismaan ei kuulemma ole tulossa lisää.


Nyt kun suunnitelmat joka huoneelle alkavat olla selvät, on muuttoa alkanut odottaa innokkaasti. Haluaisin jo niiiiin päästä näiden muuttolaatikoiden keskeltä omaan kotiin näkemään, kuinka tavarat löytävät paikkansa ja kaikki on just eikä melkein niin kuin olemme jo vuosia haaveilleet. Haavekuvissani istumme siistissä ja kodikkaassa olohuoneessa paistamassa leppoisasti nakkeja takassa, mutta todellisuudessa varmaankin kinastelemme vielä kuukaudenkin päästä pahvilaatikoiden keskellä kun mikään ei löydä paikkaansa, varsinkaan se kalliilla rahalla ostettu uusi matto...

Ai niin hei, onhan tässä sorruttu muihinkin sisustushankintoihin! Ellun huoneeseen aloin ompelemaan uutta torkkupeittoa ja ostin tuunaustarpeet pariin pikkunaulakkoon, mutta ehkä tällaisia pieniä juttuja ei lasketa? ;)


Tätä viimeistä puuttuvaa tapettia lukuunottamatta olemme miehen kanssa olleet tulevan kodin hankinnoista varsin yhtä mieltä, tai mitä nyt mies yrittää tunkea miun hankintabudjettiin lapiota, rälläkkää ja muita vähemmän kivoja juttuja. Omakotitaloon muuttajan ostoslista on kyllä aikamoisen pitkä: kirjahyllyn ja verhotankojen lisäksi ostoslistalla on mm. häkävaroitin, postilaatikko, se lapio, kompostori ja puukori. Lumilapio ja -kola tulivatkin jo joululahjoiksi. 

Aika jännää, että kuukauden päästä luen tätä postausta uudessa kodissa, joka toivottavasti näyttää jo ihan kodilta. Ja jossa tuo mattokin on ehkä ihan lattialla eikä vain rullalla nurkassa pahvilaatikoiden takana. 

Pahus miten pitkä aika kuukausi on!

12 kommenttia:

 1. Äh, just tää vaihe muutossa on miusta kaikista raastavin: muuttopäivä on jo tiedossa ja sisustussuunnitelmia tehty ja sitten pitää enää vaan odottaa. Aika kuluu niin hitaasti. Mut kyllä se sieltä tulee! Ja hei, iskin silmäni tänään tuohon samaiseen mattoon Kotkan Prismassa. Jäi kyllä vaivaamaan mieltä pahan kerran..

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee kuten mie tein, painu takaisin jos vielä painaa mieltä. Tunsin itseni vähän hölmöksi kun ehdotin poikkeamista Prismassa (oltiin kyllä muillakin asioilla) vielä toisen kerran samana päivänä, mutta onneksi mentiin!

   Pitäisiköhän tehdä aamukampa tälle loppuodottelulle...

   Poista
 2. Oi, ihanaa kun pääsee suunnittelemaan sisustusta ihan alusta asti! :) Vaikka vihaankin muuttamista, niin on siinä myös puolensa. Ja joo, omakotitaloon täytyy tehdä kyllä paljon hankintoja, jotta pärjää, nurmikonleikkurista lumikolaan. Mutta sitten nekin on valmiina. :) Tsemppiä muuttoon ja odotteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se ruohonleikkuri. :D Meillä on nyt vain sellainen pienelle rivaripihalle riittävä, kaurapuuromoottorilla toimiva ruohonleikkuri. ;) Tosin se voisi riittää ensi kesänkin kun nurmikko tuskin ehtii silloin paljoa kasvaa.

   Poista
 3. Oi vitsi, joko te ihan just kohta muutatte??! :))) Siistiä! Pitää tulla teillä sitten käymään, millaisen kodin vihdonkin löysitte :) Ja jos ostettavien lista tuntuu tuossa vaiheessa pitkältä, niin älä huoli: se tulee vielä kasvamaan lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, kohta ja kohta, kuu lopussa sitten. :)

   Lista on kyllä aika julma, "pakollisten" hankintojen lisäksi siellä on aika paljon "kivoja juttuja sitten joskus". Ja ihan varmasti tähän omakotitaloon liittyy paljon sellaista ostettavaa mitä me emme vielä edes tajua!

   Ja kylään sitten ehdottomasti!

   Poista
 4. On kyllä hyvä alkaa pakkaileen hiljoksiin nii kerkee kunnolla katsomaan mitä lähtee mukaan ja mikä joutaa pois. :) Meidän viime muutto tapahtui niin nopeesti että kaikki äkkiä pussiin tai laatikoihin. Siinä ei sitten kerennyt katsomaan mitä otetaan mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Tavarat pussiin ja menoksi -muutto voi kostautua jälkikäteen kun kaikki turhatkin rojut tulee kiireessä pakattua mukaan, mutta ai että, se olisi kuitenkin voinut olla aika hyvä vaihtoehto tälle pahvilaatikoiden keskellä elelylle! :P

   Poista
 5. Hih - voi kuule, aika menee yllättävän äkkiä, usko pois! Kohta istut uuden kodin sohvalla ja mietit mihin se aika oikein menikään :) Tsemppiä muuttolaatikoiden keskelle! Odotan innolla kuvia uudesta kodistanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Toivottavasti nämä viimeiset viikot (ja erityisesti se muutto) vain vilahtaisivat ohi!

   Poista
 6. Tuskin maltan odottaa, että näen kuvia uudesta kodistanne, sekä sisältä että ulkoa.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä mie sitä, että oikeasti saisin tänne jotain valmista esiteltävää sieltä päästä. :D Tuntuu kovin kaukaiselta ajatella, että kohta siellä sitten oikeasti asutaan.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!