keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ensimmäisenä valmistui se vaaleanpunaisin huone

"Koti ei ole koskaan valmis", tokaisi appiukkoni joskus ja oli kovin oikeassa. Vaikka suunnitelmat tämän uuden kodin sisustamiselle olivatkin hyvät ja selkeät, niin joka nurkasta tuntuu puuttuvan jotain. Noh, eiköhän se koti täyty aikaa myöten - ja onhan se aika ihanaa, että ympärillä on tilaakin!

Ellun huone aloitti tämän kodin sisustussuunnitelmat ja se myös valmistui ensimmäisenä. Pari taulua puuttuu vielä seinältä ja pinnasänky pitää lähiviikkoina vaihtaa "isojen tyttöjen sänkyyn", mutta muuten huone on kuosissaan. Tällainen siitä nyt sitten tuli!

 

Ellun huone on aika hyvän kokoinen ja siellä riittää tilaa varsinkin nyt, kun sänky on vielä tuollainen pienempi. Joululahjaksi saatu leikkihellakin pääsi vihdoin olohuoneen nurkasta Ellun huoneeseen ja miun tekemä tuunaushella siirtyi varastoon odottamaan kesää ja ulkoleikkejä.

Muutoin kalusteet pysyivät samoina kuin aiemmin, mutta keinutuoli lähti varastoon, aiemmin olohuoneessa ollut valkoinen kaappi tuli pelien ja lelujen säilytyskalusteeksi. Seinälle hankittiin pari uutta hyllyä joita Ellu voi hyödyntää leikeissään ja johon saa vaikka tytön taideteoksia esille.

 

Ellu sai myös uuden valaisimen Ikeasta. Aiemmin suunniteltu "aikuisten malli" sai jäädä kauppaan ja ostimme tämän lastenhuoneeseen suunnitellun valaisimen: tämän lampussa ei ainakaan voi polttaa sormiaan eikä tyttö voi iltaisiin viihdyttää itseään lamppuja irrottelemalla, hähää! Sähköä on suvussa jo aika monessa polvessa, joten kannattaa varautua...


Ellu viihtyy valtavan hyvin uudessa huoneessaan. Toki hän viihtyi edellisessäkin, mutta koska se oli eri kerroksessa kuin keittiö ja olohuone, ei tyttö voinut vain kipaista sinne puuhaamaan vaan aikuisen piti tulla mukaan. Tämä nykyinen pohjaratkaisu on oikein hyvä, Ellu voi leikkiä myös itsekseen aikuisen ollessa lähellä, eivätkä lelut (ihan niin pahasti) kulkeudu olohuoneeseen ja keittiöön.

Ellun huoneeseen hankittiin pimentävät rullaverhot Ikeasta, ja se oli hyvä ratkaisu. Saas nähdä onko kesäksi hankittava myös pimentävät verhot, mutta ainakin nyt vielä huone on ollut pimeä vaikka aamuaurinko on paistanut täydeltä terältä.


Huoneeseen tuli K-raudan vaaleanpunapohjainen pitsitapetti. Se oli meistä tyttömäinen, muttei ihan niin imelä ja lisäksi ajaton, joten toivottavasti se palvelee Ellua kouluikään saakka.

Huoneen yhdellä seinällä ovat ne aiemmin manailemani peilillä varustetut liukuovikaapit. Elo niiden kanssa on kyllä sujunut yllättävän hyvin, Ellu osaa avata kaapit muttei ole pahemmin sitä harrastanut. Peilistä tyttö käy ihailemassa omaa kuvaansa silloin tällöin, mutta ovia ei kuitenkaan ole tarvinnut ihan jatkuvasti pyyhkiä. Ja ehkä nämä ovat todella hyvät, jos Ellu aloittaa tanssiharrastuksen ja haluaa peilailla liikkeitään..? ;)Olen miettinyt jonkun pienen nojatuolin hankkimista Ellun huoneeseen esimerkiksi iltasatujen lukemista varten, mutta pitää nyt katsoa, kuinka homma alkaa sujumaan kun Ellun sänky vaihtuu ja pääsemme istumaan vuoteen laidalla. Tällä hetkellä kykimme, Ellu sylissä, noissa pikkuruisissa lastentuoleissa.. 

Talon muissa huoneissa on vielä jonkun verran puuhaa ennen kuin niitä kehtaa esitellä täällä. Erityisen ärsyttävä on makuuhuone, josta ei tunnu tulevan kivaa sitten millään -äh! Harmillista, että sisustusbudjettini on kovin pieni, tällä hetkellä jopa lähes olematon. Noh, ehtiipähän kehitellä ideoita. :D 

18 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen huone ja tuo tapetti on hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huone.. Tapetti on todella suloinen.

  Vakkari

  VastaaPoista
 3. Ihana huone tytöllä ja onpa kaunis tapetti! <3

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huone <3 Siulla niin on kaikelle tuollaiselle silmää! Ja teidän koti on varmasti oikein ihana.. Harmi ku menot meni nyt ristiin rastiin, mutta onneksi välimatka ei toistaiseksi oo tämän pidempi ja pääsee kyllä toisen luona käymään, kun saadaan aikataulut natsaamaan ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanan valoisa huone ja tuo tapetti on aivan ihana!!! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana huone Ellulla ja mukavaa kuulla, että tyttö viihtyy huoneessaan leikkien. Meilläkin on remontoitu pojan huonetta, mutta budjetti meni jo miinukselle kun mies lomautettiin joten kaikki on vielä kesken. Mutta hiljaa hyvä tulee.. Ja minullekin äiti joskus sanoi, että koti ei ole koskaan valmis, ja se on kyllä niin totta! Koko ajan on jokin projekti, mikä pitäisi aloittaa kun vain rahaa olisi tarpeeksi. :D

  VastaaPoista
 7. Wau, ihanan näköistä ja niin valoisaa :)
  Meillä on myös Ikean rullaverhot ja kesälläkin ne riittivät meille ihan hyvin. Tosin en tiedä riittääkö ne sitten lapsille, toivotaan, on vaikea löytää nättejä pimentäviä verhoja :/ :D

  VastaaPoista
 8. Kaunis huone! Meillä on lastenhuoneessa nojatuoli. Alunperin sen piti olla mun imetystuoli, mutta siirrettiinkin vauvan sänky meidän makkariin. Nyt se toimii juurikin mainitsemassasi tarkoituksessa - nukutustuolina. Istuskellaan siinä sen verran aikaa, että Liu nukahtaa. Muuten hän ei pysy sängyssään.

  VastaaPoista
 9. Meillekin pitäis ehdottomasti saada nukkekoti :)

  VastaaPoista
 10. Voii miten sulonen huone! Hih ihanasti ootte aatelleet myös nukkeja omalla syöttötuolilla :) Koitan itsekin saada aikaseksi sen Lilianin huoneen postauksen :D

  VastaaPoista
 11. Huone on todellakin suloinen! Tyttömäinen, muttei liian imelä, aivan kuten tapettikin. Ja "keittiö" on erityisen tyylikäs mustine tuoleineen ja syöttötuoleinene. Ellu näyttää niin isolta tytöltä leikkiessään huoneessa. (Vaikka on hän kuitenkin vielä aika pieni).

  VastaaPoista
 12. Todella kaunista ja niin avaraa sekä valoisaa. <3
  Vaaleanpunaisen ja harmaan värin liitto on täydellinen. :)

  VastaaPoista
 13. oi että, kyllä Ellun kelpaa olla noin ihanassa huoneessa <3

  VastaaPoista
 14. ISOT KIITOKSET KAIKILLE KEHUISTA!! <3 <3

  VastaaPoista
 15. Tuo tapetti on aivan ihana! Adelen leikkikeittiöstä löytyy sit' valkoisena :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!