sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lahjaideoita kaksivuotiaalle

Ellun kaksivuotissynttärit lähenevät ja sukulaiset pyytelivät lahjaideoita. "Laita sinne blogiin taas jotain", kuului kaino toivomus. Noh, laitetaan!

Elluhan pitää kaikesta. Kavereiden luona hän leikkii autoilla, muumitalolla ja Brion junaradalla: meillä ei ole niistä mitään (tai siis on meillä kaksi autoa!), mutta mutta, en halua ihan kaikkea ehkä hankkiakaan. Ellun lempipuuhia kotona ovat nukkekodilla ja Sylvanian Families -perheellä leikkiminen, kotileikki, duplot, palapelit ja piirtäminen. Myös kaikenlainen ulkopuuhailu on mieleistä, sekä tietysti kirjojen lukeminen.

 Omistamme nyt pihan muttemme oikein minkäänlaisia isompia pihaleluja. Ellu pitäisi varmasti kottikärryistä ja maalista, joka kävisi niin mailapelien harjoitteluun kuin jalkapallon potkimiseenkin. Ryömintätunneli olisi hauska, sitä voisi käyttää niin ulkona kuin sisällä.


Sadepäivien varalle olisi kiva omistaa muutama DVD. Ellun lemppareita ovat edelleenkin Maisa ja Ti-Ti Nalle, mutta tyttö tykkäisi varmaan myös Muumeista. Kirjoista Ellu rakastaa monen ikäisensä tapaan Puppea ja Tomppaa (sekä sitä Maisaa), ja uusimpana Tilda-sarjan kirjoja.

Pelailun alkeita olemme Ellun kanssa harjoitelleet ja jokin helppo peli olisi todella mieluisa lahja. Erityisesti nopan heittelu on Ellusta hauskaa, ja värit kiinnostavat tyttöä kovasti. 


Ellu on jo aikalailla luopunut nuppipalapeleistä ja kasailee (välillä hiukan avitettuna) 4-10 -palan tavallisia palapelejä. Helpot palapelit olisivat tarpeentullut lahja! Kotileikkitarvikkeet, erityisesti pehmoruuat, olisivat kivoja.

Jonkinlainen soittorasia olisi Ellusta varmasti kiehtova, ja Sylvanian Families -puput ajelevat tällä hetkellä aika turvattoman näköisesti leikkikuorma-auton liian pienellä lavalla. Puput olisi varmaan kiva laittaa ihan oikean auton kyytiin.


Ellu muuttaa isojen tyttöjen sänkyyn nukkumaan pian synttäreittensä jälkeen. Samalla ajattelimme vaihtaa tytölle normikokoisen peiton (150*210 cm) joten kivat, lapselle sopivat lakanat tulisivat tarpeseen. Eläimet (erityisesti kissa) ja muumit olisivat varma aihe. 

 Vaatteita tarvitaan aina. Pitkähihaiset paidat ja kesämekot sekä kesään sopivat löysemmät (mutta vyötäröltä kiristysmahdollisuudella olevat) housut olisivat mieluisa lahja - Ellun vaatekoko alkaa olla 98. Ja erityisen toivottu olisi esiliina, mielellään tuollainen vahakankainen! Ellu on innokas leipuriapuri ja olisi kyllä kovasti oman esiliinan tarpeessa. 


Ellun synttärikutsut lähtivät jo matkaan, juhlia vietetään kuun lopussa. Nyt kun näistä muuttotohinoista on päästy, on kiva alkaa suunnittelemaan juhlia ja niiden tarjoiluja.

Tuleeko mieleen jotain muita kivoja lahjaideoita kaksivuotiaalle? Aihe on miulle hiukan hankala, en ole koskaan ollut kaksivuotiaan äiti. ;) 

8 kommenttia:

 1. Kivoja idiksiä! Meillä on juuri tänään yhdet 2vuotis kemut, ja tylsänä vanhempien pyynnöstä vien vaan rahaa kesän hiekkalaatikkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha hiekkalaatikkoon on varmasti erittäin tervetullut! Me vanhemmat taidamme jättää tänä vuonna paketin ostamatta, annamme sitten maan kuivuttua sen hiekkalaatikon ja keinun. Tai, katsotaan nyt. :)

   Poista
 2. Suloisia lahjaideoita! Etenkin tuo Sylvanian families -perhe autoineen! Sen voisin ottaa itsellekin, kun se on niin söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo auto on kyllä ihana, Ellu olisi varmaan siitä oikein otettu. Kiva, että autotkin kiinnostavat tyttöä. :)

   Poista
 3. Ihania ideoita! Aika hurjaa, että Ellu täyttää jo kaksi vuotta! Niin se aika menee. Jään innolla oottamaan postausta itse kemuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vastahan tässä pirskeitä vietettiin! Aika menee hurjaa vauhtia.

   Poista
 4. Tämä postaus tuli tarpeeseen, kiitos! Olemme myös miettineet, mitä toivoisimme 2-vuotislahjaksi ja ainakin nuo Minun Ensimmäiset Pelini pääsee nyt toivelistalle! :) Lisäksi toivoimme sellaista jaloilla vauhtia työnnettävää kulkuneuvoa kesäksi ja juurikin kirjoja ja palapelejä. Ryhdyin myös fiksusti askartelemaan tytölle leikkikeittiötä (ihan niin kuin ei muuten olisi tarpeeksi tekemistä), joten siinä on myös yksi lahja yhdistettynä Ikean leikkikasviksiin. :D

  VastaaPoista
 5. Kivoja lahjaideoita! Paljon samoja kun meilläkin, ainakin palapelit + muut pelit ja pussilakanasetit.

  Oltiin juuri 2v-synttäreillä, jossa päivänsankari sai lahjaksi tämäntyylisen kalastuspelin: http://www.prisma.fi/fi/prisma/alga-kalastuspeli . Se on ollut kuulemma ihan hitti ja oli meistä aikuisistakin aika hauska :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!