perjantai 6. maaliskuuta 2015

Paloja uudesta kodista


Muuttopäivästä on viikko ja koti alkaa hiljalleen näyttää kodilta. Tai siis, jokaisesta huoneesta voisi toki kirjoittaa ainakin kahdeksan kohdan puute- tai muutoslistan eikä yhtään taulua, hyllyä tai koukkua ei ole lyöty seinään, mutta noin niin kuin muuten! Huonekaluilla on paikkansa ja kun tutut tavarat on nosteltu muuttolaatikoista ja jätesäkeistä, alkaa tämä näyttää ihan meidän kodilta.

Meillä on miehen kanssa varsin yhtenevät sisustusnäkemykset. Pidämme tummistakin väreistä, luonnonmateriaaleista, maalatusta puusta, uuden ja vanhan yhdistelemisestä ja selkeydestä. Tavoitteena olisi, että kaikki huonekalut ja tekstiilit olisivat sellaisia, että niitä voisi tarpeen ja vaihtelun vuoksi käyttää kaikissa kodin huoneissa - ja että kodin perusvärit olisivat sellaisia, että sisustusta voisi helposti muutella vuodenaikojen ja oman fiiliksen mukaan.

Pitkien "Tee nämä kun joskus kerkeät" -listojen vuoksi meillä ei ole vielä yhtään huonetta sellaisessa kunnossa että haluaisin esitellä niitä täällä. Joitain (miun mielestä) ihania juttuja miun kuitenkin on pakko jakaa!Täällä uudessa kodissa on ihanan valoisaa. Ostimme tämän talon muuttovalmiina joten emme ole itse vaikuttaneet huoneiden kokoon tai vaikka ikkunoiden paikkoihin, mutta ensimmäisen viikon perusteella ainakin olemme olleet erittäin tyytyväisiä kaikkiin isoihin ratkaisuihin joita täällä on tehty. Ennen muuttoa tapetoimme (tehoste)seinät uudestaan joka huoneessa ja talo muuttuihin ihan meidän näköiseksi.Oli ihanaa saada uusi keittiö uusine laitteineen. Kaappitilaa keittiössä on meidän astiamäärällemme hiukan liian vähän joten keittiöön pitää hankkia jonkinlainen iso astiakaappi. Olemme vain miehen kanssa hiukan eri mieltä siitä, hankimmeko ihan jaloillaan seisovan kaapin (miehen mielipide) vai seinään kiinnitettäviä kaappeja (miun ajatus). Eiköhän ratkaisu löydy kun se oikeanlainen säilytysväline vain tulee vastaan!

Takka on myös yksi tämän kodin parhaista puolista. Lapsuudenkodissani lämmitettiin ahkerasti niin takkaa kuin leivinuuniakin ja on ollut kotoisaa päästä muutamana iltana sytyttelemään omaa takkaa. Tosin pieniä haasteitakin on, emme nimittäin omista hiilihankoa vaan sekoittelemme takkaa ullakkoluukkumme avaimella (pitkä rautatanko). Pitäisi varmaan käydä hiukan ostoksilla...Olohuoneeseen oli ihana saada vihdoin kunnon kirjahyllyt ja siellä toteutui myös pitkä-aikainen haaveeni valkoisista laskosverhoista - molemmista lisää juttua joku päivä. :) Olohuoneeseen tuli myös musta seinä (seinän alkuperäinen tapetti näkyy täällä kuvan oikeassa laidassa ), se siis tavallaan seurasi mukanamme vanhasta kodista.

Meidän makuuhuoneemme on olohuoneen vieressä, tämän postauksen ylin kuva on sieltä.Ellun huoneeseen löysin pienen etsinnän jälkeen mieluisan pitsitapetin. Ellu on tykästynyt huoneeseensa ja hän alkoi heti muuttopäivänä leikkiä siellä pitkiä toveja itsekseen, välillä ihan oven perässään kiinni vetäen. Edellisessä kodissamme oli kaksi kerrosta joten Ellu leikki omassa huoneessaan vain kun toinen meistä vanhemmistakin teki jotain yläkerrassa: nyt yhdessä tasossa tyttö selkeästi tuntee mukavammaksi viettää aikaa myös eri huoneessa kuin aikuiset. Ellun huone tuli valmiiksi heti muuttopäivänä, mitä nyt tauluhyllyt ja kello puuttuvat seinältä. Muuten huonekalut pysyivät ennallaan, mutta keinutuoli lähti varastoon ja aiemmin olohuoneessa ollut valkoinen kaappi tuli tilalle kirjojen ja pelien säilytykseen.

Toivottavasti pääsisin pian esittelemään täälläkin ihan valmiita huoneita! Koti on miulle tärkeä asia ja odotan innolla, että saataisiin tämä joskus valmiiksi - tai ainakin valmiimmaksi.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Kauniilta ja uteliaisuutta herättäviltä näyttävät nämä pienet maistiaiset uudesta kodistanne.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saisin jossain kohtaa lisää esiteltävää tänne, nyt joka nurkasta tuntuu puuttuvan vähän jotakin. :D

   Poista
 2. Takka on kyllä parhautta kylminä talvipäivinä. Meilläkin se lämpiää syksystä kevääseen joka ilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä aika kiva olemassa! Toivon tietysti sen myös leikkaavan hiukan sähkölaskuakin, sen tunnelman tuomisen lisäksi. :D

   Poista
 3. kaunis koti! muutan teille :D
  oon niin kade takasta! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, tervetuloa! Työhuoneessa on sohvasänky siua odottamassa!

   Poista
 4. Näyttää kauniilta ja tyylikkäältä! Erityisesti tuo puuseinä (vai puukuvioinen?) on upea!

  VastaaPoista
 5. Ihanalta näyttää näiden kuvien perusteella! :) Mukavaa kuulla, että muutto on sujunut hyvin, vaikkakin tehtävää vielä onkin. :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!