sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Elämä on matka

Iän, lapsen tai molempien myötä sitä on oppinut, että elämä voi olla sarja siirtymiä ja irrallisia juttuja, tai sitten tärkeä ja merkityksellinen matka ihan kaikkine hetkineen. Joko sitä voi porhaltaa nopeimmalla junalla suorinta reittiä perille, tai mennä vähän hitaammin, että pääsee leikkivaunuun, pitää välillä tauon ja käydä syömässä, matkoilla voi oppia uutta, laulaa, keskustella, levätä ja vaikka tutustua uusiin ihmisiin. 

 
 

Meillä mummila on muutaman tunnin matkan päässä ja sinne lähteminen tuntuu aina jo ihan pieneltä lomalta. Toisaalta lapsen kanssa matkustamisessa on omat haasteensa alkaen pakkaamisesta kaikkien mahdollisten isojen ja pienten katastrofien huomiointiin, mutta Ellu nauttii reissaamisesta ja uusista paikoista joten hänen kanssaan matkailu on aika vaivatonta. Ja alammehan me toki olla jo konkareitakin, tämä oli kolmas kerta kun matkustimme mummin luokse junalla: tosin Ellu ei muista kahta ensimmäistä kertaa, ja tämä oli ensimmäinen reissu leikkivaunussa! Aiemmin olemme matkanneet perhehytissä, se on ollut paras paikka matkan aikana ehkä nukkuvan lapsen kanssa, mutta nyt olimme jo omasta mielestämme sinne hiukan yli-ikäisiä. ;)


Kotonakin on kivaa, mutta välillä on myös ihan kiva päästä eroon kotiympyröistä. Pääsee vähän erilaisiin puistoihin ja eri kauppoihin, ja vaikka peruskotityöt on hoidettava mummilassakin, niin ainakin sitä on turvassa omien toppavaatteidensa pesulta ja pakkovieroituksessa leikkimökkiprojektista. Ja kun Ellulla on hiukan eri seuraa ja viihdykkeenään mummilan leluja, saa äitikin ehkä välillä vain maata sohvalla. 


Pikkuloman ohjelmassa oli leikkimisen lisäksi kirpputorien kiertelyä (puolen suvun yhteinen harrastus), ulkoilua, herkkuruokia ja hiukan taperin irrottelua seinästä. Mummin ollessa töissä käväisimme miehen ja Ellun kanssa myös pääkaupunkiseudulla, mies halusi frisbeekauppaan, mie Ikeaan ja Ellu ravintolaan, joka tällä kertaa sai luvan olla Espoon Ikean kahvila. :D Kotiin palasimme auto täynnä koiria, rattaita ja tavaraa, kuten jokikinen kerta. Mummilareissuilla tulee hyödynnettyä niin paremmat kirpputorit, alennusmyynnit kuin suht läheltä löytyvät pääkaupunkiseudun kaupatkin, joista meillä periferiassa saa vain haaveilla. 

Ja tokihan me myös pelattiin frisbeegolfia
Nyt ollaan sitten taas kotona  - kerkesimme olla täällä ehkä kaksi tuntia kun jo rynnistin projekti leikkimökin kimppuun. Se lautakasa on ihana, mutta vie miulta varmasti lopunkin mielenterveyden ennen valmistumistaan!

Toivottavasti teilläkin oli kiva viikonloppu!


6 kommenttia:

 1. Me ajateltiin miehen kanssa aloittaa yhteisenä harrastuksena tuo frisbeegolf tänä kesänä. :) Läheltä ku löytyy jo ratakin valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän voitas ottaa sun mieheltä oppitunti frisbeegolfin saloihin. ;)

   Poista
  2. Hih, teillä on kyllä hyvä rata siinä. :D Vinkkaisin kyllä tekemään ensikierroksen Imatran keskustassa olevalla puistoradalla tai Imatran Karhumäen radalla, muuten voi kiekot lennellä. :D

   Ja eka kierros olisikin varmaan hyvä tehdä jonkun kanssa, joka on aiemminkin viskellyt että näkee vähän, miten sitä kiekosta ensinnäkin kannattaa pitää kiinni. :D Mieheni fribablogin löytää täältä: http://ikihongatkolajaa.blogspot.fi/

   Poista
  3. Kiitos blogi vinkistä täytyy käydä tutustumassa. :)

   Poista
 2. Oli mukava kun olitte.Teitä on aina mieluisa passata.
  Ja oli kyllä kiva kun lähdittekin niin pääsette taas takaisin.Ellulle kiitokset mummin viihdyttämisestä.
  Se on.......nähdään kesäkuussa

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!