tiistai 21. huhtikuuta 2015

Mökkihöperö

Jotkut meistä ovat innostujia. Kun syntyy Loistava Idea tai jotain pitää saada tehdyksi, kaikki muu (ylimääräinen) unohtuu ja sitten puuhataan suuriinpiirtein vailla mitään tolkkua. Aamulla saatetaan herätä tunti ennen kellonsoittoa että ehditään ommella muutama sauma tai maalata pari lautaa ennen aamiaista, eikä todellakaan haluttaisi lähteä nukkumaan vaikka se tarpeellinen maatamenohetki meni jo melkein kaksi tuntia sitten. Koti on kaaoksessa ja puhelin täynnä vastaamattomia viestejä, kun hei, tähän pitää nyt saada toinen maalikerros kuivumaan! Story of my life tällä hetkellä.


Leikkimökki saapui elementteinä perjantaina. Sille tehtiin kuoppa ja perustukset lauantaina ja mies kasasi mökin sunnuntaina: sunnuntai-iltana mie jo käsittelin mökin sisältä ja eilen luikahdin jokaisessa mahdollisessa välissä maalaamaan suoja-aineella jotain mökin osaa. Mies puolestaan naputteli kattoa paikalleen minkä kerkesi. Työvaiheita pikkiriikkisessäkin mökissä tosiaan riittää, ensin suojattavia ja sitten maalattavia osia on lähes äärettömästi. Ja mie kun olin ajatellut, että seinät yhteen naks ja sisustamaan... ;)

Miun onneksi mieskin on innostuja jota ei sunnuntaina meinannut saada edes syömään, kun aina seuraava työvaihe odotti. Kaikenlaisten projektien toteuttaminen siis sujuu, toinen puuhaa ja toinen on vuorollaan Ellu- ja kodinhoitovastuussa. Tietysti Ellu on puuhannut mukanakin, mutta välillä on jonkun osapuolen toive, että meistä pienin on jossain ihan muualla kuin "raksalla".

Apuna tarpeellisissa ja ehkä hiukan keksityissä työvaihessa

Hiukan haaveilen valmiista mökistä vapuksi (ja nyt kun sanon sen ääneen, mökkerö valmistunee isänpäiväksi), mutta saas nyt nähdä. Keskiviikkona lähdemme Ellun kanssa mummille joten mökki saa odottaa meitä sunnuntai-iltaan saakka. Toivottavasti tämä innostus säilyy sinne saakka, koska tällaisessa yliaktiivisessa hulluuskohtauksessa on aina paras toteuttaa!

Erehdyin kysymään Ellulta, minkävärinen leikkimökistä pitäisi tulla - ehkä kuitenkin jotain hiukan vaaleampaa? ;)

13 kommenttia:

 1. Voi ihanaa! Meilläkin on tulossa leikkimökin viimeistely kesällä! :)
  Sinulle on haaste blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS haasteesta! Itseasiassa haaste on miulla työnalla, ekat kolme väriä on esitelty mutta sitten tuli muutto seliseliseli. :D Kiitos potkusta takalistoon, jatkan haasteen loppuun!

   Poista
 2. Voi että! Oon niin haaveillut leikkimökistä! Aleksi vaan haluaa typerän ulkovaraston pihalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä leikkimökki taitaa olla vain harjoituskappale, puuvarasto pitäisi pykätä jossain kohtaa.. :P

   Poista
 3. Mökkihöperyyttä on näemmä monenmoista. :D

  VastaaPoista
 4. Hih, mökkihöperö! :D
  Mutta eikös olekin ihana tunne kun hullaantuu jostain aivan täysin! :)

  Leikkimökit on kyllä ihania, varsinkin kun niistä tekee oikein nättejä. Ellu on onnentyttö kun saa oman leikkimökin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika ihanaa, mutta tällaiset pitkäkestoisemmat jutut on miulle hankalia, olen enemmän "kaikki mulle nyt heti" -tyyppiä. :D

   Toivottavasti tästäkin tulee nätti, jouduin hylkäämään haaveeni yltiöromanttisesta piparkakkumökistä koska se ei kyllä olisi sopinut yhteen meidän talon ja muun pihan kanssa. Vähän modernimpaa romuromantiikkaa siis luvassa!

   Poista
 5. Heh, joskus kun vaan innostuu, niin sit innostuu! Ja jos jollakin on niin kova kiire vastauksien kanssa, niin ei kannata laittaa viestiä vaan ennemmi soittaa. Miä en ainakaan aina ennätä vastaamaan viesteihin samantien, etenkin, jos pyörin työmaalla. Ja höh, eiks leikkimökistä tulekaan ihan tumma? ;) Ainakin tyttö pysyi samalla värikartalla, eikä valinnut väriksi jotain aivan muuta! Ihana Ellu, jälleen kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, samassa esitteessä se oikea sävykin sentään oli. :D Tuosta olisi voinut katketa naapurisopu...

   Poista
 6. Tunnistan tuon innostumisen tunteen! Tällä hetkellä itselläni se kohdistuu kestovaippohin ja toivottavasti innostus kestää myös Bonbonin synnyttyä.

  Heh, minäkin olen "auttanut" vanhempiani mm. saunaremontissa. Pitkään luulin, että oli oikeasti tarpeellista "pohjamaalata" vanhat lautapaneelit. No, oli työvaihe kyllä erittäin tarpeellinen, sillä se piti minut tyytyväisenä ja poissa tieltä.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!