lauantai 18. huhtikuuta 2015

Olohuone

Kotiesittely jatkuu, hitaasti mutta varmasti. ;)

Olohuoneen suunnitelmia voi käydä kurkkaamassa täältä - jotain toteutui, jotain ei. Meidän mielestä olkkarista tuli oikein kiva: tavoitteena oli sellainen rauhallinen tila joka olisi yhtänäisen oloinen keittiön ja muiden huoneiden kanssa, ja jossa uudet ja vanhat mööpelit mahtuisivat olemaan rintarinnan. Myös valoa kaivattiin.Muuten huonekalut ovat vanhoja, mutta kirjahyllyt ja tv-taso hankittiin uutena Ikeasta. Syvennys olikin kapeampi kuin olimme muistelleet, joten tv-taso pieneni suunnitellusta, mutta se ei haitannut yhtään; suunnitelmissa ei ole päivittää ruutua suurempaan tulevaisuudessa. Kaunis lautatapetti on K-raudasta ja se oli hiukan villi kortti - vuosi sitten en ikinä olisi suostunut laittamaan seinälleni mitään lauta- tai tiilitapettia, mutta tuo syvennys tapetteineen ja kirjahyllyineen on mielestäni kotimme onnistuneimpia juttuja.

 

Valaisimet tulivat Ikeasta. Olimme suunnitelleet spottivalaisinta, mutta avaintensaantipäivänä bongasimmekin, että katossa onkin kaksi valopistoketta huoneen eri päissä. Kumpaankin oli siis hankittava valaisin, jos halusimme olohuoneeseen enemmän valoa, kuin aiemmassa kodissamme. Nämä ovat olleet mielestämme oikein onnistunut valinta ja olen hiukan miettinyt keittiön pöydän yllekin samanlaista valaisinta kokoa isompana.

 Valkoiset laskosverhot tulivat Ikeasta. Malli oli uusi ja hyvin simppeli: verhon ylälaita vain naulataan tai ruuvataan kattoon ja naruvirityksien tai monimutkaisten mekanismien sijaan verhoa pidennetään ja lyhennetään nostamalla verhon sisään ommeltu metallitankoa, joka sitten nappaa kiinni verhon laskoskohtien magneetteihin. Ajatuksemme oli teettää "ihan kunnon" laskosverhot liikkeessä, mutta sain siellä niin asiatonta palvelua, että äänestin jaloillani. Nyt keväällä nämä Ikeankin verhot ovat hyvin riittäneet meidän tarpeisiimme, kesä sitten näyttää kuinka paljon valonsäätelyä silloin tarvitaan.

 


Olohuoneessa toteutui myös haaveemme mustasta tehosteseinästä. Olin kaavaillut sille taulurykelmää, mutta vielä toistaiseksi seinä on tyhjillään ja kaunis tuollaisenaan. Seinältä avautuu ovi meidän vanhempien makuuhuoneesen, ja saas nähdä, ehkä koko seinää ei joku päivä olekaan, jos seinä puretaan olohuoneen laajennukseksi meidän makkarin muuttaessa yläkertaan.

Takka on ihana. Maaliskuussa polttelimme sitä oikeastaan joka ilta ihan lämmitykseksi, tällä hetkellä vain harvakseltaan koleina ja kosteina iltoina. Kerran olemme kokanneet päivällisnakit takassa ja se teki Elluun suuren vaikutuksen. ;)


Olohuone on tällä hetkellä värittömimmillään kun pääsiäiskoristeet on siivottu pois ja nautin hetken tästä mustavalkoisemmasta ilmeestä. Jossain kohtaa vaihtanen kesäisemmät verhot (kyllä, harrastan kesä-, talvi- ja fiilisverhoja) ja siinä samalla tyynynpäällisiin yms. tulee lisää väriä. Kuvaushetken ulkopuolella meillä kyllä riittää väriä Ellun keltaisesta potkupyörästä, duploista ja pöydällä nököttävästä luettujen kirjojen pinosta.

Jossain kohtaa olohuoneeseen tulee uusi, isompi sohva, ehkäpä hiukan sellainen kulmamalli. Myös sohvapöydän vaihtoa on mietitty isompaan, mutta se saa odottaa siihen asti kunnes täydellinen pöytä pölähtää eteen.


Olohuoneemme on mielestäni kiva, sellainen meidännäköinen, ja siellä on tilaa niin vieraille kuin meillekin, leikeille ja rauhoittumiselle. Ja oi, valoa riittää isojen ikkunoiden ja useamman valonlähteen vuoksi aamusta iltaan, se on ihanaa!

Nyt viikonloppuna olohuone taitaa olla kovin vähällä käytöllä, leikkimökin osat ovat nimittäin saapuneet ja aion myös perustaa ensimmäisen kukkapenkkini tässä pihassa. Raitisilmamyrkytystä odotellessa!

Ihanaa viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista! Kyllä tuossa huoneessa kelpaa olla. Onko talo muuten aivan uusi?

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme tämän talon ensimmäiset asukkaat. :)

   Poista
 2. Todella kaunis olohuone ja tuo lautatapetti sopii tuohon niin hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä iloinen että luotin fiilikseeni ja valitsin juuri tuon tapetin. :)

   Poista
 3. Voi miten viihtyisä ja kutsuvan näköinen koti<3

  VastaaPoista
 4. Kyllä, kaunista ja harmonista! Tuo lautaseinä on tosiaan onnistunut, hauska vastapaino aavistuksen romanttiselle kirjahyllylle ja tv-tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin nuo sopivat kivasti yhteen, ja olkkarissa on kyllä ihana löllöttää vaikka työpäivän jälkeen. :)

   Poista
 5. Aivan ihana olohuone! :) Onkohan meillä samanlaiset sohvat, kovin ainakin on saman näköset.

  Erityisen ihanat noi seinät, lautatapetti on oikein nappi valinta samoin kun toi tehosteseinän väri :) nättiä nättiä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on jo melkein klassikko, Ikean Ektorp. :)

   Poista
 6. Ihan sinun värimaailmasi löytyy ja tuo lautatapetti on kyllä ihana. :)
  Meilläkin on grillattu makkaraa takassa. ;)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana! Erityisesti silmään pisti tuo ihana seinä tv.n takana :) ja sohva on ihana, meille kotiutuu huomena samanmoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudesta sohvasta! Ollaan kyllä oltu tähän todella tyytyväisiä. :)

   Poista
 8. Millaista palvelua sait vai saitko palvelua ollenkaan, kun kokonaa jäi verhot ostamatta kyseisestä paikasta? :( Harvemmin noin käy, mut harmillista, että tuollane kokemus sattu siun kohalle :( Mutta noi siun mustat kynttilänjalat on aivan ihanat! Miä tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, myyjä viestitti kaikella käytöksellään että miun kanssa asioiminen ei sinä päivänä yhtään huvittanut häntä, ja miun ihan asiallisiin kysymyksiin hän vastaili oikeasti ilkeästi. Jäi kakka maku koko liikkeestä.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta!! Bongasin sen kyllä mutta en kerennyt just silloin kommentoimaan ja kiittämään!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!