torstai 21. toukokuuta 2015

"Croissanteilla hoidelkaa Ellu-ystäväämme"


Ellu osaa yllättämisen taidon. Launtaina tytöllä oli ollut hiukan lämpöä, mutta sunnuntaina ja maanantaina hän oli reipas ja terveenoloinen. Tiistaina nostin hyvin nukkuneen, iloisena hihkuvan tytön ylös ja vaatteita pukiessa huomasin, että likan reidet olivat omituisen lämpimät. Otsa ei ollut, mutta kun saimme metsästettyä esiin viikonlopun aikana kadonneen kuumemittarin, näytti se turhan lämpöisiä lukemia. Jahas.

Tämä oli ensimmäinen kerta kun perheessämme piti pohtia, kumpi jää kotiin hoitamaan kipeää Ellua ja kumpi lähtee töihin. Ihmeen helpolla olemme siis päässeet, Elluhan aloitti päiväkodissa tammikuussa. Kummallakin oli kalenterissa vaikka ja mitä, mutta miun oli nyt tällä kertaa helpompi jäädä kotiin.

Julkinen terveydenhoito pelasi tällä kertaa oikein hyvin. Soitin terveyskeskukseen, saimme ajan hoitajalle puolen tunnin päähän ja siinä samalla lääkärikin kävi katsastamassa Ellun. Kokemukseni mukaan tuollainen pariksi päiväksi katoava kuume lapsella kertoo jostain tulehduksesta, ja korvatulehdushan Ellulta sitten löytyi - ainoa oire oli kuume ja hiukan vuotava nenä. Asia oli kuitenkin varma, terveydenhoitajan ja lääkärin lisäksi korviin kurkkasi lääkäriopiskelija. Ellu oli kyllä palkkiotarransa (kissa, yllätysyllätys) ansainnut.

Vaikka sairastaminen ei koskaan ole kivaa, niin ainakin tässä on jo oppinut, millainen oma taapero on sairaana. Kaupasta kävin nappaamassa apteekkireissulla mukaan ruokia, jotka Ellu ainakin sairaana hyväksyy: jogurttia, Sun Murojen 4viljan muroja, croissantteja, mandariineja ja kaupan eineslihapullia. Ei todellakaan ihan sitä mitä meillä yleensä syödään, mutta tärkeintähän sitä on syödä jotain ja näiden on todettu menevän alas oikeastaan aina. Ellu joisi kipeänä mielellään vain maitoa, mutta yritän tarjota mieluummin vettä tai laimeaa mehua, koska maito lisää limaisuutta ainakin Ellulla.

Kipeänäkin Ellu on yleensä hyväntuulinen, kunhan jotain viihdykettä löytyy. Välillä hän haluaa leikkiä hiukan, mutta päivät ovat aikalailla kuluneet lastenohjelmia katsellen ja Satu Sopasen Reissutunti-levyä (mainio levy!) kuunnellen. Ellu on myös halunnut maalata paljon vesiväreillä ja vaikkei lasten teoksia saakaan analysoida, niin oli aika mielenkiintoista, että kipeimmillään hän maalasi lähes pelkästään mustalla maalilla. Nyt värejä on taas enemmän kun sairas alkaa olla ohitse. Huomenna ollaan toivottavasti jo tarpeeksi terveitä päiväkotiin ja töihin.

Tällaista siis sairastuvalta. Toivottavasti pöpöt pysyisivät poissa taas vähän aikaa!

12 kommenttia:

 1. Paranemisia Ellulle! :)
  Nyt tuntuu olevan hirveästi pöpöjä liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kunnon pöpöaikaa. :/ Onneksi kohta tulee kesä!

   Poista
 2. Voi, pikaista paranemista sinne! Täälläkin nenä vuotaa ja yskittää, mutta kuumeelta ollaan ainakin toistaiseksi vältytty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli pientä nenänvuotoa ja yskää ennen kuin kuume ja korvatulehdus iski, ken tietää mikä tässä nyt aiheutti mitä. :/

   Poista
 3. Meillä jyllää kans joku tauti Pimulla. Sunnuntaina nousi korkee kuume, koko viikko onkin sit menny kotona ollessa. Toivottavasti huomenna olis jo hoitokuntonen, ainakaan ei oo tähän mennessä enää kuumetta nostanu. Korvissa ei ollu mitään, eikä muutakaan syytä löytyny.

  Paranemisia Ellulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Pimu tervehtyi hyvin! On niin inhottavaa kun sairastaminen kestää useita päiviä.

   Poista
 4. Paranemista pienelle! <3

  Teilläkin onneksi lähtenyt päiväkoti urakka nuinkin helposti, jos nyt vasta ensimmäinen poissaolo! Meilläkin oli sama edessä jokin aika sitten, joten aika vähällä mekin ollaan selvitty lukuunottamatta kesto flunssaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen hyvin kyllä pysyttiin terveenä tuo alku, ehkä se auttoi, että oltiin aina käyty muskarissa ja avoimessa päiväkodissa jne. , niin oli jo tullut hiukan vastustuskykyä?

   Poista
 5. Paranemista! Meilläkin croissant maistuu hyvin sairaana.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!