torstai 14. toukokuuta 2015

Ensimmäinen kevätjuhla

 
Tällä viikolla Ellulla oli ensimmäinen kevätjuhlansa. Tyllimekot päälle, kukka korvan taakse ja äidille pari nenäliinaa taskuun.

Esityslauluja oli ryhmässä treenailtu jo useampi viikko, Ellulle niistä tärkein oli Faaraon kissa jota "harjoittelimme" myös kotona. Miulla oli pieniä epäilyksiä siitä, kuinka kavereiden kanssa esittäminen sujuisi kun äiti ja isi istuisivat salin toisella laidalla, mutta luonteelleen ominaisesti Ellu yllätti: kun ennen juhlaa jätimme hänet ryhmänsä aikuisten luokse, tyttöä harmitti, mutta kohta kavereiden kanssa saliin marssi iloinen ja hymyilevä tyttö joka oli reippaasti mukana kaikissa esityksissä. Tunsin mieletöntä iloa ja ylpeyttä ja kun vilkaisin vieressä istuvaa miestä, loisti hänen naamallaan ihan samat tunteet. Onko meidän tyttö oikeasti jo noin iso?

En ole täällä kauheasti kertollut Ellun päiväkotitaipaleesta, mutta ihan hyvin menee, on mennyt koko ajan. Ihan alussa haastetta toivat päiväunet, Ellu heräili kesken unien toisten lasten ääniin eikä osannut nukahtaa uudelleen, jolloin unet jäivät liian lyhyeksi ja illalla kotona kiukutti. Jossain kohtaa kotona tuotti harmia se, että päiväkodissa syötiin kotia paljon enemmän herkkuja (kiisseliä, pannukakkuja, keksejä kavereiden synttäreillä) ja kotona niitä ei sitten vinkunasta huolimatta joka aterian jälkeen saanutkaan. Kun ryhmässä aloitti kaksi yksivuotiasta lasta, jotka luonnollisesti tarvitsivat paljon ryhmän aikuisia, Ellu oli hetken vähän hukassa, mutta sekin meni nopeasti ohi koska hänellä oli jo niin hyviä kavereita ryhmän muista isommista lapsista.

Ellu leikkii päiväkodissa ilmeisen hyvin itsekseen ja kavereiden kanssa rinnakkaisleikkiä, syö reippaasti, nukkuu hyvin ja puuhaa tarmokkaasti pihalla eri välineillä leikkien. Eniten tyttö nauttii ryhmän lukuisista lauluhetkistä ja koko päiväkodin yhteisistä salihetkistä, joten olemme miehen kanssa tyytyväisiä, että pohdinnan jälkeen valitsimme Ellulle hoitomuodoksi päiväkodin jossa tällaista ohjattua toimintaa on esimerkiksi perhepäivähoitajaa enemmän.

Me vanhemmat olemme olleet päiväkotiin ja sen henkilökuntaan tyytyväisiä. Kaikki ovat aina ystävällisiä ja toimineet niin, että olemme turvallisin mielin voineet jättää Ellun hoitoon ja hakea sieltä: tiedämme, ettei mitään kamalaa tapahdu. Ryhmässä selkeästi kiinnitetään huomiota siihen, kuinka lapset kohtelevat toisiaan, ja heidän kanssaan keskustellaan. Ryhmän aikuiset tietävät, mistä Ellu pitää, ja tytön kanssa pelataan hänen rakastamiaan pallopelejä ilmeisesti ihan joka päivä. Vaatetus on aina asianmukaista ja muukin perushoito toimii oikein hyvin, ja on kiva että päiväkodilla on oma varahenkilö joka tuuraa vakihenkilökunnan lomat jolloin lasten ei tarvitse aina tutustua ihan uuteen naamaan.

Tämä kevät ja Ellun päivähoitoon sopeutuminen on mennyt hyvin, paljon paremmin kuin olisimme uskaltaneet toivoa ja odottaa. Onneksi näin.


Kuka on käynyt vaihtamassa vauvani tuollaiseen isoon tyttöön?

7 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teidän päikky kokemuksia :) Ja voi miten suloinen tyttö E on<33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan jäävi sanomaan, että miustakin hän on suloinen. <3 :D

   Poista
 2. Voi miten nättinä taas! Meilläkin on ensimmäinen kevätjuhla ensi viikolla! :) Lilian tuskin malttaa vielä olla mukana hirveesti missään esitykssisä,, mutta jännityksellä oota mitä on luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin epäilin, että Ellu joko viipottaisi miun syliin katsomoon tai istuisi kauhistuneena paikallaan, mutta ei, hyvinän hän lämpeni kun tutut aikuiset ja kaverit esiintyivät myös. :) Kivaa kevätjuhlaa teille!

   Poista
 3. Ihana päiväkotilainen :)

  Meillä olis huomenna päiväkodin kevätjuhla, se on ulkona yhdessä leikkipuistossa joten tyllimekot jää meillä laittamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellun ryhmän juhla oli kyllä sisätiloissa, mutta hiukan hassusti aamulla. Söimme siis jäätelöt ennen aamupuuroa, mutta kerrankos sitä. :D

   Poista
 4. Kiva lukea että päivähoitotaival on pienellä alkanut noin ihanan kuuloisesti! Meillä oli työporukan aikuiset pukeutuneet metsäneläimiksi ja lapset vanhempineen kiersi eläinten rasteilla, ihan mukavaa näinkin perin vaikka useimmiten keväisin onkin ollut esityksiä :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!