sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kassi kummitädille

Ellulla on ilmeisen selkeät mielikuvat siitä, mikä väri "kuuluu" kellekin. Toiselle papalleen hän haluaa aina piirtää tai maalata vihreällä, toisille isovanhemmille sinisellä ja isomammalleen punaisella. Mie saan aina lilan lapion, jäätelön ja leikkikaulakorun. Olisi mielenkiintoista tietää, mistä hän on nämä ajatuksensa vetäissyt: tuleeko se kotien sisustuksesta, jostakin tutun ihmisen käyttämästä vaatteesta vai mistä. Asia tuli taas ilmi kun ehdotin Ellulle, että voisimme syntärilahjaksi koristella E.-kummille kassin. "Joo! "Ellu" maalaa mustalla E.-kummille!" Kysyin sitten, tahtoisiko tyttö kassiin jotain iloisempaakin väriä: "Harmaata". Äitinsä tytär selkeästi, ja onhan E.-kummi toki kieltämättä aikamoisen rock.


Homma kävi yksinkertaisuudessaan niin, että teippasin maarinteipillä kangaskassiin ison E.:n ja Ellu maalaili sen päältä ja ympäriltä kuten halusi. Sitten irrotin maalarinteipit ennen kuin maali ehti kuivua. Samalla tekniikalla teimme kummille vielä sydänkortin.  Kortin sisälle kirjasin Ellun ajatuksia kummistaan ja tyttö piirsi hienon kuvan E.:stä. Se oli ensimmäinen ihmishahmo jonka oikeasti joku muukin kuin äiti saattaisi tunnistaa ihmiseksi. 


Olen tietysti jäävi sanomaan, mutta miusta näistä tuli aika hienoja!


 Äitienpäivälahjojakin on jo aloiteltu. Kerroin tohkeissani Ellun isälle, millaisia lahjomuksia olemme iso- ja isoisoäideille tekemässä, ja mies näytti vähän yllättyneeltä. Ilmeisesti äitienpäivän saapuminen tulee joka vuosi hiukan puun takaa joillein meistä.

Millaisia lahjoja teillä on askarreltu?

12 kommenttia:

 1. Hienoja tuli! Ja kiitos ideasta, me ollaan mummoille askarreltu jo jotain äitienpäiväksi, mutta kortti-idea oli vielä hakusessa. Veikkaanpa, että tuollaisia sydänkortteja mekin aletaan maalailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saatte kivat kortit aikaiseksi. :)

   Poista
 2. Kiitos kortti-ideasta, äitienpäiväkortit toteutukseen! :)

  VastaaPoista
 3. Me ollaan samaan tapaan askarreltu kortteja, hauskaa puuhaa! :) Olinkin jo ihan unohtanut kaikki tyynyliina, kassi, t-paita ym. maalaukset! Kiitti siis muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä vielä viikko aikaa toteuttaa. ;)

   Poista
 4. Hienoja!
  Mekin ollaan maalailtu kangaskasseja, äitienpäivälahjoiksi. Niistä saa ihanan uniikkeja ja käytännöllisiä lahjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangaskasseille on aina tarvetta! Meilläkin niitä pitäisi olla vaikka kuinka monta, mutta pöh, hukassahan ne aina ovat!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin miustakin, tosin lienen jäävi sanomaan. :D

   Poista
 6. vau, tosi ihana idea toi kassi :) korttikin on oikein nätti :)

  Me ei olla vielä askarreltu mitään äitienpäivä juttuja mummulle, täytyy ens viikolla keksiä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä vielä aikaa, ja kaupastakin saa kyllä kivoja lahjoja jos ei aika anna myöten. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!