maanantai 11. toukokuuta 2015

Kolmas äitienpäivä

Äitienpäivä alkoi aika ihanasti. Havahduin unenpöpperöisenä siihen, että Ellu töpsyttää olohuoneen poikki ja kyselee vähän huolestuneena jotain. Kauhistuin, että likka on herännyt yksinään ja huudellut, enkä mie ole edes herännyt! (Ellu pääsee kyllä sängystään itse pois, mutta jää jostain syystä aina aamuisin sinne loikoilemaan ja lallattelemaan). Kivi vierähti sydämeltä kun Ellu kipittikin miun viereen täysissä pukeissa ja isänsä kanssa. "ÄITI! Hyvää äitienpäivää!" <3Ellun päiväkodissa painotetaan kestävään kehitykseen joten korttikin oli tehty kierrätysaineksista. Tyttö oli hoitajan kanssa yhdessä leikannut ja liimannut kuvat, ja jokaiselle lehdestä leikatulle kuvalle oli tarina valmiina: "Äiti ja isi ajaa mopolla! Äitin kiikku!" Nauroimme miehen kanssa, että ehkä meidänkin hampaat valkaistuvat, mie laihdun ja miehelle kasvaa tukka, jos vain ostamme ensin vespan. ;) Lisäksi sain mieheltä ja Ellulta yhteiskortin ja päiväkotikuvauksesta tulleen äitienpäiväkuvan. 

Sain herkullisen croissanttiaamupalan, haaveilimme tovin Pariisin matkasta ja lähdimme sitten pyöräretkelle. Ennen lounasta ehdittiin vielä puuhastella pihalla, mies taikoi melkein-terveellisesti ruuaksi nachoja. Päiväkahveilla sain suklaajäätelöä ja lähdimme sitten (Ellun) kenkäkaupoille uuteen ostoskeskukseen.  


Sää oli ihana. Ellukin jaksoi kävellä kauppakeskuksen lisäksi yli kaksi kilometriä kun tallustelimme satamaan ja takaisin - urakan jälkeen riitti vielä hyvin virtaa leikkiä kauppakeskuksen leikkipaikalla. Huima energiapakkaus! Huomatkaa muuten energiapakkauksen uusi ison tytön tukka - tippa oli linssissä kun leikkelin kiharoita lyhyemmiksi viime viikolla.


Satamassa söimme paikalliset herkut, kinkulla ja kananmunalla täytetyt lihapiirakat eli vedyt. Ellu sai atomin eli kinkulla tai kananmunalla täytetyn piirakan ja vetäisi sen melkein kokonaan. Ei ehkä taaskaan mikään terveysherkku, mutta hei, ei täällä voi asua syömättä välillä vetyä. ;) Ihastelimme järvessä polskivaa sorsaa ja kävimme vielä Plantagenissa ostamassa miulle äitienpäivälahjaksi kaksi vadelmaa. Olen ihan totaalisesti häyrähtänyt tuon pihan laittamiseen, kohta saattaa olla niin ettei meillä ole enää lainkaan nurmikkoa vaan jokin kukkapenkki tai pensas joka nurkassa... 

Illalla ehdin vielä nauttia ihanasta kevätillasta pienellä lenkillä ja miehen kanssa koetettiin katsoa Hobittia, mutta mie nukahdin jo kymmenen jälkeen. Ups. On se rankkaa tämä äitinä olo. :D

Toivottavasti teillä oli kiva viikonloppu!

2 kommenttia:

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!