perjantai 29. toukokuuta 2015

Tule jo, kesäloma!

Lapsen myötä lomaviikkojen jakamiseen töissä tulee ihan uutta jännitystä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikilla, niin lapsellisilla, lapsettomilla, määräaikaisilla kuin eläkkeelle jäävilläkin on oikeus vuorollaan lomailla heinäkuussa, mutta nykyään omatkin toiveet ovat todella korkealla saada mahdollisimman paljon omaa lomaa heinäkuulle. Moni päiväkoti, Ellunkin, sulkeutuu juhannuksena avautuakseen taas elokuun alussa, eikä kaksivuotiaan vieminen päivystävään päiväkotiin vieraiden lasten ja aikuisten joukkoon ole kovin houkutteleva ajatus.

Mieheni työpaikka lyö aikalailla ovensa kiinni heinäkuuksi joten mies onnistuu viettämään lomansa samaan aikaan Ellun päiväkodin sulun kanssa. Miun työpaikkani taas on auki, enkä ole ainoa, joka toivoo kesälomaansa niiden suosituimpien neljän viikon ajalle - miun on myös pidettävä lomani eri aikaan esimieheni kanssa, joten aikamoista sormet ristissä oloa tässä on nyt vietetty. Tällä viikolla lomat kuitenkin varmistuivat ja saamme koko perheen yhteistä lomaa kaksi viikkoa. Enemmänkin olisi toki maistunut, mutta ei nyt pidä valittaa.

Olen yleensä tosi harkitsevainen raha-asioissa (olenpas!),  mutta hämmästytin itseänikin kun kävelin matkatoimiston ohi ja bongasin Visbyn risteilyn. Hinta oli aika kaamea, mutta marssin kuitenkin sisään ja varasin meidän perheelle kesälomareissun. Ellu ei ole koskaan ollut laivassa, mies ei ole koskaan käynyt Visbyssä ja miua houkutti päästä sinne uudelleen, joten tässähän oli jotain jokaiselle. ;) Suunnitelmissa on syödä laivalla hyvin, puljata pallomeressä ja tanssata yökerhossa (kai siellä jokin lastendisko on?), maissa ehdimme varmaan käydä syömässä ja kierrellä hiukan maisemia katsellen. Toivottavasti ilmat suosisivat!

Kuvat: Rantapallo

Toinen kesälomajuttu on reissu Muumimaailmaan. Vaikka Maisa on edelleen Ellun elämän ykkösjuttu, hän pitää myös Muumeista ja Titi-Nallesta. Olimme miehen kanssa ajatelleet kesäreissua Muumimaailmaan, mutta koska Titi-Nalle taloineen on kiinnostanut viime aikoina Muumeja enemmän, kysyimme Ellulta, haluaisiko hän lähteä käymään muumien vai Titin talossa. Hetkeäkään epäröimättä Ellu valitsi muumit, joten sinnehän sitä on sitten lähdettävä! Ehkä lähdemme moikkaamaan Titiä sitten syksyllä.

Kuvat: Muumimaailma

Olemme miehen kanssa kumpikin käyneet lapsina Muumimaailmassa joten on hauska päästä verestämään omia muistoja. Miusta se oli ihana paikka, aurinko paistoi ja kaikki oli niin herttaista. Toivottavasti pystyisin tavoittamaan sen saman mielentilan tulevanakin kesänä! Buukkasimme majoitukseksi pienen kerrostalokaksion Naantalista ja samalla hyödynsimme tarjouksen kahden päivän muumirannekkeista yhden päivän hinnalla. Saas nähdä, hillummeko puistossa kahtena päivänä vai riittääkö vain yksi, mutta onpahan nyt ainakin mahdollisuus siihen.

Muita lukkoonlyötyjä lomasuunnitelmia ei vielä ole, mutta paljon ideoita kyllä. Kesään mahtuu varmasti niin mökkeilyä, frisbeegolfia, nähtävyyksiä kuin sukulaisiakin, ehkä piipahdamme huvipuistossa ja kotieläinmetsässä. Hoidamme pihaa, pyöräilemme, lotraamme rannalla, grillaamme ja lorvailemme - tai yritämme lorvailla, jotenkin kummallisesti se ei tunnu meidän perheessä oikein onnistuvan.


Joko teillä on kesälomasuunnitelmat selvillä?


13 kommenttia:

 1. Muumimaailmaan tahtoisin minäkin, vaan tuskinpa tuo mies sinne lähtee. ;) En ole koskaan käynyt.
  Suunnitelmissa ei ole tällä hetkellä muuta kuin käydä Savonlinnassa. Eipä ole rahaakaan kauhiasti joten aika kotimaisemissa pysytään luultavasti. Ehkäpä Kuopiossa käydään mun kirjekaverin ja hänen miehensä luona kylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me harmiteltiin miehen kanssa vuosia sitä, ettei meillä ollut siskon- tai kummilapsia, jotka napata mukaan Muumimaahan. :D Onneksi on tuo oma!

   Savonlinna on kyllä kaunis paikka. :) Mie en ole koskaan käynyt Kuopiossa, sekin voisi olla mielenkiintoista.

   Poista
 2. Voiii mekin mennään muumimaailmaan, mutta jo kesäkuussa. Ei varmaan siis satuta samaan aikaan? Oispa ollut hauskaa :) Toi on myös totta, että oli ihan erimoinen jännitys odotella sitä kesälomien julkaisua nyt :D Etenkin kun meidän koko kesän hoitokuvio oli pitkälti siitä kiinni saanko minä lomani toivomaani ajankohtaan. Heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei satuta, meillä on meno vasta heinäkuun lopulla. :) Olisi kyllä ollut hauska nähdä!

   Toivottavasti siun loma-asiat järjestyvät!

   Poista
 3. Hyvät lomasuunnitelmat! Onneksi saitte kuitenkin sen kaksi viikkoa yhteistä lomaa. Visby on ihana kaupunki! Me olimme pyöräilemässä Gotlannissa häämatkalla ja tietysti myös Visbyhyn tutustuttiin.

  Muumimaailma on mielestäni hyvin säilynyt ja säilytetty. Olin siellä itse kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa sitten 90-luvun ja lähes samasta tunnelmasta sain kiinni, etenkin kun oli innokas nelivuotias mukana. Ja tervetulos Turkuun piipahtamaan siinä Naantalin reissun yhteydessä! ;)

  Meidän "kesälomaan" kuuluu tänä kesänä luonnollisesti ihan erilaisia juttuja kuin ennen. Mitään erityistä ei olla suunniteltu, mutta toivottavasti ainakin puistopäikkäreitä ja torireissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että siellä on vielä tunnelmaa jäljellä! Nyt vaan sormet ristiin että säät suosivat, edes toisena päivänä..

   Teidän kesästä tuleekin kyllä ihan erilainen! <3 Ja tämän kesän te tulette kyllä muistamaan ihan ikuisesti, vaikkette poistuisi lähikauppaa kauemmas. :D

   Poista
 4. Kivalta kuulostaa teidän lomasuunnitelmat!
  Me ei olla suunniteltu muuta kuin että jossain vaiheessa olisi tarkoitus mennä myös muumimaailmaan ja johonkin kotieläinpuistoon. Fiiliksen mukaan mietitään sitten muita puuhia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiiliksen mukaan menemiselle on tietysti myös oltava aikaa, silloin monesti syntyvät ne parhaat jutut! :)

   Poista
 5. Kehtaanko edes myöntää, että me ei olla käyty titi-nallen talossa, vaikka se on ihan kivenheiton päässä (?) Mutta toisaalta ei tuo tyttö nyt mikään suuren luokan titi-fanikaan ole.

  Ihanan kuuloiset kesälomasuunnitelmat teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nooo, ei Ellukaan ole nähnyt Saimaannorppaa emmekä ole (vieläKÄÄN) käyneet Angry Birds -maassa vaikka sinne on n. 20 kilometriä.

   Meillä Titi kiinnostaa nyt, jos meininki jatkuu talvella niin tullaan sinne teidän kulmille!

   Poista
 6. Kivoja suunnitelmia! :) Varmasti tulee paljon kivoja muistoja näistä reissuista mitä sitten muistella :) Minulla ei ole lomaa kesä tai heinäkuussa, mutta viikonloput voi käyttää hyödyksi, että päästään jossain kauemmassakin paikassa käymään. Onneksi kuitenkin täällä pääkaupunkiseudulla on niin paljon nähtävää, että varmasti riittää tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopunkin aikana ehtii valtavasti, etenkin kun teillä on niin paljon kaikkea kivaa siinä ihan lähellä. :)

   Poista
 7. Oi Visby on aivan ihana paikka <3 Olen käynyt siellä kerran lokakuussa, mutta joskus olisi kiva päästä myös kesällä :) Muumimaailma on meidänkin tämän kesän suunnitelmissa!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!