perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappua


Täällä vappua vietetään varsin tuulisissa, mutta kuitenkin aurinkoisissa merkeissä. Eilen saimme kylään kaveriperheen ja pidimme pienet taaperoiden vappupippalot herkkuineen. Koristeeksi löytyi mummilta saatu Marimekon verho, Ellun synttäreiltä jääneet pompomit ja Ellun vappupallo.

Vappupalloa valittiin hartaudella. Tyttö oli koko automatkan odottanut tohkeissaan, että pääsee ostamaan itselleen vappupallon, mutta perillä Ellu katseli pallomerta hämmästyneenä eikä oikein osannut valita värikkäistä palloista mitään. Ehdottelimme miehen kanssa muumeja, Maija Mehiläistä, poneja, kukkia ja delfiinejä, mutta ei. Ellu kiersi ympäri pallokojua ja näytti vaisulta. Luulimme jo, ettei tyttö sitten kuitenkaan vain halunnut palloa, mutta löytyihän se syykin sitten: "Ei ole pyöreitä", Ellu kuiskasi. Synttäripallojen ja kaupoista saatujen ilmaispallojen myötä hän oli tietysti tottunut siihen, että ilmapallot ovat aikamoisen pyöreitä eivätkä hahmoheliumpallot tietysti olleet.

Tovin ihmettelyn jälkeen Ellu sitten valitsi itselleen pallon, aika herttaisen mustekalan. Ja toisesta kaupasta punaisen viipperän: vaikka kuinka yritän välttää (aika turhan) tavaran ostamista, sydämeni heltyi siihen paikkaan kun Ellu kiljaisi käytävän toisesta päästä iloisesti, että "TUOLLA minun punainen kukkani on!" Omistamme nyt sitten nykyään viipperänkin.


Taaperokekkereillä tarjottiin munkkien lisäksi suht terveellisiä herkkuja. Iltapäivällä grillasimme ensimmäistä kertaa omalla pihallamme ja toki tarjolla olivat myös perinteiset nakit. Illalla katsoimme miehen kanssa David Hasselhoff Showta ja hymähtelimme kavereiden "railakasta vappua" -viesteille: on se jännää, miten elämä muuttuu: ei paremmaksi eikä huonommaksi, mutta erilaiseksi.

Tänään teimme koko perhe pihalla erilaisia hommia ja lämmitimme sitten sujuvasti eilisen jämät tämän päivän lounaaksi. Iltapäivällä saatamme lähteä kaupungille etsimään kevään ensimmäisiä jäätelöitä - ensi viikon voisimmekin sitten viettää rasvattomasti ja sokerittomasti. :D

Iloista vappupäivää!

10 kommenttia:

 1. Mun oli helppo valita vappupallo. Pikku kätyri. Tästä juttua myöhemmin blogissa jahka kerkiän kirjoittamaan. :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja ihana mustekala Ellulla. Hyvin peilaa kuvaajankin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä että miunkin kuva on välillä tässä blogissa. :D

   Poista
 3. Söpö vappupallo Ellulla! Hauskaa vappua teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin hiukan jälkikäteen. :D

   Poista
 4. Voi vappupallon valintaa :) ja pakko oli googlettaa mikä ihme on viipperä, enpä ollut ennen tuota sanaa kuullut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin kuulin sen ensimmäistä kertaa tänä keväänä, mieheltä, kun tämä oli aiemmin pohtinut pyörivän muovikukan ostoa Ellulle. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!