keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Lapsivapaalla altaassa


Mummi vietti kesälomaansa ja matkasi meillekin pariksi päiväksi. Ellu sai viettää mummin kanssa vapaapäivän päiväkodista ja toisena päivänä me livahdimme miehen kanssa lapsivapaalle. Edellisestä kerrasta oli puoli vuotta. Oli ihanaa, että mummi ja Ellu saivat viettää aikaa kahdestaan ja muuta perinteistä seliseliä - meillä vanhemmilla oli ainakin äärettömän mukavaa. Ja tämä tuli tarpeeseen. Piste.

Yleensä (ihan niin kuin tähän olisi useinkin tilaisuus :D ) käymme kiertelemässä kauppoja ja jossain syömässä. Nyt kun Ellulla oli hoitaja poikkeuksellisesti kotikaupungissamme, oli tekemisen keksiminen vähän vaikeampaa. Lopulta uskaltauduimme lähtämään kokeilemaan kotikaupungimme uusinta kylpylää, vaikka se tarkoittikin, että reissu oli aloitettava uimahousujen ostolla miehelle. Näin innokkaita uimareita meillä ollaan.

Kylpylä oli siis Holiday Club Saimaa joka sijaitsee Lappeenrannan Rauhassa, melkein Imatralla. Kylpylä on pari vuotta vanha ja sieltä tosiaan löytyy hotelli, ravintoloja, keilarata ja kaikenlaista muuta ajanvietettä. Monesti sitä ei osaa arvostaa niitä oman kotiseutunsa helmiä, ja ehkä siksi mekin lähdimme kylpemään hiukan varautuneina vaikka olimmekin kuulleet paikasta paljon hyvää. 

Kuva: Holiday Club Saimaa

Kuva: Holiday Club Saimaa 

Olimme reissuumme äärettömän tyytyväisiä. Kylpylä oli hyvin siisti ja nykyaikainen ja kaikki toimi hyvin. Naisille ja miehille oli yhteinen pukuhuone, tosin riisuminen tapahtui sovituskoppimaisissa kopperoissa - todella kiva juttu erityisesti lasten kanssa, huomasin ajattelevani, vaikka miunhan piti ajatella parin tunnin ajan kaikkea muuta kun lapsia, ups. Suihku- ja saunatilat olivat sitten erikseen, ja suihkujen jälkeen odottelin sitten kärsivällisesti altaiden äärellä ilman lasejaan kovin sokeaa siippaani, joka ei ollut löytänyt suht tummasti laatoitetusta suihkutilasta ulospääsyä altaalle. Siinä olisi pieni parannuksen paikka.

Allasosasto ei ollut kovin iso, mutta altaat oli suunniteltu hyvin joten tilaa riitti. Useamman poreammeen lisäksi allastilassa oli pallotteluallasta, lastenallasta, sukeltamisallasta ja kaksi erilaista isompaa vesiliukumäkeä. Tila oli hiukan hämärä ja oikein kaunis ja rauhallinen.

Allaslipun lisäksi sai halutessaan maksaa erillisen sisäänpääsyn yläkerran saunamaailmaan, ja siellä pääsi sitten testailemaan erilaisia saunoja. Oli mökkisaunaa, suolasaunaa ja höyrysaunaa: oma suosikkini oli suolasauna, johon olisin voinut jäädä vaikka yöksi. Varsinkin ilman lasta reissatessa kannatti ehdottomasti maksaa lisämaksu tuonne erityissaunoihin, niin rentounut olo oli päivän päätteeksi.

Kylpylässäkin olisi ollut ravintoloita, mutta suuntasimme kuitenkin takaisin kotikulmille ja Amarilloon. Söimme itsemme ähkyyn ja kävimme nauttimassa nätistä kesäillasta satamassa jäätelön merkeissä. 

Oli oikein mukava vapaailtapäivä. Kylpylä oli mukava kokemus, ja erityisen mukavaa oli pitkästä aikaa kokea miehen kanssa jotain uutta yhdessä. Aikana ennen Ellua matkustelimme, nyt puuhailu on luonnollisesti erilaista ja koko perheen hommaa, mutta välillä on aika kiva olla ihan vaan kahdestaankin. 

Ehkä seuraavan kerran lapsivapailemme hetken syksyllä, kun olemme olleet kymmenen vuotta yhdessä? Taaai sitten suuntaamme koko porukka Titi-Nallen taloon, monta kärpästä yhdellä iskulla. Sielläkin olisi kylpylä. ;)

12 kommenttia:

 1. Kuullostaapa kivalta lapsivapaalta :) Vaikkakin mua ei ihan äkkiä saisi kylpylään, en tiedä miksi mutta en ole lapsenakaan kauheasti tykännyt lähteä kylpylään.. vaikka ne isot liukumäet aina mieleen olikin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla nyt aikuisiällä ihan rohkeasti! Mekään ei kumpikaan ole oltu kylpyläihmisiä eikä aikuisiällä olla niissä käyty, mutta tämä oli oikein rentouttava kokemus!

   Poista
 2. Oi kuulostaa todella mukavalta ja onnistuneelta lapsivapaalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut iltapäivä. :) Olemme kovin kiitollisia mummille tämän mahdollistamisesta!

   Poista
 3. Mekin käytii tuolla joskus muutamia vuosia sitten TYHYilemässä. Oli kyllä kiva paikka. ja viereisiin rakennuksiin pääsi vähä kuulostelemaan entisajan sairaalan tunnelmaa. Puitteet oli kyllä upeat sairaalalle, vaikkakin järvi iha vieressä oli oma riskinsä ;) Mutta tykkäsin. Enää ei tuollaset TYHY-paikat oo mahollisia säästösyistä ja kaiken pitää liittyä jotenkin työhön (lue: kuivia luentoja). Myö ei miehen kanssa olla käyty kylpylöissä juurikaan. Tyttöjen kaa käytii Peurunkassa. Iha kiva paikka se oli, vaikkakin yks allas tuntui enemmän olevan kutuallas ku mikää muu allas :D Noh, nuorta lempeä nuorilla pareilla, mikäs siinä ;) Mut sekin oli iha kiva paikka, et jos niillä nurkilla on, niin kannattaa kokeilla. Ne kasvohoidot on kans ihania ja ihanan rentouttavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvohoidossa olisi kyllä aika kiva myös löhötä!

   Nyt kun sanot, niin olenhan mie käynyt tuolla koulutuksessa vuosia sitten, tosin meille kuului tiukasti vain koulutus, ei todellakaan mikään kylpeminen. :D

   Poista
 4. Kuulostaapa kivalta lapsivapaalta. :) ja kyllä se vain niin on, että vaikka tykkääkin puuhata ja reissata myös lapsen kanssa, niin onhan se ihan erilaista kuin ilman lasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmissa puolensa! Odotamme kyllä jo todella innoissamme kesälomareissua koko perheenä, se on kuitenkin sitä parasta nyt. :)

   Poista
 5. Olipa rennon ja tosi mukavan kuuloinen teidän lapsivapaa. (: Ja kiva idea tuo kylpylä, enpä kyllä muista koska itsekään olisin viimeksi sellaisessa käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli miehen kanssa kummallakin ainakin kymmenen vuotta edellisestä kylpyläreissusta. Seuraavaan kertaan emme kyllä pidä näin pitkää taukoa!

   Poista
 6. Minusta tuo allasosasto on hieno kaikkine valoineen. :) Me ollaan käyty tuolla muutaman kerran kahvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä kaunis ja mielenkiintoinen, hiukan himmeämpi valaistus sopi miulle. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!