maanantai 1. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua (runosuoni kukkii, tai sitten ei)

Keskiviikkoiltana sataa ja on tylsää, Maija kännykällään surffailee
kurkkii Facebookista kuulumiset, sitten blogeja hän vilkaisee.
"Voihan kateuden kanahäkki, taas tuolla uusi säkkituoli on -
miten sillä on tuohonkin varaa, taitaa olla luottotiedoton!"

Uskollisena lukijana Maija säkkituolista kiinnostuu
peukalot iloisesti napsuen hän kommentoimaan innostuu.
"Taasko ostit turhaa roinaa, mikä edes on tuon tarkoitus?
Kulutushysterian keskellä alkaa mielenterveytesi olla arvoitus.."

Maija siirtyy toiseen blogiin, seuraa lapsiperheen kuulumiset -
iloisella nuorella äidillä on sylissään lapset suloiset.
"Mitä ajattelee lapsiparat kun heidät nettiin jaettu on 
tulevat isompina kiusatuksi, olet äitinä ihan aivoton."

Muotiblogin puolella on kirjoittajalla uusi laukku
kateudesta vihreänä pääsee Maijalta taas haukku.
"Tuo ei kyllä ole aito, ihan liikaa kimaltaa
pimeilläkö tuloilla ostit, ei voi opiskelijalla olla varaa?"

Viimeaikoina Maijan lempiblogissa
on käyty läpi raskasta avioeroa.
"Nyt elämässä eteenpäin, ei ole enää sisältöä tässä
me uskolliset lukijat olemme tylsyydestä kärsimässä!"

 Rakentavaa kritiikkiä saa toki aina antaa,
pohtii Maija ja haukotellen puhelimensa laturiin kantaa.
Bloggaajilla on lukijoita kohtaan tietyt velvollisuudet,
muuten nämä katoavat paikalta ja etsivät lukemiset uudet.

Aamulla Maija nousee ylös ja kupin kahvia juo
on iloisesti mielestä haihtuneet pienet kommentit nuo.
Omaa elämäänsä miettien Maija töihin rientää
omasta elämästään kirjoittanut bloggaaja Maijan kommentit löytää..
Tämä pikkuruno on miun panokseni Tipulasta liikkeellelähteneeseen Sinä loukkasit minua -kampanjaan jolla me pienemmät ja isommat bloggaajat toivomme blogeihin asiallista kommentointia. Eri mieltä saa olla ja mielipiteitä esittää, mutta me kirjoitamme omasta elämästämme ja omista mielipitestämme, jotka ovat yhtä arvokkaita kuin kenen tahansa muunkin. Niitä ei saa lytätä vaikka olemme kirjoittaneet ne julkisesti nettiin. 
Alla olevan tekstin on kirjoittanut Tipulan Emonen:

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.


A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life á  la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

9 kommenttia:

 1. Voi miten hyvä tuo runo! Mahtavaa!

  VastaaPoista
 2. Vaikka olenkin jo vähän tipahtanut tästä blogimaailmasta, niin kyllä usein saa kokea ihan kamalaa myötähäpeää kun lukee anonyymien kommentteja blogeihin. Ja valitettavasti joskus myös päinvastoin, bloggaajien vastauksia :/ Ymmärrän tietysti että kyllähän se kuppi tulee yli jossain vaiheessa, varsinkin jos se koskettaa omaa lasta, ja vaikka miten trollimielessä olisikin kirjoitettu.

  Hyvin kiteytetty runo ja hyvä kampanja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitettua tekstiä on niin vaikea tulkita, joku ihan viaton kommentti nähdään ilkeänä ja taas toisaalta joku voi pyrkiäkin olemaan tahallaan ilkeä kommentissa, joka vaikuttaa viattomalta. Ei ole helppoa tämä ihmisten välinen kommunikointi!

   Poista
 3. Mahtava panos tähän kampanjaan! Olet ihan loistava runoniekka! :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä runo ja sisältää paljon miettimisen arvoista asiaa! Nettikiusaamista tapahtuu paljon ja mikä itseäni ihmetyttää, miten ihmiset voivat olla niin ilkeitä toisilleen! Ja vieläpä, kun opetamme lapsillemme, ettei toisia kiusata, niin kyllä sitä kiusaamista tapahtuu aikuisten keskuudessa myös työpaikoillakin. Mikä ihmisiä vaivaa? Ihanaa, et oot lähteny tähän kampanjaan mukaan! Oot ihanan suorasanainen, rohkea nainen, joka tuo oman mielipiteensä esille rakentavasti muita mitenkään lyttäämättä ja jätät tilaa myös muille mielipiteille :) PS. Miulla on niin ikävä meidän yhteisiä keskusteluhetkiä ja kävelylenkkejä!

  VastaaPoista
 5. Aivan loistava runo! :D Vaikka se kaikessa oivaltavuudessaan hymyilytti, niin kirjoitit siinä kyllä täyttä asiaa. Negatiivinen kommentti on lopulta aika helppo kirjoittaa ja sen voi jättää blogiin, jota ei edes erityisemmin lue ja johon ei enää välttämättä edes palaa. Sen sijaan kommentin vastaanottaja ei pääse sitä pakoon eikä se ole hänelle pikkujuttu.

  Kiva, että osallistuit kampanjaan! :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!