sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Touhutalossa

Miulla on täällä blogissa tunniste matkustaminen. Alunperin se tarkoitti Turkkia, Pariisia, Riikaa ja muita mukavia paikkoja, nykyään kotiseutukierroksia ja Hoploppeja. :D Noo, aika aikaa kutakin!

Frisbeegolfiin hurahtanut mieheni aloitti lomansa tekemällä serkkunsa kanssa oikein kunnon frisbeegolftourneen Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla. Mie vietin tämän kesän viimeistä hoitovapaapäivääni Ellun kanssa ja meillä oli sitten omat juttumme: perjantaina pyörimme Vantaalla ja Tuusulassa (suosittelen lämpimästi Vantaan valtavaa Lanttilaa ja Tuusulan lastentarvikekirppis Murulaa) ja lauantaina suuntasimme Hämeenlinnaan. Katsastimme Goodman -ostoskeskuksen alet ja lähdimme sitten riehumaan Touhutaloon. Ja se olikin kiva paikka!

Ellu on liikkuvainen lapsi joka nauttii siitä, kun saa kiipeillä, pomppia ja ryömiä ikäiselleen sopimattoman haastaviin paikkoihin. Kaikki Hoplopit sun muut ovat siis Ellun lempipaikkoja. Miekin tykkään ja riekun sitten Ellun perässä kiipeilytelineissä ja liukumäissiä, ainoa, mistä en näissä sisäleikkipaikoissa tykkää, on ne toiset vanhemmat jotka eivät ota kantaa lastensa puuhiin kuin korkeintaan siinä kohtaa, kun joku toinen äiti tai isä ojentaa heidän muruaan. 

 

Testasimme siis Hämeenlinnan Touhutalon joka sijaitsee Keksikadulla Hämeenlinnan suurkirpputorin kanssa samassa rakennuksessa. Suht hylätynnäköisellä parkkipaikalla hiippaillessa alkoi tulla vähän epäluuloinen olo, mutta sitten löytyi iloisia seinämaalauksia ja varsin iloinen leikkipaikka!

Kuvathan ovat ihan kamalia, koska en todellakaan raahannut järkkäriä mukana tuolla ja kännykkäni kameraominaisuudet ovat pelkkä vitsi. Tilat olivat kuitenkin todella kivat, värikkäät, hyvinsuunnitellut ja toimivat. Tekemistä oli todella paljon tuollaiselle kaksivuotiaalle, ja ainakin Hämeenlinnan Touhutalo oli testaamiamme Lahden ja Lappeenrannan Hoploppeja parempi paikka noin pienelle. Alle kouluikäiset varmaan viihtyvät erinomaisesti tuolla, sitä vanhemmille tekemistä ei välttämättä valtavasti ole. Tai no, oli tuolla nytkin pari koululaista, jotka onnessaan leikkivät vauhdikasta piiloleikkiä, eli mielikuvituksestahan se kaikki on kiinni. ;) 

 
 

  Lysti kustansi 12 euroa ja koska äiti ja tytär saivat riekkua hiki hatussa kaksi tuntia, oli puuha jokaisen euron arvoista. ;) Ai niin, kahden euron lisäkustannus tuli sukista, jotka lunastin itselleni kassalta. Ellulta kenkiä riisuessani tajusin itse olevani paikalla paljain jaloin, mutta onneksi ystävällinen herra kassalta pelasti tyhmän äidin pulasta. En kuulemma ole ainoa, jolta kesällä unohtuu sukat kotiin. 

Kivojen puuhien ja ystävällisen palvelun lisäksi paikka saa plussaa siisteydestä. Ei likaläikkiä, ei pölypalleroita, ei mitään. Jes!


"Äiti, tämä on ihana paikka. Minulla on ihana päivä", Ellu huokaili. Edellinen päiväkin oli aika ihana, Ellu pääsi ensimmäistä kertaa mäkkäriin ja sai "pelleravintolassa" lelunkin - meinasin purskahtaa kassalla huutonauruun, kun frisbeegolfaajan tytär sai leluksi kiekon.  

Ja mie - miulla on ollut ihana viikonloppu. Kai se on totaalisen vanhenemisen merkki, että sitä on aidosti mielettömän onnellinen siitä, kun muut perheenjäsenet ovat niin onnellisia. Ja sainhan miekin sukat, ja pääsin pallomereen, ja liukumäkeen, ja kirppikselle, ja mäkkäriin - ei voi valittaa. ;)

13 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen vkoloppu ollut teillä. :) Ja nuo Ellun lausahdukset on aina yhtä suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän aina välillä muistaa laittaa tänne joitain Ellun kommentteja, koska en itse muista niitä enää parin viikon päästä. Lapset ovat niin ihanan tarkkoja ja rehellisiä!

   Poista
 2. Ihanan värikästäkin tuolla on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana paikka, ja yhden lapsen kanssa hinta ei kyllä kirpaissut!

   Poista
 3. Miä jotenkin arvasin tuon kiekon, ei oo totta! :D Ihan paras! Ja enpä oo moisesta paikasta koskaan kuullutkaan. Joku kerta meette testaa Puuhamaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, se kun on näppärästi mummilan vieressä. :) Ehkä ensi kesänä kun Ellukin saa hommasta enemmän irti?

   Poista
 4. Touhutalo kuulostaa ja näyttää hauskalta paikalta! Usein noissa sisäleikkipuistoissa pyörii kamalasti pökypalleroita, kiva kuulla että siistejäkin paikkoja on olemassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tuota lämpimästi! :) Ehkä syksyllä ehdimme testaamaan myös paikallisia Hoploppeja, vertailun vuoksi!

   Poista
 5. Voi Ellu<3 Kuullosti kivoilta touhuilta ja ihanaa tuo siisteys! Mä inhosin hoplopissa sitä että sukat oli ihan mähmäset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollakin valitsin taktisesti harmaat sukat, koska epäilin, että valkoiset olisivat reissun jälkeen olleet kaikkea muuta kuin valkoiset. Touhutalossa olisi kyllä hyvin pärjännyt valkeillakin sukilla, hyvähyvä!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!