tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kesä töissä - ja mitä opin intiaaneista


Joko saa alkaa hehkuttaa? Enää kolme työpäivää ja sitten kolmen viikon loma! Ja sen jälkeen neljän päivän työviikkoja huhtikuun alkuun asti, wuhuu!

Miulla on kyseenalainen kunnia olla työpaikkani nuorin ja vähiten vuosilomaa omaava vakituinen työntekijä, joten olen aina melkein koko kesän töissä. Tämä tuleva kolmen viikon loma on miulle valtavan pitkä, aiemmin olen lomaillut kesäaikaan viikon juuri ennen seuraavan toimintakauden alkamista. Jossain kohtaa se sopi miun elämään ihan hyvin, mutta jos joku nyt alkaisi vihjailla kolmen viikon lomani puolittamisella tai siirtämisellä, niin varmaankin alkaisin rustata irtisanoutumisilmoitusta - sen verran tätä koko perheen lomapätkää on odotettu!

Intiaani Ahmiva Etana heimonsa kesäjuhlissa

Miusta on aina ollut kivaa olla kesä töissä. Saan tutustua uusiin ihmisiin, suunnitella ja toteuttaa erilaista toimintaa kuin talvella, ja vaikka välillä on kiire, on se kiire erilaista kuin muina vuodenaikoina. Ideoita tuntuu pulppuavan niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin, ja taas kerran tuntuu siltä, että kesä loppuu, ennen kuin ehdimme toteuttaa kaikki loistavat ideamme! Tänään videoimme itsekeksimiämme uutislähetyksiä säätiedotuksineen ja harjoittelimme ompelemaan kun teimme intiaanileluja. "Minna, tää on ihaninta, mitä mie olen tehnyt koko kesänä!" Kesä 2015, se kesä, jolloin langan karkaaminen neulansilmästä voitti uimarannalla juoksentelun -  mitä näillä säillä en kyllä oikeasti yhtään ihmettele. 

Tänä kesänä olen sattuneista syistä oppinut valtavasti intiaaneista. Tiedän, millä perusteella intiaanit saivat nimensä, mitä intiaanilapset puuhasivat päivisin ja millaisia leluja heillä oli. Tiedän, että toteemipaaluun ei koskaan sidottu ketään oikeassa elämässä (se oli pyhä), ja että intiaanit pelasivat mielellään joukkuelajeja, mm. haavipallon kaltaista peliä. Tiedän puhvelin ja biisonin eron ja sen, etteivät intiaanit soittaneet rumpua paljaalla kädellä, ja että intiaaninaiset koristelivat tiipiin geometrisin kuvioin ja intiaanimiehet maalaamalla kuvia uroteoistaan. Tämä kaikki olisi jäänyt oppimatta, jos olisin ollut kesäajan lomalla!

Perjantai-iltapäivälle olen varannut kampaajan ja lauantaille on buukattu rentoa lomanaloitusohjelmaa. Ehkä pääsen eroon haikeudestani, kun intiaanikesä loppuu, samalla kun karistan kymmenisen senttiä tukastani.

Ps. Onko tullut selväksi, että tykkään työstäni?

8 kommenttia:

 1. Voi oot ihana<3 Oikein ihanaa lomaa teidän koko perheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, nautimme lomasta täysin siemauksin! :)

   Poista
 2. Kolmen viikon loma kuulostaa upealta. Tsemppiä viimeisiin työpäiviin ja oikein ihanaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se kuulostaa hävettävän vähältä työkavereitteni viisiviikkoisten rinnalla, mutta onhan se nyt jotain. :D

   Poista
 3. Hauska työhön ja kesään liittyvä postaus. Jäi tosi positiivinen fiilis!!

  Vakkari

  VastaaPoista
 4. Miten mainiota oiskaan olla siun työpari tai edes samassa talossa :) ihanaa ja rentoa lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen kuullut siusta sen verran, että voin sanoa samat sanat! :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!