keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Muumimaailma

Kuten aika moni muu, mekin suunnistimme viikonloppuna Muumimaailmaan Naantaliin. Reissu oli Ellulle ensimmäinen muumilandiassa, me miehen kanssa olemme itsekin juoksennelleet tuolla lapsina. Muumitalo herätti nostalgisia muistoja, samoin drontti Edvard ja uimahuone, mutta muuten moni juttu vaikutti ihan uudelta. On se jännä, miten asiat muuttuvatkin viidessätoista vuodessa... Ja meillä oli maailman ihanin päivä! Kaikki meni mahtavan hyvin ja Ellu oli niin onnellinen muumien parissa. Meillä vanhemmillakin oli äärettömän mukavaa, sää suosi, esitykset olivat ihania, Muumilaakson asukkaat ystävällisiä, ruoka hyvää ja meininki aika rentoa, vaikka porukkaa oli paikalla paljon. Onneksi alue oli iso ja tekemistä oli niin monella nurkalla, ettei ruuhkaa päässyt pahemmin syntymään.


Muumimaailma on rakennettu Kailon saareen, jonne kävellään siltaa pitkin Naantalin puolelta. Alue oli mielestäni toteutettu todella kauniisti, luontoa oli jätetty näkyviin ja muumilaakson asukkaiden talot oli sisustettu kauniisti ja uskottavasti. Kaikki ei ollut niin kuin telkkarissa tai kirjoissa, mutta tunnelma oli miusta juuri oikeanlainen. Ei muovia, ei välkkyviä valoja, ei hilavitkuttimia, ainoastaan satumaisia paikkoja ja tilaa mielikuvitukselle.


Muumilaaksossa tallaili muumihahmojen lisäksi kaikenlaisia kirjoista tuttuja henkilöitä. Ellu oli eniten odottanut näkevänsä rouva Vilijonkan lapsineen, varmaankin siksi että sama joukkio näkyi mummilan valokuva-albumissa vuoden 1998 kohdalla. Yllätyssuosikiksi nousi leppoisa Tuutikki, varmaankin siksi, että hänen kanssaan oli mahdollisuus uittaa pieniä muovilaivoja. Kävimme laivanuitossa useampaan kertaan, onneksi päivä oli lämmin, ja päivän päätteeksi Ellu valitsi muumikaupasta muistoksi samanlaisen laivan kuin Tuutikin luonakin oli. (Hyvä veto, Muumimaailma!) Kaikki hahmojen esittäjät olivat tunteella mukana rooleissaan ja halaamismahdollisuuksien lisäksi heidät saattoi löytää poluilta juoksentelemasta, juttelemassa keskenään, piirtämässä ja vaikka laivoja uittamassa. Elluun ehkä juuri ne hetket tekivät suurimman vaikutuksen.


Yhteensä vietimme Muumimaailmassa hiukan yli kuusi tuntia. Menimme paikalle kymmeneltä puiston auetessa, piipahdimme päivällä nukkumassa pienet päiväunet ja tulimme illaksi takaisin. Puisto sulkeutui kuudelta, joka varmaankin on oikein hyvä aika, koska moni ajaa vielä illan päätteeksi kotiin, mutta me yövyimme Naantalissa ja olisimme voineet vielä tunnin puljata. Majoituspaikkamme kautta olimme saaneet kahden päivän rannekkeen yhden päivän hinnalla, mutta jätimme toisen päivän käyttämättä, koska seuraavana aamuna satoi emmekä olisi muutenkaan ehtineet olla puistossa kuin pari tuntia ennen matkan jatkumista. Yksi kokonainen päivä kyllä riitti oikein hyvin, tekemistä oli paljon, mutta ei liikaa.

Muumitalon lisäksi Muumimaailmasta löytyi mm. Nuuskamuikkusen teltta, Hemulin talo, Niiskun verstas, Nipsun talo, Pikkymyyn jättikurpitsa, Muumipeikon yhdessä tarinassa rakentama talo, poliisi- ja paloasemat ja laiva, jolla Muumipappa seikkaili nuoruudessaan. Tutkittavaa ja nähtävää siis riitti.

Hahmojen halailu kuului lähes pakollisiin aktiviteetteihin. Olimme jutelleet Ellulle, että muumeja saa sitten halata, mutta muumien koko taisi tulla pienenä yllätyksenä Ellulle: aiemmin suurimmat hänen näkemänsä muumit ovat olleet viivottimenkorkuisia pehmoleluja... Aamupäivä siis tyydyttiin kättelemään ja ehkä hiukan silittämään kuonoa, iltapäivällä halattiin jo lujasti. Kivoimpia taisivat olla Muumipappa ja Niisku.


Muumimaailmassa pärjää kyllä rattailla, mutta me jätimme suosiolla rattaat auton takakonttiin ja kuljetimme Ellun puistoon ja sieltä pois manducassa. Puistossa hän jaksoi kävellä ja kiipeillä erinomaisesti eikä rattaita ollut ikävä. Suosittelen kyllä tekemään samoin jos lapsi jaksaa edes vähän kävellä, joihinkin paikkoihin ei päässyt rattailla tai niihin täytyi kiertää, enkä yhtään kadehtinut matkarattaiden kanssa kapeahkoilla poluilla taituroivia vanhempia.

 

Tuliko jo selväksi, että meillä oli ihanaa? Palaamme varmasti uudelleen, ehkä ensi tai sitä seuraavana kesänä.

"Äiti, oliko minulla ihana päivä Muumimaailmassa?"
"No, oliko siulla?"
"Oli, minulla oli maailman paras päivä."19 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja ihana kuulla päivästänne <3 Me palaamme taatusti myös Muumimaailmaan, ihana, ihana paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihana ihana tosiaan! Voisikohan sinne muuttaa? :D

   Poista
 2. Tuolla on tullut käytyä itsekkin joskus lapsena ja tykkäsin kovasti. Tarkoitus oli mennä tänä kesänä, mutta se sitten jäi. Katsotaan vuoden kuluttua uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tekin pääsette joskus lasten kanssa muumien pariin! :)

   Poista
 3. Teidän päivä kuulostaa kyllä ihanalta! Ensi vuonna voisimme mekin vierailla Muumien luona 😊

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut selkeästi kiva reissu!
  Mekin kävimme juuri Muumimaailmassa, ensimmäistä kertaa ja oli kyllä ihana paikka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisen suosittua hupia näiden kaksivuotiaiden kanssa. :D Ihanaa, että tekin tykkäsitte!

   Poista
 5. Höh, ei kuvaa Nuuskamuikkusesta tai pikku myystä. :(
  Tuonne mäkin vielä meen...joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset pian Muumimaailmaan! :)

   Pikku Myy oli kyllä aivan loistava, harmillisesti kuvaa ei nyt tule, koska niissä näkyy niin selkeästi muidenkin lasten kasvoja.

   Poista
 6. ihanan kuuloinen päivä! :) saiko muumimaailmasta lähteä päivän aikana ja palata rannekkeen avulla? Mietin juuri niitä päikkäreitä :D hyvä että Ellu tykkää olla vielä manducassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä sai poistua, ilmeisesti yhden päivän vierailijoilla on lippu, mutta poistuessaan saa halutessaan leiman käteensä että voi palata, ja meillä oli kahden päivän vierailijoina rannekkeet. :)

   Poista
 7. Minullakin on ihania muistoja muumimaailmasta tyttären kanssa. Siellä viihtyy aikuinenkin oikein hyvin.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuolla aikuinenkin viihtyi! Kaunis paikka. :)

   Poista
 8. Me ollaan käyty muumimaailmassa kolme vuotta sitten, kun J oli pienempi. Sillon tihutti vettä aina välillä, joten ihmisiä ei varmasti ollut liikkeellä niin paljon kun hellepäivänä, mutta silti tuntui että ihmisiä oli vähän liikaa :/ Ehkä sekin että oltiin kolmen perheen voimin = kolme saman ikästä vilkasta poikaa, tuntu että kokoajan saa olla silmät selässäkin kattomassa ettei kukaan katoo mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sinne on tullut uusia juttuja viime vuosina jolloin porukka jakautuu alueelle paremmin? Taaai sitten tämä sateinen kesä on vaivuttanut ihmiset epätoivoon, eikä me oikeasti edes koettu mitään ruuhkaa, kun kaikki toiset olivat jääneet kotiin. :D

   Teillä on kyllä ollut aikamoinen kombo! Kahdessa aikuisessa ja yhdessä lapsessakin oli ihan tarpeeksi. :D

   Poista
 9. Voi ihana muumimaailma! Me olimme tuolla alkukesästä ja voi että A -muru nautti! Ensi kesänä uudestaan! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kaikki uudestaan ensi kesänä! ;) Muistan siun postauksen, ihanaa, että teilläkin oli kiva päivä!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!