sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Nostalgiamatkailua Nokkakivellä ja Pelihallissa

 Kävimme moikkaamassa miehen siskoa siippoineen Jyväskylässä ja järkeilimme, että sukulointiin voisi hyvin yhdistää jonkin muunkin aktiviteetin. Kotimatkamme varrella sattui olemaan Nokkakiven huvipuisto, joka aina ohiajellessa on mietityttänyt meitä: laitteet ovat näyttäneet suht vaatimattomilta ja alue pieneltä, enkä ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan koko puistosta. Kävin kurkkimassa puiston sivuja ja totesin, että tämä voisi olla Ellulle juuri sopiva huvipuisto - Maisa Huvipuistossa on Ellun lempikirjoja ja kaikki karusellit ja junaradat ovat kovasti in. 

  
Puisto oli aivan ihana. Puiston laitteet eivät olleet ihan mitä tahansa vilkkuvia hilavitkuttimia, vaan omasta lapsuudesta tuttuja klassikkolaitteita. Karusellin vaunut oli tehty puusta ja Nokkakiveen oli hankittu meidän vanhempien lapsuudessa Linnanmäellä ja Tykkimäessä viihdyttäneitä laitteita: tippa meinasi tulla linssiin, kun tunnistimme 1990-luvulla Tykkimäessä kieppuneen Hully Gullyn - nyt Ellukin pääsi kieppumaan siinä!


Ellu on vielä hiukan alle satasenttinen, joten esimerkiksi juhannuksena hän pääsi kotikulmilla käväisseessä tivolissa vain pariin laitteeseen. Nokkakivessä hän pääsi yksinään kuuteen laitteeseen ja kahteen niin, että aikuinen tuli mukaan - ja aikuinen sai ahtautua kieppumaan ilmaiseksi, kun lapsella oli ranneke. Lisäksi puistossa tutkittavana trampoliini, liukumäki, Mörkömetsä ja lampaita, ja sisästiloista löytyi vielä leikkipaikka pallomerineen. Paljon nähtävää siis! Ranneke maksoi 17 euroa, jonottaa ei tarvinnut ja halutessaan laitteeseen pääsi heti perään toisellekin kierrokselle. 

Ja henkilökunta - kaikki olivat äärettömän ystävällisiä! Ihastelimme miehen kanssa, kuinka lipunmyyntikojun väki oli kovin iloista ja ystävällistä, mutta sama meininki jatkui joka laitteella. Mahtavaa! Kaikki hymyilivät ja ohjeistivat laitteiden käytön hyvin ystävällisesti, ja Ellulle juteltiin kovin kauniisti koko ajan. Puisto oli myös erittäin siisti ja hyvinhoidettu - ja kun järjestyksenvalvoja huomasi meidän syövän eväitä varjottomassa pöydässä, hän kipitti kiireesti laittamaan meille varjon paikalleen. Ei tällaista palvelua kyllä isommissa paikoissa saa!

 

Kieppumisen lisäksi tarjolla oli tosiaan rauhallisempiakin puuhia. Metsässä sai käydä kurkkimassa "mörköjä" ja välillä sai rapsutella lampaita. Alue oli aika pieni ja turvallinen, joten pikkuisenkin huvittelijan kanssa oli helppoa liikkua - päiväkoti-ikäisiä ja pienempiä alakoululaisia näkyi paljon, ja alle kymmenvuotiaille perheineen Nokkakivi on kyllä loistava huvipuisto. 

Puiston yhteydessä on nostalgisten pelien Pelihalli, jossa sai muistella niin 1970-luvun pajatsoa, erilaisia rallipelejä kuin vanhoja videopelejäkin. Niitä pääsi myös pelaamaan, osaa ihan markoilla ja penneillä. Kotiinpäästyä huomasin nettisivuilta, että jos jonkun laatikoista vielä löytyy markkarahoja, ostaa pelihalli niitä. 
Pelihallissa olisi voinut viettää tovin jos toisenkin. Mies muisteli, jälleen tippa linssissä, ensimmäisiä videopelejään ja mie uimahallireissuja, joissa hakattiin hiki otsassa jotain potkunyrkkeilypelejä. Esittelin myös miehelle, kuinka haka (edelleen) olen Hammer Actionissa (ylempänä Ellu kokeilee sitä, mutta ilmoitti sitten, ettei tahdo lyödä myyriä...) ja pelasin Ellun kanssa rallipeliä: mie painoin kaasua ja Ellu käänsi rattia. En tiedä, mitä ihmettä nuo päiväkodissa arkisin puuhaavat, mutta Ellu osasi pitää auton tiellä. Itsehän kiljuin silmät kiinni rallipeleissä vielä lukioikäisenäkin...Ennen kotiinlähtöä ehdin myös analysoimaan luonteeni. Kuulostin aika kamalalta tyypiltä. :D 
Pelihalli vaatii kyllä uuden reissun. Läiskittävää olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta päiväuniaika kolkutteli ovella. 
Selvisi myös, mistä tämä pieni ja persoonallinen puisto on saanut nimensä. Saanko esitellä, Nokkakivi! Ja tietenkin perheemme oli pakko ottaa perheselfie sen edessä, kuinkas muutenkaan. ;) 
 

Blogi alkaa pahasti vaikuttaa "Reissussa lapsen kanssa" -blogilta, mutta ehkä tänne jotain muutakin juttua ilmaantuu taas. Se on tämä kesä, kun laittaa liikkumaan. :D Jos jollain on jotain postausehdotuksia niin nyt saa hihkaista! 

Ihania kesäpäiviä!
12 kommenttia:

 1. Ei haittaa yhtään vaikka on paljon lapsijuttuja, sillä sitähän teidän elämä nyt on. Ihana lukea.

  vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätähän tämä tosiaan on, kauheasti ei tule muita kokemuksia. :D

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta paikalta! Tahtoo päästä tuonne, vaikka ihan vain laitteita ihastelemaan. :)
  Missä tarkalleen ottaen sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että tää varmaan viehättäisi myös siua! Nokkakivi on Lievestuoreella, Mikkeli-Jyväskylä tien varressa, noin 90 kilsaa Mikkelistä ja 20 km Jyväskylästä.

   Nokkakiven yhteydessä on muuten karkkikauppa, jossa on kaikkia erikoiskarkkeja. ;) Ja Pandalle Vaajakoskeen on n. 12 km. ;)

   Poista
  2. Ha haa, hyvin tunnet mut ja vielä karkkikauppa erikoiskarkkeineen. Siis nythän tuonne on pakkopäästä. ;)

   Poista
  3. Nostalgiaa ja karkkeja, selkeästi siun paikka! ;)

   Poista
 3. No onpas hauskan kuuloinen huvipuisto! Ja miten ihanan nostalginen, markat ja kaikkea. Heh, ja söpö Ellu, joka ei halua lyödä myyriä ja osaa ohjata autoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hauska päästä hiplaamaan markkoja. Ja pelaamaan pajatsoa, jota markka-aikaan olin liian nuori pelaamaan. :D

   Poista
 4. Vaikuttaapa mukavalta paikalta! Pistän korvan taakse, jos ollaan kesän aikana tuolta suunnalta ajelemassa :) Varmasti tosi kiva paikka just tämmöisille vähän pienemmille huvipuistoilijoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin suositeltava kohde alle kouluikäisille, kaikki huvipuistoelämykseen tarvittava kompaktissa muodossa. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!