tiistai 21. heinäkuuta 2015

Terassi ja sen kierrätyspenkki

 Valmistauduin lomaani siivoamalla takapihan terassin. Mies rakensi sinne lomansa alussa kaiteet ja jo toukokuussa olimme ostaneet sinne kalusteet, mutta muuten homma oli puolitiessä. Tämän kesän kelit eivät kovin olleet houkutelleet terassille, ja ne pari aurinkoista päivää olemme istuneet etupihalla olevassa pihakalustossa. Nyt päätin, että lomalla haluan istua ainakin yhtenä hämärtyvänä iltana ja ainakin yhtenä sarastavana aamuna terassilla ja juoda rauhassa vaikka kupin teetä: kun huomioon ottaa nämä säät, on suunnitelmat paras toteuttaa tuolla takaterassilla, jonka yllä on katto.


(Etupihan terassilla ei muuten ole sitä kattoa, eikä yhtään mitään muutakaan, se on tällä hetkellä sorapiha jolle on kannettu edellisen asunnon pihakalusteet - mutta mielikuvissani se on jo ihan oikea terassi laudoituksineen, koska sellainenhan se joskus lähitulevaisuudessa sitten on! ;) )


Kun sain terassin harjattua ja tavarat paikoilleen, mainitsin miehelle, että terassillemme mahtuisi hyvin pieni penkki lisäistuinpaikaksi. "Sen voisi tehdä leikkimökin ylijäämäkaiteista, ja sen alle voisi mahduttaa omppulaatikoita säilytystilaksi", mietin ääneen ja ajattelin, että hommaan voisi paneutua lomareissujen jälkeen -- seuraavana päivänä sain viimeisenä työpäiväni kuvaviestin mieheltä, jossa penkki oli jo viittä vaille valmis. On se vaan näppärä! Mies mitoitti penkin niin, että se toimii paitsi penkkinä, myös järjellisen korkuisena sivupöytänä. Omppulaatikoita kynttilöille, talouspaperille ja muulle tarpeelliselle mahtuu pöydän alle ainakin neljä, kunhan vain jaksaisin maalata ne viimeisetkin. Tosin hiukan ideoimme jo, että kunhan jostain projektista taas jää ylijäämäpuuta, voisi noihin koloihin nikkaroida juuri niiden kokoiset säilytyslootat joissa olisi vaikka pyörätkin alla... Taivas on rajana. ;)


Kukat ovat surkeassa kunnossa, koska a) nämä ilmat, b) olen huono puutarhuri ja c) koska terassilla ei ollut oikein mitään, en kesän alussa hankkinut sinne ostokukkiakaan. Nuo ressukat olen kasvattanut siemenestä - ehkäpä ne joskus kukkivat. Noh, ovat ne ainakin vihreitä.. Kaivoin varastosta aiempien kesien terassikoristeemme ja niin saimme taas punavalkoisen terassin. Ensi vuonna ostan paaaaaljon punaisia pelasrgoneja enkä edes yritä kasvattaa mitään itse.


Viehkeä betoniterassimme koteloidaan (tai-mikä-se-termi-nyt-onkaan-kun-sen-päälle-laitetaan-lankkua) ilmeisesti samalla kun etuterassi rakennetaan. Tuo betoni ei ole kovin silmää hivelevä vaihtoehto, vaikka se käytännöllinen onkin: terassin ovi vie nimittäin kodinhoitohuoneeseen eli koirat, polttopuut ja kuraiset lapset kulkevat sen kautta. Samassa yhteydessä sitten mietitään, että rakennammeko pätkän kaidetta myös tuolle terassin etusivulle näkösuojan vuoksi, mutta ainakaan vielä ei ole sille tuntunut tarvetta. Ilmeisesti emme ole kovin tarkkoja yksityisyydestämme tässä asiassa. :D

 

Olen kyllä valtavan vaikuttunut miehen taidoista niin noiden terassin kaiteiden, penkin kuin kaiken muunkin kanssa, mitä tässä talossa on tämän kevään aikana laiteltu. Itse olen toki apuna missä voin, autan suunnittelemaan, mittaamaan ja maalaamaan, mutta tekninen toteutus saa tällaisissa jutuissa vallan hyvin jäädä miehelle. Noista tuli niiiiin hyvät ettei tottakaan, juuri sellaiset kuin oltiin suunniteltu!

Viikonloppuna täytin kukkapenkkejä katteella ja koristekivillä ja mietin, että tämä omakotitaloasuminen on kyllä hauska, vaikkakin aivan äärettömän kallis, harrastus. Saa tehdä juuri omannäköistä jälkeä, joka on välillä priimaa ja välillä ehkä taas ei, Ellulla on tilaa juoksennella ja me saamme tehdä esimerkiksi juuri pihasta täysin meidän perheen tarpeisiin sopivan. Ja jokaisen projektin myötä tästä tulee koko ajan enemmän koti eikä vain talo jossa asutaan.


5 kommenttia:

 1. Kaunista on. Kaikesta näkee, että viihdytte kodissanne oikein hyvin.

  Vakkari

  VastaaPoista
 2. <3 Ei voi muuta todeta kuin, että työ ootte niin ihana pari <3 Ihana muistaminen vaimolle, se on rakkautta! :) PS. Ja miä ennemmi asuisin okt, vaikka se onkin kallista. Nuo mainitsemasi asiat on niitä asioita, joita ei rahassa voi korvata :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanan näkönen, tossa mielellään istuskeliskin :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!