perjantai 31. heinäkuuta 2015

Visby

 Muumien parista matkamme jatkui laivalla Visbyyn Ruotsiin. Kyseessä oli siis risteily, jonka eräänä aurinkoisena kevätpäivänä buukkasin ex tempore - mies ei ollut koskaan käynyt Visbyssä ja miunkin reissusta on melkein 15 vuotta aikaa, joten oli hyvä verestää muistoja!


Visby sijaitsee Gotlannin saarella ja siellä olisi ollut vaikka mitä nähtävää jylhästä luonnosta Peppi Pitkätossun kotiseutuihin. Päätimme kuitenkin tutusua Visbyyn kaupunkiin itseksemme ja se oli oikein hyvä päätös. Ellu sai nukkua päiväunensa manducassa ja pääsimme kävelemään, sen sijaan että olisimme istuneet autossa, mitä kotimatkalla saimme sitten kuitenkin tehdä ihan tarpeeksi.

Visby oli kaunis paikka vanhoine taloineen ja muureineen. Ruusut kukkivat kauniisti ja vanha kaupunki oli täynnä ihania pieniä sisustusliikkeitä ja houkuttelevia kahviloita. Vanhoja rakennuksia oli ihana katsella ja harmittelin monesti sitä, ettemme päätyneet sittenkään ostamaan tämän nykyisen kotimme sijaan remppamiehen mansardikattoista unelmakohdetta, hiukan villiintyneet pihat ja erilaiset ikkunaruudut olivat niin kaunista katseltavaa.

 

Ainoastaan se hiukan kaiveli, että koska Visbyn vanhassakin kaupungissa tosiaan asutaan, ajoi kapeilla kaduilla myös aika paljon autoja ja se oli lapsen kanssa hiukan tuskastuttavaa. Ja vaikka olemmekin suht kokeneita turisteja, niin kaupungissa suunnistaminen oli hiukan haastavaa: kadunnimiä ei oltu merkitty läheskään joka kadulle. Kaupungilta löytyi ilmaisia vessoja mikä oli lapsen kanssa erittäin kiva, mutta voi herranjesta, millaisessa kunnossa ne vessat olivat... Lattialla lainehti virtsaa, valot olivat rikki ja vessanpönttö saastainen. Itse olisin kääntynyt ovella ympäri, mutta Ellun piti tietysti päästä vessavisiitille ja noh, sinnehän me mentiin. Ei kyllä koskettu yhtään mihinkään, yök.

 

Teimme Visbyssä pieniä ostoksia eräästä sisustusliikkeestä (Bertholdsson & Holm) ja puisia leluja myyvästä Träfilurenista sekä Åhlensilta , joka sijaitsi vanhan kaupungin muurien ulkopuolella. Piipahtamisen arvoinen lapsiperheellisille oli myös vanhassa kaupungissa sijaitseva Lekstugan -lelukauppa, josta olisi löytynyt niin barbit, legot kuin Peppi Pitkätossutkin. Värikkäitä lastenvaatteita ja vauvanhoitotarvikkeita myytiin Häxan Huldassa . Åhlensin läheltä olisivat löytyneet KappAhlit ja muut tutut, mutta jätimme ne väliin.

Ellu oli erittäin hyvää shoppailuseuraa, vanhempien kierrellessä kauppoja hän tuhisi tyytyväisenä isänsä selässä. ;) 

 

En oikein tiedä, tajusiko Ellu olevansa ulkomailla, vaikka kovasti keskustelimmekin käsitteistä Ruotsi, ruotsalaiset ja Visby. Oli tuolla ainakin vähän erinäköistä kuin kotona. :D Ellu kertasi laivalla nähneensä Ruotsissa kirkon, paljon kauppoja ja kukkia - siinäpä ne tärkeimmät!7 kommenttia:

 1. Tulin vinkkaa, että arkkikaupasta löytyy myös kissakuviollisia kukkaroita. Kelpais varmaan Ellulle. :)
  En hyödy tästä kuitenkaan mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin kun kävin vilkaisemassa. Täytyy pitää mielessä, oli kyllä niin suloinen!

   Poista
 2. Ompa kaunis paikka! Nättejä kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Visbyssä oli kyllä kaunista juuri nyt. :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Me käytiin tänä kesänä viikon lomailemassa Gotlannissa (blogissani jo jotain postauksia), mutta Visbyyn ehdimme vain pikaisesti tutustua lähtöpäivänä. Joskus siis uudestaan!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!