sunnuntai 23. elokuuta 2015

Maalaistyttö

 Olimme viikonloppuna testaamassa mökkeilyä uudelleen. Edellinen visiitti heinäkuussa oli ensimmäinen lapsiperheenä, ja varsinkin mökkeilyn alku tuli hiukan shokkina: koirat ja lapsi juoksivat eri suuntiin, tulet piti sytyttää, vedet kantaa, lakanat laittaa.. Nyt olimme fiksumpia: telkesimme koirat hetkeksi mökkiin, ja kuljimme vuorotellen Ellua kädestä pitäen sytyttämässä tulet ja tekemässä muut kiireisimmät jutut. Kun mökki lämpeni ja ruokakin oli kirjaimellisesti tulella, saivat koirat ja lapsikin juosta vapaana - ja äidin ja isän stressitaso laski noin miljoonalla.

Sää suosi ja olimmekin ulkona, joko mökin pihalla, lenkeillä tai metsässä, koko valveillaoloajan. Lauantaiaamuna käväisimme mökin lähellä isomamman pihassa (ja papan viljapellossa) ja kuvasin Ellua ihan ajan kanssa: vaikka arjessa tuleekin kuvattua paljon, niin tykkään ottaa välillä myös ihan kunnon potretteja muistoksi. Ellu olikin innolla mukana ja saimme muistoksi iiiihania ilmeitä ja kauniita hymyjä kotialbumiin ja ehkä isovanhemmille.

Tällaisissa maisemissa me kuvailtiin:Sanoin miehelle, että haluaisin seuraavaksi pari otosta, jossa Ellun kasvot eivät näy. Tyttö teki omatoimisesti työtä käskettyä:


Kuvaushetken päätteeksi syötiin pullaa ja juotiin mehut, ja istuttiin pihakeinussa nauttien kesästä. On se aika ihanaa, että sekin saapui näin elokuussa!

Ellu on kyllä, siitä huolimatta että hänen lempipaikkansa on kauppakeskuksen leikkipaikka, ihan selkeä maalaistyttö. Lika ei haittaa, eläimet ovat in, kaikki kasvattamiseen liittyvä kiinnostaa ja tyttö haluaa tietää ihan jokaisesta maalaistalon vempeleestä, että mikä ihme se on. Vaikka itse olenkin kasvanut maalla, joudun aika usein myöntämään tietämättömyyteni: miua ei koskaan kiinnostanut. Tunnen talikon ja lumilingon, traktorin ja kottikärrin, ja siinäpä ne suurinpiirtein ovatkin. Vähän noloa, mutta onneksi pappa opastaa Ellua: viimeksi tänään tyttö pääsi kaivinkoneen kyytiin kaivamaan tienpohjaa... On siinä kavereille kertomista päiväkodissa taas tiistaina.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Maalaismaisemissa on kyllä niin nätit puitteet kuville. Ja tuo punapilkullinen rusettipanta, suloinen <3

  VastaaPoista
 2. Suloisia kuvia Ellusta! <3 On se vaan niin ihana tyttö :) Ja tuleehan tytöstä ehottomasti noin upea, kun on niin upeat vanhemmatkin <3

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia suloisesta tytöstä! Ihanat maalaismaisemat. :) Voi että, mäkin oon pitkin kesää yrittänyt saada kuvia meidän 2-vuotiaasta, mutta täällä on muodissa pakeneminen tai vähintään pään kääntäminen pois. Onneksi muutamia kivoja kuvia on tullut, kun tyttö ei ole huomannut kameraa!

  VastaaPoista
 4. Ellu on huippusuloinen!

  Hauskaa, että Ellu saa kaupunkielämän vastapainoksi kosketuksen maaseutuun. Myös minä pääsin lapsena sukuloimaan maalle, mikä oli kivaa, vaikka ihan kaupunkilaislapsi olinkin. Taisi tosin jäädä vähän turhan kiiltokuvamaiset mielikuvat heinätöistä ja perunannostosta, joita sai tehdä juuri sen verran kuin huvitti ja sitten siirtyä muihin hommiin. :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!