keskiviikko 5. elokuuta 2015

Taapero kertoo päiväkotivarusteistaan "Siinä on miun kotini. Ja siinä on Maisa, Maisalla on punainen mekko päällä. Mie vien Maisan tuonne päiväkotiin. Maisa laitetaan miun omaan lokeroon, siinä on lintu. Sitten se laitetaan "Ellun" syliin sänkyyn. Miulla on tuolla uusi sänky, miulla on yläsänky! Siellä nukutaan näin (laittaa silmät kiinni) pää tyynyssä."


"Tuossa on miun saappaat, ja tossut, ja miun reppu. Se on miun pieni kissareppu. Mie laitan miun reppuun eväitä ja pyykkiä. Ja toooosi paljon vaatteita! Ja miun omat aurinkolasini, päiväkotiaurinkolasit." (Äiti tarkentaa, vaatepinossa on kurahousut, sadetakki, kurarukkaset, villasukat, lapaset (syyskuu voi yllättää! ;) ), kahdet sisähousut, yksi paksumpi sisäpaita, kaksi ohuempaa pitkähihaista ja yksi lyhythihainen, sukkahousut, kahdet pikkuhousut ja kahdet sukat)


"Siinä on miun uudet tossuni! Mie ostin ne sieltä tossukaupasta, se tossukauppa oli muuttanut! Tossut on vaaleanpunaiset. Ei ole enää miun ankkatossut päiväkodissa..." (Äiti lisää, Ellulla oli keväällä ankkakuvioiset tossut, mutta ne jäivät pieneksi.)

"Päiväkodissa mie teen palapelejä, leikin kännykällä ja siellä on vaikka eläintarha, siellä on maatila. Siellä on ruokia, siellä on tomaatti ja peruna. Pihalla on leluja, siellä on kottikärri. Ja siellä on liukumäki! Ja keinu, mie otan kovaa vauhtia."

"Nyt miekin haluan kirjoittaa...."

Ajattelin, että kokeillaan syksyn ajan tuota pientä kissareppua Ellun päiväkotireppuna - MiniKånkenia kaivataan kotona iltojen ja viikonloppujen reissuilla, eikä meillä toistaiseksi ole ollut tarvetta kuljettaa päiväkotireppua kotiin joka päivä

Käytiin tänään kurkkaamassa Ellun päiväkotia ja pystyssähän se oli. Veimme ensi viikolla tarvittavat tavarat ja Ellu pääsi leikkimään tuttujen kavereiden kanssa ja mie kertomaan ryhmän aikuisille kesän kuulumiset ja syksyn tulevat kuviot. Näimme Ellun uuden tuolin ja sänkypaikan, pikkuinen tyttösemme on nyt ryhmänsä vanhimpia ja pääsee yläsänkyyn! Nyyh! Ellu viihtyi hyvin ja sain houkuteltua hänet kotiin vain muistuttamalla kotimatkan kauppareissusta ja kotona odottavasta muffinssien leipomisesta. Maanantaina sitten paluu arkeen, toivottavasti kaikki menee hyvin!


6 kommenttia:

 1. Tuo reppu on kyllä ihan paras! ;) Kerro Ellulle terveisiä, että hänen reppu on tosi ihana. <3

  t. Minttu jolla samanlainen kissareppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu on samaa mieltä, reppu on "ihana ja täydellinen". ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nuo ovat kyllä kivat. :) Onneksi löytyi kivijalkamyymälästä niin pääsi sovittamaan oikeaa kokoa!

   Poista
 3. Ihana postaus! <3 ja nuo tossut on kyllä tosi suloiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellustakin ne ovat hänen ihan omat balettitossunsa. :D On taidettu katsoa Anniina Balleriinaa...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!