torstai 24. syyskuuta 2015

Meikkipussilla

Yhtenä aamuna söimme Ellun kanssa poikkeuksellisesti aamupalan kotona ennen töihin ja päiväkotiin lähtöä. Käyttääkseni ajan tehokkaasti nostin meikkipussinikin aamupalapöytään ja aloin sutia työmeikkiä naamaani.

Ellu on toki nähnyt miun meikkaavan lukuisia kertoja aiemminkin, mutta ehkä erilainen meikkauspaikka sai hänet esittämään sen kysymyksen, mitä olen vähän odotellut.

"Äiti, miksi sie laitat meikkiä?"

Olin jo miettinyt vastauksen valmiiksi. En halunnut vastata, että äiti tahtoo olla kaunis (jokainen ihminen on kaunis muutenkin), tai että naiset nyt vain meikkaa, tai että äidin pitää meikata töihin (koska eihän miun tarvi). Vastasin sitten mahdollisimman tavallisesti: "No, tämä on tällainen äidin tapa. Miusta on kiva meikata ennen kuin lähden töihin."

"Joo, töissä pitää olla meikkiä silmissä. että silmät ei pihalla tipu pois päästä."

Jahas.

Hiukan tuli sellainen olo, että otankohan mie nämä tällaiset keskustelut vähän turhan vakavasti. Ellulla kun tuntuu jo selkeästi olevan omia vastauksia näihin elämän pieniin ihmeellisyyksiin.

5 kommenttia:

 1. Aika mainio vastaus Ellulta! :D mäkin oon jo miettinyt, millä "perustelen" meikkaamiseni, Lotta kun sitä jo joskus katselee kovin tarkkaavaisesti. Minäkään en haluaisi antaa vaikutelmaa, että pitää meikata tai että vain meikkaamalla näyttäisin hyvältä. Ehkäpä vastaus tässä vielä ehtii muokkaantua, tai sitten lotallakin on jo oma vastaus valmiina. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperot ovat vissiin huomanneet, että tässä maailmassa kaikella yleensä on jokin tärkeä tarkoitus. Meikilläkin näköjään. ;)

   Poista
 2. Voi että mikä vastaus Ellulta. :D
  Mäkin olen muuten aikoinaan sanonut omille lapsille että meikkaan siks kun se on sellainen mun tapa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin uskoa, että tämä tapa-vastaus on ihan hyvä vastaus toistaiseksi!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!