sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Sisustusunelmia

Syksy on herätellyt taas sisäisen sisustajani. Kesä meni pääosin heiluessa ulkohommissa eikä kodin sisäpuolelle uhrattu aikaa sen enempää kuin imurointi ja muu perussiivous vaativat. Nyt kun aikaa on tullut vietettyä enemmän seinien sisäpuolellakin, on tullut mietittyä huonekaluja, verhoja ja kaikkia ihania pikkujuttuja ihan eri lailla.

Ostoslistalla olisi vaikka mitä.  istan kiireellisempänä on keittiöön hankittava vitriinikaappi, että saamme lisää säilytystilaa. Toisena listalla on uusi cd-soitin: nykyinen valtava cd-soitin+kaiuttimet -järjestelmä olisi vaihdettava pienempään ja parempaan toimivaan malliin.
Kuva: Philips


Kunhan vitriinikaappi saataisiin hankittua, pääsisimme vihdoin miettimään keittiön muutenkin valmiiksi. Ellun askartelutavaroita säilytetään keittiössä, tällä hetkellä hyvin epätoimivasti, ja niille pitäisi keksiä jokin ratkaisu. Myös keittokirjat sun muut taitavat kaivata omaa hyllyä, mutta niitä ei nyt oikein viitsi miettiä, ennen kuin kaappi saapuu ja näemme, mitä kaikkea se vetää sisäänsä. 

Olohuoneeseen olemme miettineet uutta sohvapöytää. Nykyiseen olkkariin mahtuisi taas isompi pöytä kuin mikä meillä nyt on, ja olisi kyllä kiva, että voisimme vaikka pelata Ellun kanssa lautapelejä sohvalla istuen: nykyäänhän kökötämme lattialla. Pöydän löytäminen on kyllä vähän tuuripeliä, koska en oikein haluaisi täysvalkoista kalustetta. Pöydässä olisi myös oltava jonkinlainen vetolaatikko kaukosäätimiä yms. varten. Unelmoin löytäväni jonkun vanhan sivupöydän meille sohvapöydäksi.


Työhuoneen seinälle olin ajatellut vanhasta ikkunasta tehtävää taulua, mutta päädyimme nyt kuitenkin tilamaan sinne kuvataulun yhdestä Ellusta maalla otetusta kuvasta. Taulusta tulee mustavalkoinen, ja siinä toivottavasti yhdistyvät nätisti uusi ja vanha. Hiukan hirvitti tilata satasen taulua, jota ei voi ennen ostopäätöstä nähdä ja jota ei saa palauttaa, mutta toivottavasti taulu on kiva ja löytää paikkansa, jos ei työhuoneesta, niin jostain meiltä kotoa.

Eteinen tarvitsisi kellon. Arkiaamuina on rasittavaa kannustaa vaatteitaan pukevaa Ellua, vetää itse takkia niskaan ja rampata keittiössä kurkkimassa kelloa. Haluaisin, että kellossa olisi "jokin juttu": tällaista nahkahihnassa roikkuvaa ja pyörittelin Anttilassa, mutta pitää nyt mittailla, että löytyisikö sille sopivaa paikkaa.

Kuva: NetanttilaNe melkein joka tuutista vastaan tulevat Happy Lights -pallovalot haluaisin meillekin olohuoneeseen. Ne olivat pimeinä talvi- ja syysiltoina ihana tunnelmanluoja, mutta en vain osaa päättää väriä. Ehkä jokin oranssisävyinen? Vai meille parhaiten muuhun sisustukseen käyvä valko-harmaa -setti jollain tehostevärillä?


Meidän vanhempien makuuhuone on myös mietintälistalla. Haaveilen suurinpiirtein koko kalustuksen muuttamisesta vaatelipastoja lukuunottamatta, mutta budjetti tuskin antaa myöten, enkä oikein edes tiedä, mitä makkariin haluaisin: tämä sama sisustusongelma miulla onkin ollut aina, vaikka asunnot ja makuuhuoneet ovat vaihtuneet. Tässä edellisen asunnon aikaisessa postauksessa näkyvät meillä nyt olevat sänky, yöpöydät ja nuo valkoiset lipastot. Pitäisikin kuvata makuuhuone nykyisellään tänne blogiin, ehkä siitä saisi itselle ideoita kun ottaisi kuvat ja kertoisikin niistä jotain.


Mites muut, iskeekö syksyisin sisutuskärpänen?

6 kommenttia:

 1. Hihi, ai se onkin tää syksy mistä tää sisustusinto johtuu ;) Mä kun luulin että mulle oli puhjennut pesänrakennusvietti.. muaha! Täällä on kovasti sisustuskärpäsen puremasta podettu, oltiin juuri eilen miehen kanssa kiertelemässä Ikeassa ja aiemmin viikolla käytiin tilaamassa vihdoin vuodesohva. En malttaisi millään odottaa että saadaan se ensi viikolla :)

  Tuo kello on nätti, meillä ei ole koko asunnossa ainuttakaan kelloa herätyskellon ja kännykän lisäksi. Mä yleensä en kaipaa edes kellota tai kotona ollessa halua tietää paljonko se on, mutta välillä ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miua ainakin puree aina syksyisin sisustuskärpänen, keväisin sitten puutarhakärpänen. :D Mutta joo, muistan Ellun raskausajalta tolkuttoman pesänrakennusvietin, meillä ei ollut sellaista koloa, jota ei olisi puunattu ja järjestetty. :D

   Mie tykkään tietää, mitä kello on. :D Ahdistun ilman!

   Poista
 2. Asuntokuume on valtava ja oon jo huvikseni katellut muutamia rivarinpätkiä... Oishan se kiva, et ois muutakin kuin se yksi huone :D Ois kiva, kun olkkarista ei tarvitsisi vain haaveilla ja saisin kotiututettavia pari tuunattua tuolia, piianpeilin ja rukin kotiin <3 Samalla saisin ihailla meidän iskän kädenjälkeä, kuinka hän on entisöinyt ja korjannut huonekalut uuteen loistoonsa :) Ja niin se vanha Singer-ompelukonepöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä ihminen alkaa jossain kohtaa tarvimaan tilaa. :/ Toivottavasti teidän tilanne pian selkenisi!

   Ja oi, taitava iskä siulla!

   Poista
 3. Mainion näköinen tuo nahkahihnassa roikkuva kello. Me hankimme vielä "vanhoilla päivillämme" vitriinin astioita varten. Astioita kun tuntuu aina vaan kertyvän, kun niistä tykkää. Stemmalla oli ainakin sellainen kiva yksinkertainen vähän yli metrin korkuinen mikä sopi meidän tarkoituksiin. En muista onko heillä korkeaa mallia.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää alkaa nyt oikeasti toimia tuon vitriinin kanssa, johan sitä on maaliskuusta asti harkittu. :D

   Miustakin tuo kello on upea. Vähän nyt kyllä näyttää, ettei se löytäisi eteisestä arvoisaansa paikkaa...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!