lauantai 3. lokakuuta 2015

Faktaa ja fiktiota kärpässienistä


Leikkipuistossa oli kärpässienen muotoinen liukumäki, ja kotona Ellu halusi sitten askarrella kärpässieniä. Askartelun lomassa kuulin mielenkiintoista kärpässienifaktaa:

"Lapset ei voi syödä kärpässieniä. Tontut vaan voi."
"Pienet kärpässienet haluaa olla niiden äiti-kärpässienten alla."
"Kun alkaa sataa, pienet kärpässienet haluaa niiden omat sateenvarjot ja sanoo, "äiti, anna minulle minun sateenvarjoni"."
"Kärpässienissä on tosi paljon pilkkuja koska äiti-kärpässieni sanoo, että ne on nättejä."


Lapsen mielikuvitus on kyllä uskomaton. Kunpa sen osaisi aikuisenakin säilyttää!Ps. Olenko muistanut kehua noita kuvassa pilkottavia Ellun saksia? Ne ovat Fiskarsin ensisakset ja ainoat, mitä suosittelen leikkaamaanharjoittelevalle lapselle. Niissä on hyvä kädensija, jousimekanismi joka painamisen jälkeen palauttaa sakset takaisin auki ja hyvät, paperin leikkaamiseen riittävän terävät terät. Muovisista pilipalisaksista saa harjoitteluissa vain pahan mielen ja oppii väärät otteet.

7 kommenttia:

 1. ihana :D
  sopiiko nuo sakset vasenkätisellekin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, miun vastaus olikin mennyt kommentiksi. Eli

   Kyllä, käyvät molempikätisille! :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Ihania kommentteja Ellulta! ♡

  Mistä olet ostanut nuo sakset? Saakohan niitä ihan esim. prismasta? Meillä on leikkausharjoitukset jääneet todella vähäiselle juurikin siitä syystä, että taapero ei osaa/jaksa yhdellä kädellä vielä avata niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän omat on tilattu Leikkieniltä (jonka tuotteita ja nopeaa toimitusta voin kaikin puolin suositella), mutta olen nähnyt näitä askartelukaupoissa. Prismassakin voisi varmaan olla, ainakin, jos siellä on vähän laajempi askartelupuoli?

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!