lauantai 17. lokakuuta 2015

Luontoa Helsingissä


Terveiset syyslomareissulta!

 Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun perheessämme on vietetty tällaista pikkulomaa - hiihto"loma" meni muuttaessa ja kesä nyt tietysti on ihan oma lukunsa. Oli piristävää lähteä katkaisemaan arki jollekin pienelle reissulle, ja samalla juhlimme meidän vanhempien kymmenvuotista yhdessäoloa, vaikkakin kuukauden verran myöhässä.

 Suuntanamme oli Tukholma, mutta lähdimme Helsinkiin jo aamulla. Parkkeerasimme auton satamaan ja kolistelimme ratikalla keskustaan. Ellu on nähnyt raitiovaunuja tähän asti vain kirjoissa, joten oli kiva päästä kokemaan tämäkin kulkuneuvo.


Kävimme syömässä (Johtocafeessa Kampin yläkerrassa- voin suositella erityisesti rattaiden kanssa liikkuville, hyvin mahtui!) ja suuntasimme sitten Luonnontieteelliseen museoon katsomaan eläimiä, joista Ellu on ollut viime aikoina hyvin kiinnostunut. Olo oli suorastaan nostalginen, itse olen käynyt tuolla eskari-ikäisenä katsomassa dinosauruksia (olin kova fani) ja mieskin sitten myöhemmin luokkaretkellä. Luin jostain vinkin, että eläimiin tutustuminen kannattaa aloittaa yläkerroksesta ja edetä sitten alas, etteivät lasta ole ensimmäisenä vastassa mahdollisesti hiukan pelottavatkin pohjakerroksessa olevat luurangot. En tiedä, oliko kiertosuunnalla suurta merkitystä, mutta Ellu ei ainakaan aristellut muuta, kuin dinosauruksia - juuri niitä, joita äiti olisi halunnut tutkia hiukan hartaammin!

 

Suurimman vaikutuksen Elluun tekivät Suomen luontoa esittelevällä osastolla oleva lumitunneli, johon sai ryömiä, ja Afrikan yötä demonstroiva pimeä huone. Kaikenlainen kokeminen ja itse tekeminen selvästi vetoaa parhaiten vielä tämän ikäisiin. Syysloman kunniaksi museossa pääsi myös koskettelemaan erilaisia eläimiä, esimerkiksi siiliä ja karhua, sekin oli Ellusta (ja vanhemmista!) mielenkiintoista.
 

 Isomman lapsen kanssa museossa saisi varmasti kulumaan tuntikausia, ainakin, jos lapsi olisi dinosaurusfani. Meillä visiittiin meni tunnin verran, koska esittelytaulujen lukemisen sijaan keskityimme lähinnä muistelemaan, missä kaikkialla tai missä kaikissa kirjoissa mitäkin eläimiä on nähty. Ja tietysti ryömimään lumitunnelissa.


 Luurangot eivät muuten pelottaneet Ellua. Olemme jo aiemmin selittäneet, että kaikissa ihmisissä ja eläimissä on sisällä luita, että pysymme kasassa, ja koiramme tietysti syövät usein luunmuotoisia puruluita. Ehkä Ellu ajatteli, että siinä niitä koirien herkkuja nyt on, vain kasattuina hassuihin muodostelmiin? :D 


Olen ilmeisesti totaalisen vanha, koska museot ovat muuttuneet mielenkiintoisiksi. Eläimet olivat hienosti täytettyjä ja niistä oli tehty upeita asetelmia, kalastavia karhuja koskessa, metsästävä jääkarhu, metsässä samoileva susi.. Suosittelen tuota museota ihan aikuisillekin, peruskoulusta saattaa muistua mieleen juttu jos toinenkin! ;)

10 kommenttia:

 1. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta ja ihana tuo alimmaisin kuva.♥

  VastaaPoista
 2. Pitää käydä itekin tuolla joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä, eritysesti lumitunnelissa. :D

   Poista
 3. Mielenkiintoisen kuuloinen paikka!

  Sinulla on uutta Noshia päälläsi!!!!
  Osui heti silmääni. Sopii sinulle oikein hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Juu, tiistaina tilasin, torstaina tulivat ja seuraavalla viikolla pakkasin Noshit mukaan reissuun. :) Tykkään itsekin kovasti!

   Poista
 4. Oiiij, kiitos matkailu vinkistä :D Vaikka asutaankin Vantaalla, niin ei edes tuu mieleen kaikkia mitä kaikkee täällä vois tehdä. Valokarnevaalitkin meni ihan ohi vklp :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen näkökulma! Me täällä taas tupataan ajattelemaan, että teillä on siellä KAIKKEA ja varmasti valtavasti tekemistä koko ajan, suorastaan valinnan vaikeus. :D

   Poista
 5. Äh, taisi eka kommentti kadota jonnekin.

  No siis, kävimme miehen kanssa tuolla muutama vuosi sitten. Oli elämys kyllä kahdestaankin! Ensi kerralla otetaan kyllä Bonbon mukaan, sillä lumitunnelia ei kaksi aikuista viitsinyt kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oikein ole vielä testaillutkaan, että olenko jo tarpeeksi vanha innostumaan museoista ilman lasta, Ellu on aina raahat.. otettu mukaan.

   Lapsen kanssa kyllä pääsee tutustumaan ihan uudella tavalla museoihin, tulee käytyä leikkinurkissa, liukumäissä, karhunpesissä ja lumitunneleissa..

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!