torstai 1. lokakuuta 2015

Sisustustaulu omalla kuvallaSe tilaamani sisustustaulu itseottamallani kuvalla saapui tällä viikolla. Jännityksestä täristen revin paketin auki: oli huimaa nähdä ottamansa kuva 60*80 -senttisenä tietokoneen ruudun tai tavallisten kymppikuvien sijaan. Olisiko kuva terävä? Olisiko rajaus onnistunut? Erottuisivatko yksityiskohdat ja miten taulu sopisi sille kaavaillulle paikalle?

Taulu on upea. Se on juuri sellainen kuin toivoimme ja todella laadukkaasti toteutettu, hyvin terävä ja sävyt ovat juuri niin kuin kuvassa, jonka valokuvafirmalle lähetin. Rajaus on kohdillaan ja muutenkin olemme oikein tyytyväisiä. Ja taulu sopii mielestämme todella hyvin sille ajatellulle paikalle, työhuoneeseen sohvan yläpuolelle. Taulu on kevyt ja takana on hyvät ripustuskoukut.Sisustustaulumme on siis Ifolorilta tilattu alumiinitaulu koossa 80 cm*60 cm. Haluamansa kuvan pystyi lähettämään näppärästi netin kautta ja valmis taulu saapui meille noin viikossa hyvin pakattuna. Hintaa tälle uniikille taululle tuli toimituskulujen kanssa hiukan päälle satanen. Olen aiemminkin tilaillut Ifolorilta kuvatuotteita, mutta en mitään näin suurta tai tyyristä, joten hiukan jännitti: olemme kuitenkin todella tyytyväisiä uuteen tauluumme. Kuvan olisi saanut painatettua myös esimerkiksi canvakselle, mutta meille tämä alumiinitaulu oli juuri sopiva yhdistelmä modernia ja perinteistä.


Kuvan valikoin elokuussa Ellun isomamman pihapiirissä ottamistani kuvista. Halusimme mustavalkoisen taulun jossa olisi Ellu, mutta joka ei olisi ihan perinteinen poseerauskuva. Tässä kuvassa oli miun mielestä hyvä kokonaisuus, vanha rakennus, kiviä, heiniä, tyttö pitsipaidassaan rappusilla, ja kuva toimi varsin hyvin mustavalkoisena vaikka värillisenä se onkin ihana punavalkoinen väri-iloittelu. Muokkasin kuvan Picmonkeylla lähes mustavalkoiseksi: jätin kuvankäsittelyssä kuvaan aavistuksen sävyä, jolloin kuvasta kyllä tuli mustavalkoinen, mutta enemmänkin vanhan valokuvan mukaisella tavalla. Myös kukkien ja pitsipaidan yksityiskohdat erottuvat näin paremmin.

Kuvan reunoihin lisäsin Picmonkeylla hieman utuista valkoista reunaa (frost) ylä- ja alalaitoihin koska halusin sillä kuvaan hiukan lisää "vanhaa fiilistä". Mies ajatteli vaaleampien osien johtuvan kuvapainon käyttämästä tekniikasta, mutta kyse on ihan kuvanmuokkauksesta. Mielestäni tämä oli todella toimiva juttu kun kuva tuli tummalle seinälle.

Olen niiiiiin tyytyväinen tuohon tauluun, niin kuvaan, toteutukseen kuin siihen, miten se sopii kotimme sisustukseen. En ehkä aiemmin olisi osannut kuvitella meille valokuvista teetettyjä sisustustauluja, mutta tässä oli nyt kaikki kohdallaan. Jes.


Ellu suhtautui potrettiinsa tyynesti. Hän totesi, että tuossahan on äidin hänestä ottama kuva, ja katosi leikkimään. Saas nähdä, mitä hän ajattelee kuvastaan teini-ikäisenä, mutta emme miehen kanssa varmaankaan kuuntele napinoita. Meille se on muistutus siitä ihanasta ajasta, kun Ellu oli kaksi ja yhdestä rakkaasta paikassa tässä maailmassa.

Mitäs tykkäätte?

10 kommenttia:

 1. On kiva! Tosi kiva! Mä olen myös välillä miettinyt taulun tilaamista, mutta olen aina jäänyt empimään, onko kuva sitten hyvälaatuinen, ovatko värisävyt kuitenkin pielessä ja minne taulun saisi mahtumaan. Täytyisi kyllä ottaa asia taas tarkempaan pohdintaan, sillä tytöistä ei ole oikein ajantasaisia kuvia esillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä Ifolorin taulu on kyllä erinomaisen hyvälaatuinen ja terävä, en voi liikaa korostaa tyytyväisyyttämme. :) Kyllä se paikka varmasti jostain löytyy!

   Poista
 2. Oi onpa tosi kiva ja sopii sisustukseenkin hyvin! Oon miettiny kans et teettäisin jostain omastan kuvasta taulun mut hmmmm :)
  http://jenicaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! :) Kannattaa kyllä teettää, jos tietää, että Just Tämä Kuva olisi täydellinen Just Tässä Paikassa!

   Poista
 3. Voi miten kaunis kuva! Sopii niin hyvin teidän sisustukseen <3 Ihanaa lokakuuta!!! Vihdoin ehdin vähän kommentoimaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meistäkin tämä on ihan just meidän taulu. :)

   Poista
 4. Tosi ihana! Olen itekin pohtinut jonkinlaisen kuvataulun (ei canvasta) tilaamista ja hyvä, kun törmäsin tähän vaihtoehtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canvas sopii varmasti toisiin tiloihin ja toisenlaisiin kuviin, mutta mie tykkäsin enemmän tästä, tulos on ehkä jotenkin arvokkaamman oloinen. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!